Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ : Η ''ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ'' ΘΑΛΑΣΣΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ...


Κάτι Ομοιότητες!...
*********************** 
20141113_152154

Αυτή είναι η εικόνα της θάλασσας του Στρατωνίου σήμερα, 13 Νοεμβρίου. Για όσους δεν ξέρουν, το κόκκινο χρώμα είναι από τα όξινα νερά του μεταλλείου που θεωρούνται υγρά βιομηχανικά απόβλητα.
Υποτίθεται ότι αυτά τα νερά η καλή εταιρεία τα περνάει από χημική επεξεργασία πριν την απόρριψή τους στη θάλασσα, αλλά κάθε τρεις και λίγο κάτι πάει στραβά…
Σήμερα πάλι τι έφταιξε; Έγινε καμιά θεομηνία και δεν το αντιληφθήκαμε; Η το καταπληκτικό σύστημα διαχείρισης των νερών του μεταλλείου δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τη συνηθισμένη βροχή της περασμένης εβδομάδας;
Μήπως είμαστε πάλι εμείς οι κακοί που «δυσφημούμε το Στρατώνι»; Είμαστε εμείς που του χαλάμε την ωραία εικόνα της «γαλάζιας σημαίας» που παίρνει κάθε χρόνο; Θλιβερή η εικόνα, αλλά ακόμα πιο θλιβερή είναι η στάση των κατοίκων αυτού του χωριού που τα δέχονται όλα και δε μιλούν.
Κατά σύμπτωση, σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αριστοτέλη γινόταν συζήτηση για τα οικονομικά του Δήμου. Εκεί ο πρώην Δήμαρχος  Χρήστος Πάχτας (ναι, ο γνωστός διαπλεκόμενος) είπε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τα λεφτά της εταιρείας.
Θαυμάστε στις φωτογραφίες μία από τις προσφορές της εταιρείας στο Δήμο.

20141113_152212
20141113_152236

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΝΙΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή