Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΣΑΜΑΡΑΣ : ΜΕΤΑ ΤΟΝ Φ.Π.Α. ΚΑΙ ΤΟΝ ΕN.Φ.Ι.Α., ΘΑ ΜΕΙΩΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΑΣ!...


''Σούργελα και Ταγάρια,
μας κάνανε μαλλιά κουβάρια...''
**********************
Μια «χρυσή» προεκλογική παρέμβαση

 
 Η αδειοδότηση αφορά τη δόμηση του εργοστασίου εμπλουτισμού που θέλει να λειτουργήσει η «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.
 
«Κι αν είσαι και παπάς, με την αράδα σου θα πας». Για... ταγάρια φαίνεται ότι πέρασε τους κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής Κορινθίας της Ν.Δ., Νίκος Ταγαράς, ζητώντας με επείγον έγγραφό του -και χωρίς να έχει αρμοδιότητα- από την Πολεοδομία του Δήμου Αριστοτέλη την έκδοση άδειας δόμησης στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός». Η απάντηση του δήμου; «Το έγγραφο πρωτοκολλήθηκε και θα εξεταστεί όταν έλθει η σειρά του».
Ο απίστευτος κ. Ταγαράς, μόλις λίγες μέρες πριν πέσει η μνημονιακή κυβέρνηση του κ. Σαμαρά που με τόσο ζήλο υπηρετεί, χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει, καθώς φαίνεται, ότι πλέον είναι «υπηρεσιακός», προσπάθησε να πιέσει για την έκδοση άδειας δόμησης στην «Ελληνικός Χρυσός»... από το παράθυρο.
Ετσι, πέραν της αλληλογραφίας τής «Ελληνικός Χρυσός» με τον δήμο και πέραν των απειλών υπαλλήλων της εταιρείας προς τον προϊστάμενο και τους υπαλλήλους της Πολεοδομίας, έρχεται τώρα ο κ. Ταγαράς με δημόσιο έγγραφο να προωθήσει τα συμφέροντα της ιδιωτικής εταιρείας! Η αδειοδότηση αφορά τη δόμηση του εργοστασίου εμπλουτισμού που θέλει να λειτουργήσει η «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.
Επ’ αυτού, ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς, εξήγησε στην «Εφ.Συν.»: «Σήμερα (σ.σ. χθες) λάβαμε το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού. Η Πολεοδομία είναι υπηρεσία και οφείλει πλήρη συμμόρφωση στους νόμους. Αυτό ακριβώς έχουμε κάνει. Εχουμε πρωτοκολλήσει το αίτημα έκδοσης αδείας της “Ελληνικός Χρυσός” και προχωράει κανονικά με τη σειρά του. Προηγούνται όμως άλλες υποθέσεις που έχουν παλαιότερο πρωτόκολλο, ορισμένες εκ των οποίων μάλιστα αφορούν πάλι την “Ελληνικός Χρυσός”. Δυστυχώς, με το υπάρχον προσωπικό δεν γίνεται πιο γρήγορα. Οπως είπα, η υπηρεσία τηρεί τη νομιμότητα».
Αναφορικά με την υπόθεση και την αίτηση αδειοδότησης της εταιρείας, ο εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικός Χρυσός», Κώστας Γεργαντζής, δήλωσε στην «Εφ.Συν.»: «Το έγγραφο του κ. υπουργού δεν είναι υπόψη της εταιρείας. Ωστόσο, η άδεια που ζητά η “Ελληνικός Χρυσός” θα έπρεπε να έχει υπογραφεί από την Πολεοδομία από τις 13 Νοεμβρίου 2014. Δεν το έπραξε μέχρι τώρα και η εταιρεία θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της για να διαφυλάξει τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα των περίπου 2 χιλιάδων εργαζομένων που εκπροσωπεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου