Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΚΙΝ/ΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΜΦΙΣΣΗΣ : ''The Boxtrolls''


Φαντασία & Τερατάκια...
***********************

Την Κυριακή 30/11/2014 στο Πνευματικό Κέντρο η Κινηματογραφική Λέσχη Άμφισσας θα προβάλει την ταινία κινουμένων σχεδίων με τίτλο 
''Τα Τερατοκουτάκια'' (The Boxtrolls). 
Να επισημάνουμε ότι την Κυριακή θα γίνουν 2 προβολές,μία πρωϊνή στις 11:00π.μ. και μία απογευματινή στις 6:00μ.μ. 
Η γενική είσοδος για μικρούς και μεγάλους είναι στα 5€.

Περίληψη
Από το studio LAIKA,  το οποίο μας είχε χαρίσει τα υπέροχα και υποψήφια για Οσκαρ animations «Coraline» (2009) και «Paranorman» (2012) οι δημιουργοί, με το νέο τους τρισδιάστατο πόνημα, υπόσχονται μια καινούργια οπτική όσον αφορά στα stop motion animation στα οποία ειδικεύονται. Η παραγωγή της ταινίας διήρκησε από το φθινόπωρο του 2012 έως την άνοιξη του 2014, και το σενάριο της ταινίας (που θυμίζει σε πολλά σημεία παραμύθια του Καρόλου Ντίκενς) είναι βασισμένο στο βιβλίο του Αλαν Σνόου «Here Be Monsters».
Υπόθεση
Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, ο Αυγάς, είναι ένα νεαρό ορφανό αγόρι που μεγάλωσε με τα Τερατοκουτάκια σε μια υπόγεια σπηλιά. Αυτά τα ιδιόρρυθμα και κοινωνικά απόκληρα πλάσματα έχουν αναλάβει την ανατροφή του, όταν ο πατέρας του, τους ανάθεσε τη σωτηρία του. Σε αντίθεση με τη ζωή των τερατοκουτακίων, που ζουν από τα σκουπίδια, οι κάτοικοι της πόλης είναι πολύ πλούσιοι και εμμονικοί με την τάξη, τη φινέτσα και τα δύσοσμα τυριά, με προεξάρχοντα τον Ασπροκάπελο Λόρδο Παρμεζάνα. Προπάντων, όμως, όλοι είναι πεπεισμένοι πως τα τερατοκουτάκια σκοτώνουν μωρά. Αυτή την τρομακτική, αλλά αναληθή φήμη έχει διαδώσει ο μοχθηρός Κοκκινοκάπελος Αρπάχτρας με την ελπίδα πως, σκοτώνοντας τα κακά τερατοκουτάκια, θα ανέλθει κοινωνικά και θα ενταχτεί στους Ασπροκάπελους, την καλή, δηλαδή, κοινωνία. Όταν η κόρη του Λόρδου, η Γουίνι, συναντά ένα βράδυ, κατά λάθος, τον Αυγά, ξεκινά μια όμορφη, φανταστική περιπέτεια προκειμένου αφενός να του αποδείξει πως είναι άνθρωπος κι όχι τερατοκουτάκι, και αφετέρου, να πείσουν, μαζί, τους κατοίκους του Τυρογεφυριού πως τα τερατοκουτάκια είναι φιλικά και δεν κάνουν κακό σε κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου