Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΠΕΡΙ ΥΔΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ : Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


Θέμα αριθμός 36
στο Δημοτικό Συμβούλιο 12-11-2014

Δημιουργία αεροδρομίου επί υδάτινης επιφάνειας στην Ιτέα.
 (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος).



ΕΙΣΗΓΗΣΗ :


Εισηγούμαι να εκφράσουμε την επιθυμία μας την δημιουργία αεροδρομίου επί υδάτινης επιφάνειας στην Ιτέα, δεδομένης της δραστηριότητας η  οποία αναπτύσσεται από διάφορες εταιρείες για δρομολόγηση υδροπλάνων κατ΄ αρχήν στα νησιά, η οποία θα επεκταθεί και σε άλλες παραθαλάσσιες περιοχές. Ο Δήμος έχει έλθει σε επαφές  για ανάληψη ενεργειών δημιουργίας υδατοδρομίου στην Ιτέα, χωρίς κόστος για το Δήμο ή το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας (με ιδιώτη επενδυτή).
    Για τη δημιουργία του υδατοδρομίου απαιτείται κατάλληλος θαλάσσιος χώρος 150  μ. για προσθαλάσσωση και 250  μ. για αποθαλάσσωση με τα αναγκαία περιθώρια και 100  τ.μ. πάνω στο λιμάνι.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι θα υπάρχει ετήσιο μίσθωμα για το χώρο και 5% επί του εισιτηρίου για το   Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας.
Αρμόδιος για τη προώθηση ενεργειών και λήψη απόφασης για δημιουργία υδατοδρομίου, είτε από ιδιώτη, είτε από το ίδιο είναι το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας.
Η χρησιμότητα της δρομολόγησης υδροπλάνων στην Ιτέα είναι αυτονόητη αφού θα αποτελέσει ένα ακόμα μέσο επικοινωνίας και επισκεψιμότητας του Δήμου Δελφών.
Η αυτοχρηματοδότηση από ιδιώτη είναι επίσης επιθυμητή αφού όμως διερευνηθούν οι όροι παραχώρησης του δημόσιου χώρου και τα ανταλλάγματα γι΄ αυτό. Επειδή αρμόδιο για τη προώθηση του θέματος είναι το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας  θα πρέπει  να το υποστηρίξει και να  το προωθήσει άμεσα έχοντας την απόλυτη συμπαράσταση του Δήμου μας στις περαιτέρω ενέργειες που θα απαιτηθούν.
.
Μετά τα ανωτέρω προτείνουμε:

1. Να ιδρυθεί αεροδρόμιο επί υδάτινης επιφάνειας στην Ιτέα.
2. Να ζητηθεί από το Λιμενικό Ταμείο Ν.Φωκίδας να αναλάβει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για το σκοπό αυτό, με χρονικό ορίζοντα λειτουργίας του υδατοδρομίου εντός του  2015.
3. Το Δημοτικό Συμβούλιο να εξουσιοδοτήσει το Δήμαρχο για την αποστολή του αιτήματος στο Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας και τις περαιτέρω απαιτούμενες ενέργειες.

4 σχόλια:

  1. εδω γελατε,για την πλουτοκρατία δουλευουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σε χαλούσε να είχε η Ιτέα υδατοδρόμιο και ας το εκμεταλλευόταν ιδιώτης.Και αυτή η καραμέλα με την λέξη πλουτοκρατία έλεος αλλάξτε την επιτέλους τόσες λέξεις έχει η ελληνική γλώσσα.

      Διαγραφή
    2. τι θα κερδίσει η Ιτέα με την έλευση του υδροπλάνου, αδού αυτός που το διαθέτει είναι ΕΝΑΣ...ίσως ΔΥΟ και από την άλλη μεριά τα σκουπίδια αμάζευτα, ο αυγουλάς ζήτημα να ξέρει να γράφει και να διαχειστεί θέματα Ιτέας, οι άλλοι του συνδυασμού κοιτούν πως θα πιάσουν στασίδι
      στις παρελάσεις και η ΖΩΗ συνεχίζεται με φόντο το ΤΙΠΟΤΑ.

      Διαγραφή
  2. ας λειτουργήσει πρώτα η ανακύκλωση που είναι θέμα παιδείας και μετα ασχολειται με τα ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή