Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΙΤΕΑ : ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 52 ΕΤΩΝ...


Κινηματογραφικοί αστέρες!

  Η σκηνή είναι από την ταινία ''In the cool of the day'' του 1963 και όπως προ ημερών είχαμε δημοσιεύσει, γυρίσματά της είχαν πραγματοποιηθεί και στην Ιτέα.  (Τα γυρίσματα της ταινίας σε Ελλάδα και εξωτερικό έγιναν το 1961 και 1962 και προβλήθηκε τελικά το 1963). Τότε είχαν πάρει μέρος ως ''κομπάρσοι'' και πολλοί Ιτιώτες, από παιδιά μέχρι ηλικιωμένους.  Υποτίθεται ότι ήσαν οι επιβάτες του πλοίου (ferry baot).
Απομονώσαμε ''φωτογραφικά'' αυτή την σκηνή από την ταινία.  Πέντε νεαροί, έχουν ανέβει επάνω στο λεωφοριάκι, μέσα στο ferry boat και χτυπούν παλαμάκια, όταν οι πρωταγωνίστρια Jane Fonda, άρχισε να χορεύει μαζί με τους υπολοίπους, χασάπικο.  Και τούτο τα κάναμε γιατί αναγνωρίσαμε τους 4 (τέσσερεις) από τους 5 (πέντε) χειροκροτούντες, τότε νεανίσκους.
Πρόκειται για τους : (από αριστερά)  Ιωάννης Γιακουμής (Τζάκ), Ηλίας Ιωαν. Καλλίας (+), Γεώργιος Σωτ. Καλλίας και Φώτης Γ. Καλλίας.  Δεν αναγνωρίζουμε τον τελευταίον προς τα δεξιά.
Αδάμαστος χρόνος...




5 σχόλια:

  1. Είναι κι ο Σαμούρης στο βίντεο Επίκουρε.
    Κι ο πατέρας του Βλάσση του Τζίβα
    ... όσο πάμε θα βρίσκουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα με σημερινή πληροφόρησή μας, ο μη αναγνωρισμένος νεαρός, ο τελευταίος πρός τα δεξιά, είναι ο Ιωάννης Νικ. Ράπτης, ο μεγαλύτερος αδελφός του Φαρμακοποιού Γεωργίου Ράπτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΠΕΜΠΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΚΡΙΒΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΣ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποδεκτό! Εξ άλλου και ο Γιώργος Ράπτης σήμερα το πρωί, είχε αμφιβολίες για το εάν είναι ο αδελφός του. Εφ' όσον η Σάρα Ζαφειράκου το λέει, σίγουρα θα έχει τους λόγους της. Και βεβαίως, ο εν λόγω τότε νεαρός, έχει φυσιγνωμικά στοιχεία του Σαράντου Ζαφειράκου και ταιριάζει και ηλικιακά. Αποδεκτό λοιπόν.

      Διαγραφή
  4. Αγαπητοί συντοπίτες... εξ όλων των ονομάτων που .. έπεσαν... για το πρώτο εκ δεξιών παιδί, θυμάμαι να ειναι, όντως, ο Σαράντος Ζαφειράκος. Θα μπορούσε, βέβαια ο ίδιος ή οι συγγενείς του να ανεβάσουν μια παλιά του φωτό...για του λόγου το αληθές και....για να μείνει στην ιστορία αυτή η εκπληκτική φωτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή