Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Γ.Π.Σ. ΔΕΣΦΙΝΑΣ : ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ!...

                  (Δεσφίνα - Βάλτος)
Μηνύονται 11 πρόσωπα

   Κατετέθη στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών, απευθυνόμενη στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Αμφίσσης, μηνυτήρια αναφορά της εταιρείας ''ΜΕΝΤΩΡ Α.Ε.'', κατά 11 (ένδεκα) φυσικών προσώπων, τα οποία σύμφωνα με την  μήνυση, εμπλέκονται σε 2 (δυο) περιπτώσεις ανόμων και παρανόμων ενεργειών σε βάρος της εταιρείας.
  Η ''ΜΕΝΤΩΡ Α.Ε,'' έχει εκπονήσει την Μελέτη και τα σχέδια και έχει προβεί σε αγορές γης στην περιοχή ''Μεσόκαμπος'' Δεσφίνας, με σκοπό την ίδρυση Πολυθεματικού Πάρκου, όπου προβλέπετε η κατασκευή οικισμού κατοικιών, Ξενοδοχείου, αθλητικών, ιατρικών  και Πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων, καθώς και χώρων αναψυχής και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η εν λόγω Μελέτη, έχει ήδη ενσωματωθεί μέσα στο Γ.Π.Σ. Δεσφίνας, το οποίο και εδημοσιεύθη στο Φ.Ε.Κ 483/31-12-2013.

Στην πρώτη περίπτωση της Διοικητικής Αποβολής της εταιρείας από  ιδιόκτητη γη της, με την επίκληση ότι κατασκεύασε αγροτικό δρόμο εντός δασικής δημοσίας εκτάσεως, μηνύονται οι :
- Δήμος Τσέλιος  Δασάρχης Αμφίσσης, Δασολόγος
- Αντώνιος Κατσαρέλης, Δασοφύλακας Δασονομείου Ιτέας
- Νικόλαος Καραθάνος, Δασοπόνος
- Χαράλαμπος Σίδερης, Δασοφύλακας και
- Κων/νος Καλύβας, Δ/ντής δασών Φωκίδος

Στην δεύτερη περίπτωση της αλλοιώσεως του εγκεκριμένου Γ.Π.Σ. Δεσφίνας, μηνύονται οι :
- Ευστάθιος Μαντζώρος, πρώην Δήμαρχος Δεσφίνας και πρώην Αντιδήμαρχος  του Δήμου Δελφών
- Καλλιόπη Γερακούδη, πρώην Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος
- Αγορίτσα Παπαρίζου, υπάλληλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης
- Αριστείδης Γουργιώτης, υπάλληλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης
- Δημήτριος Δήμου, νυν προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δελφών και
- Νικόλαος Λύτρας, υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Δελφών.

  Σύμφωνα με την κατατεθείσα στον Εισαγγελέα Πλη/κών Αθηνών Μήνυση (Β 2015/490 20-3-2015), στοιχειοθετείται η από τον Οκτώβριο του 2008 μεθόδευση της απαξίωσης του Πολυθεματικού Πάρκου στην Δεσφίνα και η υπέρ-5ετής και με πολλούς τρόπους καθυστέρησή του, δημιούργησε τεράστια οικονομική και ηθική ζημία στην εταιρεία και στους μετόχους της.
Να σημειωθεί ότι, οι εγκαταστάσεις του Πολυθεματικού Πάρκου, θα επεκταθούν και στην παραθαλάσσια περιοχή ''Πρόσακος'' της Δεσφίνας, εκεί όπου έχουν αγορασθεί από καιρού 200 στρέμματα γης από την ''ΜΕΝΤΩΡ ΑΕ'' και τους μετόχους της.  Η περιοχή εκεί, είχε χαρακτηρισθεί ως Τουριστική-Παραθεριστική μετά και την τελική έγκριση και παραλαβή του Γ.Π.Σ. Δεσφίνας από τον Δήμο Δεσφίνας το 2008.   Ενώ στην δημοσίευση του χάρτου της περιοχής στο ΦΕΚ στις 31-12-2013, είχε μετατραπεί σε απλή χερσαία γη.
  
Είναι η επίμαχη περιοχή όπου προσφάτως η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Καλλιόπη Γερακούδη, κατά την αποχώρησή της από την θέση, ενέκρινε και την παραχώρηση επιπλέον 30 στρεμμάτων θαλάσσης, στην εταιρεία ''Ιχθυοκαλλιέργειες Αντίκυρας Ε.Π.Ε.''.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τον δημοσιευμένο Νόμο στο ΦΕΚ 2505/2011 παράγραφος 1ί, απαγορεύεται η εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών πλησίον ακτών όπου υπάρχουν οικισμοί εγκεκριμένοι από Γ.Π.Σ. ή ΣΧΟΑΠ, σε απόσταση μικρότερη των 1.500 μέτρων.

Να σημειώσουμε τέλος και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ότι, η εταιρεία ''ΜΕΝΤΩΡ ΑΕ'' με την συνδρομή μεγάλου δικηγορικού γραφείου των Αθηνών, έχει ενημερώσει με πλήρη φάκελο το γραφείο της Ε.Ε. στην Ελλάδα.
Το ενδιαφέρον του γραφείου είναι μεγάλο, καθ' όσον, η αμοιβή του Μελετητικού Γραφείου του Γ.Π.Σ. Δεσφίνας, είναι από πόρους της Ε.Ε. 

Επίσης να σημειώσουμε ξανά ότι, το Μελετητικό Γραφείο ''Κ. Σαράφης & Συνεργάτες'' το οποίο εκπόνησε το Γ.Π.Σ. της Δεσφίνας, είναι το ίδιο γραφείο το οποίο έχει αναλάβει και το Γ.Π.Σ. της Ιτέας.

Λογικά, θα πρέπει να αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις!...  Και για τον λόγον του ότι, τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και αδιαμφισβήτητα, κατά την γνώμη μας θα συμβεί το ρηθέν : ''Ο σώζων εαυτόν, σωθείτω...''
Υπομονή.


1 σχόλιο:

  1. Από την άλλη μεριά βέβαια ακούγονται και φήμες για θολό ιδιοκτησιακό καθεστώς...
    Το πρώτο κομμάτι πάντως είναι ξεκάθαρο από τη νομοθεσία: Δεν μπορείς να κάνεις καμία εργασία σε εκτός σχεδίου περιοχή (πόσο μάλλον να ανοίξεις δρόμο), αν δεν έχεις χαρτί από το Δασαρχείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή