Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΟΔ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : ''ΟΧΙ ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΣΚΑΣΩ...'' (Λαϊκόν Άσμα)


Ορφανέψαμε...

   Τι ''έσπρωξε'' όμως τον Φωκιδο-ανατραφέντα γόνο, της γνωστής οικογενείας, να ''την κάνει'' κατ' αυτόν τον τρόπο;  Τί άλλαξε στο ελληνικό επιχειρηματικό γίγνεσθαι και το οποίο τον ανάγκασε να ''αποδράσει'' τοιουτοτρόπως;
  Στην αρχή, η έξοδος από το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. 
Στην συνέχεια η μεταφορά έδρας στο Λουξεμβούργο και η μεταβίβαση (ανεξόδως) του κλάδου βωξίτη στην ''Γ.Λ. Μπάρλος ΑΒΕΜΕ'' (σημερινοί Ευρωπαϊκοί Βωξίτες).  Και τώρα, η ολοκληρωτική σχεδόν αποχώρηση από την χώρα, αφήνοντας πίσω του ''συντρίμμια'' και ...''ορφάνια''.

   Κάτι θα έχει αντιληφθεί.  Κάτι θα βλέπει πιο εμπρός από εμάς και άρχισε τα ''ελαφριά πηδηματάκια'', αρνούμενος να υπερασπισθεί το success story του Πρωθυπουργού, επενδύοντας, ...όπως ήξερε.  Και εδώ όπου τα γράφουμε, 525 εκ. ευρώ, δεν είναι και λίγα!...
  Εκτός και εάν...

  Και με την ζημιά στο Λαρνάκι και την Γκιώνα, τι θα γίνει;  Τι θα γίνει με τις κακοποιήσεις του περιβάλλοντος ανά τον Νομό και την Ελλάδα;  Ποιός θα κάνει τις αποκαταστάσεις των ''επενδυτικών'' του σχεδίων;  Και οι ''δικοί'' του άνθρωποι, αυτοί οι οποίοι έδωσαν τα ''ρέστα'' τους σε βάρος των τοπικών συμφερόντων, προκειμένου να δραστηριοποιείται αλώβητη και ανενόχλητη η επιχείρηση της κερδοφορίας της S&B;  Τι θα γίνουν αυτοί;
   Εκτός και εάν... 

Αδύνατον!  Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι είναι τοιούτου επιπέδου...

*****************************************  


Τον έλεγχο της εταιρείας αποκτά ο γαλλικός κολοσσός βιομηχανικών ορυκτών Imerys

Τον έλεγχο της ελληνικής S&B (Αργυρομεταλλευμάτων) συμφερόντων της οικογένειας Κυριακόπουλου αποκτά ο γαλλικός κολοσσός βιομηχανικών ορυκτών Imerys, σε μια συμφωνία αξίας 525 εκατ. ευρω.


Σύμφωνα με το Reuters, η Imerys θα πληρώσει στην οικογένεια Κυριακόπουλου 311 εκατ. ευρώ σε μετρητά ενώ θα δοθούν μετοχές της Imerys αξίας 214 εκατ. ευρώ που θα προκύψουν από αύξηση κεφαλαίου.

Έτσι η οικογένεια Κυριακόπουλου που σήμερα κατέχει το 61% της S&B θα βρεθεί με το 4,4% του κεφαλαίου της Imerys. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, η ελληνική εταιρεία έχει προχωρήσει σε συμφωνία με τον βασικό μέτοχο της Imerys, το βελγικο ομιλο GBL, έτσι ώστε να αποκτήσει θέση στο διοικητικό συμβούλιο.

Την ίδια στιγμή το δημοσίευμα της Figaro επιβεβαιώνει το deal και αναφέρει ότι το συνολικό κόστος του εγχειρήματος αναμένεται να φθάσει μέχρι και τα 793 εκατ. ευρώ.

Η Γαλλική εταιρία Imerys είναι από τις μεγαλύτερες  στον κόσμο σε βιομηχανικά μέταλλα και εισηγμένη στον CAC 40.


Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου