Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 : Ο ''ΦΟΒΟΣ'' (του ψηφοφόρου), ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!...


Ρέστα!...

   Η επερχόμενη απώλεια της Εξουσίας, έχει κυριολεκτικά ''θολώσει'' την σκέψη της τετραπληγικής Κυβερνήσεως, με αποτέλεσμα οι ''σπαστικές'' ενέργειές της, να δυναμιτίζουν τα θεμέλια της εναπομείνασας οικονομικής ζωής της χώρας.   Και παρ' ότι οι κυβερνώντες κατηγορούν τους πάντες ότι με τις
προθέσεις των αποσταθεροποιούν την ελληνική οντότητα και ενδεχομένως και την ίδια την ύπαρξη της χώρας, εν τούτοις, προ του κινδύνου της εκ-πτώσεώς των, βυσσοδομούν και σπείρουν τον φόβο στους ''υπηκόους'', κινδυνολογώντας ότι, η ενδεχόμενη απομάκρυνσή τους από την εξουσία, θα σημάνει και την οριστική πτώση της χώρας...
Για αυτό ''βάζουν στο παιχνίδι'' και τις Τράπεζες.  Τις ευνοημένες Τράπεζες.  Με την ανοχή (αν όχι την συνηγορία) της Ε.Κ.Τ.
Ο ''ξεπεσμός'', συναντά τον ''φόβο''.  Η Προεκλογική Στρατηγική των ''Χαμένων''.

**************************
Στον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας κατέφυγαν, με αίτημά τους προς την Τράπεζα της Ελλάδος, οι ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την έλλειψη ρευστότητας.
Το δρόμο προς τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας άνοιξαν δύο ελληνικές τράπεζες, η Alpha Bank και η Eurobank, οι οποίες κατέθεσαν σχετικό αίτημα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ακολούθησαν οι άλλες δύο συστημικές τράπεζες (Πειραιώς και Εθνική).
Οι τράπεζες φέρονται να ζητούν ρευστότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την έντονη έλλειψη ρευστότητας που παρατηρείται μετά τη μείωση των καταθέσεων, τις συνεχείς εκδόσεις εντόκων γραμματίων του Δημοσίου και την πτώση της ισοτιμίας ευρώ και ελβετικού φράγκου.
Τα συγκεκριμένα αιτήματα αναμένεται να εξεταστούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την επόμενη εβδομάδα, ενώ κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι τότε ίσως υπάρξουν αιτήματα και από άλλες ελληνικές τράπεζες.
Το θέμα της ρευστότητας των τραπεζών πάντως χρησιμοποιείται ευρέως τις τελευταίες ημέρες από τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι κλιμακώνουν την κινδυνολογία, λέγοντας ότι οι καταθέτες αποσύρουν τις καταθέσεις εξαιτίας της προοπτικής να αναλάβει τις τύχες της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου