Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΟΡΑΧΗ, ΜΕ ΑΓΑΠΗ...


                                   5/11/2014 
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ
Προς
Εισαγγελέα Άμφισσας

Κοινοποίηση

Βουλευτή νομού Φωκίδας
Αντιπεριφερειάρχη νομού Φωκίδας
Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
Δήμαρχο Δελφών
Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Στερεάς Ελλάδας

Ανακοίνωση – Καταγγελία


Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που συνεχίζει να επικρατεί εδώ και ένα μήνα στην παράνομη χωματερή του Δήμου Δελφών στην θέση Κερατόραχη.

Ένας μήνας έχει περάσει από την στιγμή που έπιασε φωτιά στην ανεξέλεγκτη χωματερή στη θέση Κερατόραχη. Ένας μήνας και ακόμα δεν έχει αλλάξει η απαράδεκτη αυτή κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας Ευρωπαϊκοί Βωξίτες και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Η φωτιά καίει ακόμα και η κάπνα συνεχίζεται με την ανοχή των αρμόδιων φορέων. Δεν γίνεται μετά από έναν μήνα να εξακολουθεί να υπάρχει έκλυση ισχυρών τοξικών ρύπων και να μην γίνεται καμιά ενέργεια για να σταματήσει αυτό το αίσχος. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας, μας ενημερώνουν ότι έχουν συχνά πονοκέφαλο, δύσπνοια και ερεθισμένο λαιμό κατά την διάρκεια της εργασίας τους και μετά το τέλος της. Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας απαιτεί άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να σταματήσει να υπάρχει φωτιά και κάπνα. Οι ευθύνες των αρμόδιων φορέων είναι σοβαρές και για το περιβάλλον της περιοχής.
Το φωτογραφικό υλικό που επισυνάπτεται είναι από την ίδια μέρα και ώρα (Δευτέρα 3/11/2014 και 11 το πρωί), που διενεργήθηκε αυτοψία από Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος. Φαίνεται ξεκάθαρα η κατάσταση που επικρατεί μέσα από τις φωτογραφίες. Επίσης περιμένουμε τα συμπεράσματα από την αυτοψία.Για το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας

             Πρόεδρος                                               Γεν. Γραμματέας


Αγγελέτος Αθανάσιος                            Αγγελόπουλος Ευθύμιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου