Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΜΕΛΙΝΑ : ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΕΝΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΟΥΝ ΑΚΟΜΗ

Λεωφόρος «Μελίνα Μερκούρη» στο Βέλγιο !

Η Μελίνα Μερκούρη απέκτησε τη δική της λεωφόρο έξω μάλιστα από τα σύνορα της Ελλάδας αφού έτσι θέλησε να την τιμήσει η βελγική Πόλη Μονς,
στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυση του θεσμού των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης. Ενας θεσμός η ίδρυση του οποίου οφείλεται στην αξέχαστη Ελληνίδα και τον καλό της φίλο τ. υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας Τζακ Λανγκ.


Η  πόλη  είναι η  Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και η Λεωφόρος Μελίνα Μερκούρη εκτείνεται κατά μήκος του  συνεδριακού κέντρου Mons International Congress Xperience και είναι μέρος μιας στρατηγικής για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης και της περιοχής.


Το συνεδριακό κέντρο βρίσκεται σε μια μεγάλη γειτονιά κοντά στον μελλοντικό σταθμό που έχει σχεδιαστεί από τον βραβευμένο Ισπανό αρχιτέκτονα και πολιτικό μηχανικό, Σαντιάγο Καλατράβα ο οποίος είχε αναλάβει το σχεδιασμό πολλών κατασκευών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Κέρδος online   3/3/2015

2 σχόλια:

  1. Η ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΦΩΚΙΔΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ
    ΕΤΣΙ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΗ Η ΥΨΗΛΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το οποίο ήθελε η Μελίνα, δεν έχει καμμια σχέση με αυτό το οποίο τελικά μας ''επεβλήθηκε''. Συμφωνούμε ότι εξοντώθηκε η μισή Φωκίδα, αλλά δεν φταίει για αυτό η Μελίνα. Ή τουλάχιστον, δεν φταίει μόνον η Μελίνα.

      Διαγραφή