Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

''Η ΙΤΕΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ'' : ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ


''Ενθυμητάριον...''

  Συγχαίρουμε την Αντιδημαρχία της Δ.Ε. Ιτέας για την ''πρόκληση'' αυτής της εκθέσεως, έστω και εάν η χρονική επιλογή για την παρουσίασή της, είναι αδόκιμος.  Ακόμη και εάν έχουν δαπανηθεί όπως φανταζόμαστε, πολλές εργατοώρες για την προετοιμασία της και με την συμμετοχή αρκετών φίλων και Συλλεκτών, της παλαιάς Ιτέας.

   Αυτό καθ' εαυτό όμως το γεγονός από μόνο του, καθιστά πασιφανές και αυτονόητο το ζητούμενο : Την ύπαρξη και λειτουργία σε μόνιμη βάση, του από καιρού ευαγγελισθέντος και ουδέποτε πραγματοποιηθέντος, Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου στην πόλη μας!
Είχαμε φθάσει στο επίπεδο του να εξαγγέλλεται από την προηγούμενη αυτοδιοικητική Αρχή, η πρόσληψη ''Ειδικής Μουσειολόγου'' για την χωροταξική τακτοποίηση των όποιων εκθεμάτων από την Ιστορία και την Λαογραφία της Ιτέας, αλλά να μην υπάρχει όμως ο κατάλληλος χώρος για την πάγια έκθεσή των.  Και όλα αυτά με αφορμή το ''Μερκούρειο'', του οποίου η αναπαλαίωση και η οριστική μεταφορά του ακινήτου στα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου, ήταν και είναι ακόμη χρονικά, πολύ μακράν από την σημερινή ημερομηνία.
Ας ελπίσουμε ότι η εξαγγελθείσα έκθεση, θα είναι ο προάγγελος για την οριστική τακτοποίηση του θέματος.   
Καθ' όσον, τα ήδη συγκεντρωθέντα ιστορικά, λαογραφικά και φωτογραφικά στοιχεία από το παρελθόν της πόλεώς μας, κυριολεκτικά ασφυκτιούν προστατευμένα (;), μέσα σε αποθήκες και συρτάρια μελών και φίλων του ''Δεσμού''.

Ολόψυχα όμως ευχόμαστε, για την επιτυχία και την πολυπληθή επισκεψιμότητα αυτής της εκθέσεως, την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015, στην αίθουσα της ιδιοκτησίας Κονιάκου στην Αγκάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου