Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Cine Itea : ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ


Παρουσίαση του βιβλίου για παιδιά «Αρχαιολόγος από κούνια»
από την συγγραφέα και αρχαιολόγο Κατερίνα Σέρβη

      ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 6μμ


στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας             (Αίθουσα εκδηλώσεων)


   Είσαστε έτοιμοι να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο;  Πάρτε σκουπάκι, ξυστράκι και τον κάνναβό σας και ελάτε σε μια …..αρχαιολογική ανασκαφή.
Η αρχαιολόγος και συγγραφέας, με καταγωγή από το Χρισσό, Κατερίνα Σέρβη θα μας περιμένει στην παρουσίαση του βιβλίου της «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ» για να μας γνωρίσει όλα τα συναρπαστικά μυστικά που έχει η δουλειά του αρχαιολόγου, τις εξερευνήσεις, τις ανακαλύψεις, τις τεχνικές και ένα σωρό άλλα πράγματα…

    Μας αφηγείται την ιστορία της μικρής Στέλλας που την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών ακολουθεί την αρχαιολόγο μητέρα της σε μια ανασκαφή στη Κρήτη. Κι εκεί, η Στέλλα έπρεπε να λύσει πολλά μυστήρια. Πώς ξεκινάει μια ανασκαφή, ποια εργαλεία χρειάζονται και τι κάνουν; Πόσο εύκολο είναι να ξανακολλήσεις ένα σπασμένο μινωικό αγγείο; Και το σπουδαιότερο απ' όλα: τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει; Μπαλαρίνα; Κτηνίατρος; Ξυλογλύπτρια; Ή μήπως αρχαιολόγος, σαν τη μαμά της;

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Ελένη Σαραντίτη (diastixo.gr): Tο Αρχαιολόγος από κούνια είναι ένα ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο των αρχαιολογικών ανασκαφών. Η Κατερίνα Σέρβη με τρόπο απλό, με γνώση και χιούμορ, μυεί τα παιδιά στα όσα τεκταίνονται κατά τη διάρκεια μιας ανασκαφής, ενώ συγχρόνως δημιουργεί μικρά διαλείμματα χαράς και φιλικών σχέσεων, σημαδεύοντας με τον τρόπο της το λαμπερό ελληνικό καλοκαίρι.

Σάντρα Βούλγαρη (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ): Σαν να διηγείται ένα παραμύθι, η συγγραφέας βρίσκει τον τρόπο να δείξει στα παιδιά τι ακριβώς κάνει ένας αρχαιολόγος, κάποια ιστορικά στοιχεία, τις δυσκολίες της δουλειάς, αλλά και τη μεγάλη ικανοποίηση. Ένα βιβλίο που μας θυμίζει το δικαίωμα των παιδιών μας να επιλέξουν, να δοκιμάσουν, να ονειρευτούν το μέλλον τους.

                                 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

                     ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

         ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ - ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 
                                  ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου