Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

''PAVILLION'' : ΤΙ ΝΑ ΕΦΤΑΙΞΕ ΑΡΑΓΕ;...


Αυτούς διαλέξαμε!
Αυτοί μας αξίζουν;...

  Δημοσιεύουμε σήμερα, ένα χαρακτηριστικό δείγμα, του τρόπου διοίκησης του Δήμου Δελφών, κατά την παρελθούσα τετραετία.  Ένα δείγμα για το πώς αισθάνονταν οι τότε ''Αρμόδιοι'' την έννοια ''Τουριστική Ανάπτυξη'' της περιοχής μας. 
 
  Δημοσιεύουμε σήμερα την απόδειξη του ευτελισμού των ''όπλων'' της τουριστικής βιομηχανίας στην ευρύτερη περιοχή των Δελφών και μάλιστα αυτό να γίνεται μέσω των εντεταλμένων Υπηρεσιών του Δήμου, των οποίων ενόρκως υποτίθεται, το μέλημα ήταν η τήρηση της νομιμότητος και η υπηρεσία προς όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως.

   Τουριστικό Περίπτερο Δελφών στην θέση ''Άγιος Λουκάς'', το γνωστό μας ''Pavillion''.  Το οίκημα-κόσμημα, κατασκευή του αρχιτέκτωνα Δημήτρη Πικιώνη, είναι ιδιοκτησία της εταιρείας ''Αστικά Ακίνητα Δημοσίου Α.Ε.'', μετά την μεταβίβαση στην εταιρεία, όλων των ακινήτων του ΕΟΤ.  Κατασκευασμένο από το 1959 και εγκαταλελειμμένο από 1998, όταν και το άφησε ο τελευταίος ενοικιαστής του. 
Είναι γνωστή σε όλους μας η εγκατάλειψη, ο παροπλισμός, η λεηλασία και ο τρόπος απαξίωσης του ακινήτου, όπως έχει αποτυπωθεί κατ' επανάληψη τα τελευταία 2-3 έτη, σε όλα τα ΜΜΕ και blogs της περιοχής μας.

    Την 1η Νοεμβρίου του 2010, αμέσως μετά τις ''Καλλικρατικές'' Αυτοδιοικητικές Εκλογές και ενώ έχει αποπεμφθεί προηγουμένως, ο τότε Δήμαρχος του Καπποδιστριακού Δήμου Δελφών Παναγιώτης Καλτσής, τα ''Αστικά Ακίνητα Α.Ε.'',  καταθέτουν φάκελο στην τότε ακόμη Πολεοδομία Φωκίδος, ζητώντας την προβλεπόμενη Οικοδομική Άδεια, προκειμένου να προχωρήσει η εταιρεία σε εργασίες αποκαταστάσεως του ''Pavillion''.  Νομάρχης ακόμη, ο Νικ. Φουσέκης.  Προϊσταμένη της Πολεοδομίας η Κυριακή Μιχαλοπούλου.  Αρ. Πρωτ. : 6199/1-11-2010



Η άδεια χορηγήθηκε προ μιας εβδομάδος, από την Νέα Δημοτική Αρχή, στην οποία ανήκει από το 2011 η παλαιά Πολεοδομία, με το όνομα ''Υπηρεσία Δόμησης Δήμου Δελφών'' και με αρ. Πρωτ : 133/23-11-2014.


Δηλαδή : Επί 4 (τέσσερα) συναπτά έτη, ο φάκελλος με την αίτηση για την αποκατάσταση του Τουριστικού Περιπτέρου στους Δελφούς, ήταν ''παρακειμώμενος'' μέσα στα γραφεία της Υπηρεσίας Δομήσεως του Δήμου Δελφών!...  
Για αυτό το διάστημα, Δήμαρχος ήταν ο Νικ. Φουσέκης και Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Δομήσεως, η Κυριακή Μιχαλοπούλου!...



   Εάν εμείς είμασταν δημότες της Δ.Ε. Δελφών, αύριο το πρωΐ, θα πηγαίναμε στο Γραφείο του Αντιδημάρχου της Δ.Ε. και σε αυτό του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Δελφών και θα ζητούσαμε επιτακτικά :
-  Να μας πληροφορήσουν γραπτώς, εάν υπήρχε αλληλογραφία μεταξύ του Καπποδιστριακού και του Καλλικρατικού Δήμου Δελφών, προγενέστερη του 2010, με την εταιρεία ''Αστικά Ακίνητα Δημοσίου Α.Ε.''.
-  Εάν εγνώριζε η εταιρεία για την κατάσταση και τον αποκλεισμό του ακινήτου και από πότε.
-  Εάν έχει προβεί σε κάποια ενέργεια ο τότε και ο νυν Δήμος για την επισήμανση στην εταιρεία των προβλημάτων του ακινήτου.
-  Και για ποιόν λόγο και με ποιού ευθύνη, καθυστέρησε για 4 ολόκληρα έτη η έγκριση της Οικοδομικής Αδείας.

Είναι δυνατόν, να υπήρχαν λόγοι για αυτήν την καθυστέρηση.  Μήπως όμως είναι δυνατόν να τους μάθουμε κι εμείς;  Γιατί, 4 έτη γραφειοκρατίας για μια άδεια αποκατάστεως ακινήτου, είναι πάρα πολλά!

Πέραν από την αγανάκτηση την οποίαν αισθανόμαστε, το μόνον το οποίο έχουμε να προσθέσουμε για την υπόθεση, είναι μια ανάμνησή μας :

Μέσα της δεκαετία του 1970.  Βράδυ καλοκαιριού, σχεδόν πρωϊνές ώρες  και στο ''Pavillion'' να διασκεδάζουν περί τους 500 ανθρώπους, όλων των εθνοτήτων.  Αδιαχώρητο!  Και με τα ξενοδοχεία στην πόλη, να έχουν πληρότητα άνω του 80%...
Τότε.  Τώρα;...

1 σχόλιο:

  1. Και γρήγορα βγήκε η άδεια...
    Για ρώτα και κανένα μηχανικό εκτός του κυκλώματος πόσο κάνει να βγει μια άδεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή