Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ


Πρόσκληση


Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Φωκίδας σας καλεί στη διάλεξη με θέμα: η "Δελφική Προσπάθεια" του Άγγελου και της Εύας Σικελιανού, 
της Ευθαλίας Παπαδάκη, 
Σχολικής Συμβούλου Φιλολόγων στο Γυμνάσιο Δελφών στις 30 Νοεμβρίου 2014, ώρα 11.00 πμ. 
Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Μουσείο Δελφικών Εορτών στην οικία Σικελιανού.


*************************

  ''Αγαπητοί φίλοι,

Σας αποστέλλω πρόσκληση του Συνδέσμου Φιλολόγων Φωκίδας για την πρώτη φετινή εκδήλωση. Θα είναι αφιερωμένη στο έργο του Άγγελου και της Εύας Σικελιανού στους Δελφούς. Σκοπεύουμε επίσης να επισκεφτούμε το Μουσείο Δελφικών Εορτών, που στεγάζεται στο σπίτι των Σικελιανών. Πολλοί από σας βρίσκεστε σε άλλες πόλεις και ίσως σας είναι πρακτικά δύσκολο να παρευρεθείτε εκείνη την ημέρα. Όμως ο βασικότερος στόχος εκτός από το να συζητήσουμε θέματα που αφορούν τη δράση των Σικελιανών στην περιοχή με τους τωρινούς κατοίκους είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους φίλους του έργου τους σχετικά με την ανάδειξη του εξαιρετικού αυτού χώρου, που διασώζει τη μνήμη των Δελφικών Εορτών. Όσες φορές τον επισκέφτηκα φέτος με λύπη μου συναντούσα απογοητευμένους Έλληνες και ξένους επισκέπτες, που είχαν διαβάσει την ύπαρξή του στους οδηγούς να βρίσκουν την πόρτα κλειστή. Όσοι τον αγαπάμε νομίζουμε ότι θα μπορούσαμε να βρούμε τρόπους να συμβάλουμε στον εμπλουτισμό και τη συντήρησή του. Γι αυτό σας παρακαλώ να διαδώσετε το μήνυμα αυτό και σε φίλους σας που ίσως ενδιαφέρονται. Θα μας ήταν χρήσιμο να μας αποστείλουν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση ώστε να τους ενημερώνουμε για τυχόν δράσεις μας. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις συνεργασιών και ανάληψη πρωτοβουλιών σχετικά με την αναζωογόνηση του χώρου.

ΥΓ. Για όσους έρθουν στους Δελφούς την Κυριακή σας ενημερώνω ότι ο αρχαιολογικός χώρος είναι ανοικτός έως τις 15.00 και το μουσείο έως τις 16.00 με τελευταία είσοδο 25 ' πριν. Εάν θέλετε μπορείτε να μας εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας να συνταξιδέψετε και το σημείο αναχώρησης ώστε να αναζητήσουμε πιθανούς συνεπιβάτες.

Μπορείτε ακόμα να παρακολουθείτε τη σελίδα που έχουμε ανοίξει στο Facebook όπου θα αναρτηθεί συνοδευτικό υλικό.
https://www.facebook.com/events/659437154168830/?notif_t=plan_user_joined

Σας περιμένουμε

Ευθαλία Παπαδάκη''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου