Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΕΝΑ ...ΣΠΥΡΑΚΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.!



ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2014
 Για τις επιθέσεις στελεχών της ΝΔ στην αντικαπιταλιστική Αριστερά

«Την ώρα που ο κ. Τσίπρας εξευτελίζει με χυδαίο τρόπο την φιλοευρωπαϊκή αριστερά της ΔΗΜΑΡ, αποκαλύπτει ότι ο μόνος πιθανός κυβερνητικός του εταίρος θα μπορούσε να είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το κόμμα που λυσσαλέα ζητάει να βγούμε από το Ευρώ και την Ευρώπη. Ντροπή και κατάντια!». Τάδε έφη Μαρία Σπυράκη
ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, με αφορμή το κάλεσμα συνεργασίας του Α. Τσίπρα και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μεταξύ άλλων. 

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, σχολίασε στο Twitter: «Η σημερινή πρόσκληση Τσίπρα σε ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ για κυβερνητική συνεργασία αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά αντιευρωπαϊκό κόμμα…». 

Γιατί επιτίθενται οι εκπρόσωποι του πιο σάπιου συστήματος και της πλέον αντιδραστικής κυβέρνησης στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Γνωρίζουν πολύ καλά πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει απορρίψει εδώ και καιρό το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πάρει διαζύγιο από τα λαϊκά αιτήματα, κινείται σε δρόμο διαχείρισης εντός του πλαισίου της ΕΕ, του κεφαλαίου και του ΝΑΤΟ και όχι σε δρόμο αντικαπιταλιστικής ανατροπής. Γνωρίζουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που κινητοποιεί τα παπαγαλάκια της ΝΔ και του συστήματος στη στοχοποίηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν αφορά μόνο την οξύτητα του προεκλογικού αγώνα και την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο βασικών διεκδικητών της διακυβέρνησης.

Στοχεύουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί θέλουν να κτυπήσουν το αναγκαίο αντικαπιταλιστικό ανατρεπτικό περιεχόμενο του αγώνα. Γι' αυτό λυσσάνε λέγοντας πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ «λυσσαλέα ζητάει να βγούμε από το ευρώ και την Ευρώπη»! (προφανώς εννοεί την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι την ...ευρωπαϊκή ήπειρο). Θέλουν να ευνουχίσουν το ριζοσπαστισμό των εργατικών, νεολαιίστικων και λαϊκών στρωμάτων που αναπτύχθηκε την τελευταία 5ετία των σκληρών αγώνων και να επιβάλλουν μια λογική μειωμένων προσδοκιών. Ένα κλίμα όπου το να ζητά ο εργάτης και ο νέος το δίκιο του θα αντιμετωπίζεται περίπου ως τρομοκρατία.

Αντιμετωπίζουν ως μπαμπούλα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί τους φοβίζει πως τόσα χρόνια παραμένει αταλάντευτη, δεν μπαίνει στα πολιτικά παιχνίδια του συστήματος, είναι πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων και στην προσπάθεια ανασυγκρότησης και αντεπίθεσης του κινήματος για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν και να κατακτήσουμε όλα όσα μας ανήκουν. Γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κρατά ψηλά την σημαία για το ψωμί, την δουλειά, την παιδεία και την ελευθερία της εποχής μας, με μονομερή κατάργηση μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, διαγραφή του χρέους, έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, εθνικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση και λειτουργία υπό εργατικό έλεγχο όλων των στρατηγικών επιχειρήσεων της χώρας, ριζικά μέτρα κατά του κεφαλαίου, της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας και του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού. Γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορεί να επικοινωνεί, να συσπειρώνει και να εμπνέει στον αγώνα πολύ ευρύτερες δυνάμεις του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, της μαχόμενης Αριστεράς, μπορεί να προχωρά σε πολιτική συνεργασία, στο κίνημα και στις πολιτικές μάχες, με τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής, αντιΕΕ και ανατρεπτικής Αριστεράς.

Δεν είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο εφιάλτης τους. Εφιάλτης τους είναι η ανταρσία της εργατικής τάξης και του οργανωμένου λαού. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όμως θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις για την εργατική λαϊκή ανταρσία. Γι' αυτό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ευρύτερη ανατρεπτική πολιτική συνεργασία πρέπει να είναι δυνατή!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Facebook: ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου