Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΣΥΝ/ΧΟΙ Ι.Κ.Α. ΦΩΚΙΔΟΣ : ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ


ΕΝΩΣΗ ΣΥΝ/ΧΩΝ ΙΚΑ 
 Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
ΜΑΣ ΡΙΧΝΕΤΑΙ  ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΗΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ - ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ.
ΤΩΡΑ  ΠΙΣΩ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα έκανε ορισμένες δηλώσεις αναφορικά με τις αιτίες που συνηγόρησαν στο άγριο πετσόκομμα των συντάξεων κύριων και επικουρικών, ενώ δεν έλειψαν και δηλώσεις στελεχών τις που σε καθημερινή βάση μας προϊδεάζουν για το χρώμα του μέλλοντος μας που δεν είναι άλλο απ το μαύρο.
Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να αφήσει κατά μέρος το «ότι έγινε - έγινε» και να προχωρήσει χωρίς ελιγμούς και συμβιβασμούς στην κατάργηση όλων των αντιλαϊκών - αντιασφαλιστικών νόμων και να επανέλθουν επιτέλους οι συντάξεις μας στα προηγούμενα επίπεδα. Πρώτα στελέχη της κυβέρνησης δεν έχουν σταματήσει να κάνουν σε καθημερινή βάση δηλώσεις προδιαγράφοντας το «αριστερό» πρόσημο που μας περιμένει! Στάση πληρωμών των συντάξεων για ένα δύο μήνες! Εσωτερικός δανεισμός, δηλ. «χέρι» στα αποθεματικά των ταμείων μας! «Χέρι» στα νοσοκομεία! Στις ΔΕΚΟ! Τις συντάξεις όπως τις ξέραμε να τις ξεχάσουμε! Δεν βγαίνουμε! Με εισοδηματικά κριτήρια η συμμετοχή στα φάρμακα(!)..και τόσα άλλα που μας προϊδεάζουν για το τι μας ετοιμάζουν!
Ακόμα έχουμε να προσθέσουμε στο ζήτημα των αποθεματικών των ταμείων που τόσο έχουν δεινοπαθήσει, από τις ληστρικές πολιτικές μέχρι σήμερα, ότι η κυβέρνηση βαδίζοντας πάνω στο ίδιο μονοπάτι των προκατόχων της βάζει και αυτή χέρι στα ταμεία και τα αναγκάζει, παρά την θέληση των Δ.Σ. τους, να κάνουν βραχυπρόθεσμο(;) δανεισμό στο κράτος. Πάλι τα ίδια.  ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ!! Το γεγονός ότι η τράπεζα της Ελλάδας θα(!!!!) επιστρέφει τα ποσά που θα ζητούν τα ταμεία, για τις ανάγκες τους, δεν μας πείθει για την αθωότητα του μέτρου. Ο στραγγαλισμός των ταμείων μας είναι γεγονός με ότι συνεπάγεται αυτό . Αρκετά έχουν ξεγυμνωθεί τα ταμεία μας από τις «παγωμένες πιστώσεις» από τον τζόγο στο χρηματιστήριο, από τα κουρέματα, από τις χαριστικές προσφορές στο κεφάλαιο, από τις λεγόμενες ρυθμίσεις κλπ. Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε τα χρήματα μας να γυρίσουν πίσω. Πέρα από τη δραστική μείωση των συντάξεων θα έχουμε και δραματικές περικοπές στην υγεία, βάζοντας βαθειά το χέρι στην τσέπη μας για νοσοκομεία, φάρμακα, εξετάσεις. Η υγεία, ειδικά στο νομό μας, ήδη βρίσκεται πίσω, πάνω από έναν αιώνα, μιας και δεν υπάρχουν ούτε αγροτικοί γιατροί, ούτε γιατροί στο ΠΕΔΥ, ούτε στα ΚΥ, ούτε στο Νοσοκομείο. Στο δε νοσοκομείο από 1 ΑΠΡΙΛΗ αναστέλλεται η λειτουργία της παθολογικής κλινικής εν ονόματι των αντοχών της οικονομίας  ενώ σε λίγο σειρά θα έχουν και άλλες κλινικές ώστε το νοσοκομείο να γίνει Κέντρο Υγείας  για να στοιχίζει κοστολογικά τα ελάχιστα στο υπουργείο και στην κυβέρνηση με βάσει και τη νέα σύμβαση που υπογράφθηκε στις 20 Φλεβάρη.
Καλούμε τους συνταξιούχους να σηκωθούν από τον καναπέ, την πρέφα, το ουζάκι και τον καφέ. Έχουμε πολλές στιγμές για να απολαύσουμε αυτές τις χαρές. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΚΟΨΟΥΝ!!
Συνταξιουχική   Συγκέντρωση  1  Απρίλη  πλ.  Λαού   10,30 πμ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ. Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ. ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ  ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου