Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ''ΛΑΡΝΑΚΙ'' : ΑΝΑΒΟΛΗ...

(''Κυριακή απόγευμα στο Νέο Λαρνάκι''-Πουαντιγισμός του Paul Signiak)
''Λαρνακιάς''...

   Σήμερα επρόκειτο να αρχίσει η συζήτηση και η διαδικασία στο Συμβούλιο Επικρατείας, μετά από την προσφυγή Συλλόγων και Ιδιωτών κατά της Μ.Π.Ε. της εταιρείας S&B (νυν Ευρωπαϊκοί ΒωξίτεςΑΕ), σύμφωνα με την οποία τα πάντα ήσαν νόμιμα, έγκυρα και αποδεκτά, για την ανανέωση της αδείας λειτουργίας των εγκαταστάσεων της εταιρείας στην θέση ''Κεφαλή-Λαρνάκι'' της Ιτέας.

  Όπως είναι γνωστό, η εν λόγω Μ.Π.Ε., είχε σχεδόν ...υιοθετηθεί από τον πρώην Δήμαρχο.  Το δε σύνολο των ''μηχανισμών υποστήριξης'' εντός κι εκτός Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, είχε δώσει ...εξετάσεις για την έγκρισή της.

   Οι ''μάχες'' στο Τοπικό Ιτέας, στο Δημοτικό του Δήμου Δελφών και στην (θού Κύριε...) Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας, είναι πλέον καταγεγραμμένες ως μια ξεχωριστή Ραψωδία, στο ηρωϊκό έπος με το όνομα ''Λαρνακιάς''!... 
  
Υπήρξαν δε και στοιχεία της αρχαιοελληνικής Τραγωδίας, όπου προ του νομικού (προφανούς) και ασφυκτικoύ (συνειδησιακού;) αδιεξόδου, ενεφανίσθη ο από μηχανής Θεός.  Για την ακρίβεια, η από μηχανής (εγκάθετη) θεά (απόφοιτος ΤΕΙ, πλην όμως Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης), της οποίας η αυθόρμητη (χα, χα, χα...) υπογραφή, έσωσε την μέχρι εκείνη την στιγμή παρτίδα.
   Το Συμβούλιο Επικρατείας λοιπόν, κατά την σημερινή Συνεδρίασή του για την συζήτηση της προσφυγής, αποφάσισε να αναβάλει για περίπου τέσσερις μήνες την εκδίκαση της υποθέσεως.

Απορία μας : Θα παραμείνει ή θα ''πέσει'' η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εντός του επομένου τετραμήνου;

2 σχόλια:

  1. Αν είχε εφαρμοστεί ο Καλλικράτης όπως έπρεπε θα είχε συμμετοχή στην προσφυγή και ο Δήμος. Δυστυχώς πέρασε με το έτσι θέλω και παρά την εισήγηση της ΚΕΔ η πρόταση για ένα δλημο στην Παρνασσίδα.
    Τώρα με την επερχόμενη αλλαγή του Καλλικράτη έχουν τρελλαθεί στην Άμφισσα και σε σχετική αναδημοσίευση της είδησης για το θέμα στο Amfissaface http://amfissaface.gr/31-protoselido/3182-2015-03-10-15-58-43.html
    προστέθηκε το κείμενο "Στη Φωκίδα οι περισσότεροι προβληματισμοί αφορούν στον Δήμο Δωρίδας. Και αυτό για δύο λόγους. Εν πρώτοις, γιατί η μορφολογία της περιοχής δημιουργεί ζητήματα συντονισμού και αναπτυξιακών προτεραιοτήτων. Παράλληλα, ορισμένοι κάτοικοι, ιδίως του παραλιακού τμήματος και ειδικότερα του πρώην Δήμου Ευπαλίου, θεωρούν δικαιότερο για αυτούς και αποτελεσματικότερο να συμπεριληφθούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, λόγω της εγγύτητας με την Πάτρα, θεωρώντας αλυσιτελές και προβληματικό να υπάγονται σε Περιφέρεια της οποίας η έδρα βρίσκεται στη Λαμία." για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από το κυρίως πρόβλημα της περιοχής που είναι ο Δήμος Δελφών. Τώρα που αρχίζουν και ξεσηκώνονται και στο Γαλαξίδι και στους Δελφούς και στη Δεσφίνα εκτός από την Ιτέα, προσπαθούν να θάψουν το πρόβλημα γιατι βλέπουν πως αυτός ο τεχνητός δήμος έχει ημερομηνία λήξεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δωσουν πισω ομως οι Σαλωνιτες με τον πρωην δημαρχο οτι χρηματα πηραν απο τους αλλους Δημους για να ξελασπωσουν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή