Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΚΙΝ/ΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ : ΙΘΠΑΝΙΚΟΘ ΘΙΝΕΜΑΘ...




ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/11/2014

στις 9.15μμ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
Με την υποστήριξη της Ισπανικής Πρεσβείας και του Ινστιτούτου Θερβάντες
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Προβολή της ταινίας «25 ΚΑΡΑΤΙΑ» (2010) του Πάξτι Αμεζκούα
Ένα αστυνομικό θρίλερ στον υπόκοσμο της Βαρκελώνης
Βραβεία
Τρία βραβεία στο Φεστιβάλ της Μάλαγα:
  1. Καλύτερης Ταινίας (Πάξτι Αμεζκούα)
  2. Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας(Μανουελ Μορόν)
  3. Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας (Αίντα Φωλχ)
Επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ του Κάρλοβυ Βάρυ και στο Φεστιβάλ του Τορόντο.
ΥΠΟΘΕΣΗ
Στο φόντο της τουριστικής Βαρκελώνης, ο υπόκοσμος βράζει. Πληρωμένοι δολοφόνοι, κλεφτρόνια και κλεπταποδόχοι, διεφθαρμένοι μπάτσοι και δημοσιογράφοι, όλοι ψάχνουν το πολύ και εύκολο χρήμα μέσα από παράνομους και ριψοκίνδυνους δρόμους που περιστασιακά διασταυρώνονται, οδηγώντας τους στη σύγκρουση. Μια μεγάλη αρπαχτή θα φέρει αντιμέτωπους μια σειρά ανθρώπων χωρίς ηθικές αναστολές, κανόνες και αλτρουισμούς. Ο καθένας θέλει για τον εαυτό του την τσάντα με τα κοσμήματα και τα χρήματα που αυτά θα αποφέρουν.
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Βάσκου Πάξτι Αμεζκούα διαθέτει πολύ καλό ρυθμό, ένα δυνατό πρωταγωνιστικό δίδυμο, εξαιρετική μουσική υπόκρουση, πολλές αγωνιώδεις καταδιώξεις, συνεχείς ανατροπές και οι ήρωές της βρίσκονται διαρκώς ενώπιον νέων προκλήσεων. Η διανομή των πρωταγωνιστικών ρόλων είναι ιδανική, με την Αϊντα Φωλχ και τον Φρανσεσκο Γκαρίντο να ομορφαίνουν την ταινία.
Ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί το μοτίβο της αντιστροφής των ρόλων μεταξύ καλού και κακού και δημιουργεί εξαιρετικά καλοφτιαγμένους χαρακτήρες τοποθετημένους σε μια υπέροχα φωτογραφημένη και λουσμένη στο φως Βαρκελώνη (τελείως όμως διαφορετική από την τουριστική απεικόνιση της πόλης).
Ένα μικρό διαμάντι του νέου Ισπανικού σινεμά.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου