Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Ο ...ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ!...


Υποχρεώσεις...
(χωρίς προσχήματα)

   Ο Δήμος Δελφών, αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει όσους και με τον οποιονδήποτε τρόπο, εβοήθησαν στην πραγματοποίηση του πολιτιστικού επιτεύγματος (στην Άμφισσα), με την επωνυμία ''Καλικαντζαροχωριό''. Και καλά έκανε.
Εξέδωσε δε Ευχαριστήριο-Δελτίο Τύπου, όπου γίνεται αναφορά των συμβαλλόντων σε αυτό το εορτινό ''πανηγύρι'' χαράς και αισιοδοξίας (όπως αναφέρει), ονομάζοντάς τους έναν προς έναν.  Και καλά έκανε.
Θεώρησε όμως υποχρέωσή του, να αναφέρει πρώτον στην σειρά, τον ...Τοπικό Πολιτιστικό και με Κοινωνικές ευαισθησίες, Ευεργέτη της περιοχής μας (κατά την άποψη του Δήμου), την εταιρεία Ευρωπαϊκοί Βωξίτες Α.Ε., πρώην Γ.Λ.Μπάρλος ΑΒΕΜΕ, πρώην S&B Α.Ε και πρώην Βωξίται Παρνασσού Α.Μ.Ε.
  Αφού δε έκαμε (ο Δήμος ΜΑΣ!) και ειδική αναφορά στον Διευθυντή της εταιρείας, θεώρησε ότι θα έπρεπε να τύγχει και ''δευτεροκλασσάτης'' προβολής, και ο εκ των πρωτο-συνεργατών της εταιρείας, ο γνωστός για την στάση του ως Περιφερειακός Σύμβουλος, στην υπόθεση της Μ.Π.Ε. της εταιρείας για το ''Λαρνάκι'', ο γνωστός μας λοιπόν επιχειρηματίας από την Γραβιά.
(Αλήθεια, ο Δήμος μας προσέτρεξε για χορηγία, ή από μόνοι τους αυτοβούλως και εθελοντικά προσήλθον για να συνεισφέρουν το ''κάτι τις'' τους;)

  Για να τηρηθούν όμως οι αναλογίες, κάποιος(!;) από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Δελφών, αφαίρεσε από το Δελτίο Τύπου το στερεότυπο, εγκεκριμένο και επιβεβλημένο σήμα του Δήμου (τον Ηνίοχο) και έβαλε στην θέση του ...τον Καλικάντζαρο!...   Και καλά έκανε!
Ήλθε κι έδεσε το ''πράμα''!   Ο Δήμος (ιστορικός ών) με σήμα τον Καλικάντζαρο, να ευχαριστεί, ...τους ευεργέτες του!
Ωσάν να μην επέρασε ούτε μια ημέρα, ωσάν να μην άλλαξε τίποτε!...
Για τους Καλικαντζάρους...

***********************************

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Μετά από ένα δεκαπενθήμερο γεμάτο χαρά και αισιοδοξία, που πρόσφερε το Καλικαντζαροχωριό σε όλους μας, θέλουμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε αυτούς που στήριξαν την προσπάθειά μας, να γίνουν οι γιορτινές μέρες στην πόλη μας πιο όμορφες, χωρίς να επιβαρυνθεί καθόλου οικονομικά ο Δήμος μας.
Ευχαριστούμε λοιπόν για τη γενναιόδωρη προσφορά τους:
Την Εταιρία Ευρωπαϊκοί Βωξίτες S&B και το Διευθυντή κ. Γιάννη Σανούδο.
Την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Άμφισσας και τον κ. Ηλία Ξηρό.
Την Εταιρία InterKat και τον κ. Πανουργιά Παπαϊωάννου.
Το Super Market Γαλαξία για τα προϊόντα που μας διέθεσε.
Την Εταιρία Korres για τα καλλυντικά στο σπιτάκι του Face Painting.
Τον κ. Τάσο Αδαμάκο για τα πρωτότυπα παγκάκια μας.
Τα αρτοποιεία Αρβανιτάς, Λύτρας, Μανέτας, Νικολάου και Σορώκος για τη ζύμη στο «Εργαστήρι Ζαχαροπλάστικής.
Τον φίλο Θάνο Μανώλη που έκανε το Καλικαντζαροχωριό ακόμα πιο φωτεινό.
Τον άριστο οδηγό μας κ.Αλέξανδρο Αγγελακόπουλο για τις βόλτες με το τρενάκι.
Τον κ. Αντώνη Ιωάννου για την πολύτιμη βοήθειά του.
Τους κυρίους Βασίλη Καραγιάννη, Κώστα Τριψάνα, Θέμη Παπαγιαννακόπουλο και Κώστα Κλεάνθη για το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη μεταμόρφωση των μικρών καλικαντζάρων.
Όλους τους Συλλόγους, τους Φορείς και τις Ομάδες που συμμετείχαν καθημερινά με τις δράσεις τους στο Καλικαντζαροχωριό.
Όλους όσοι επισκεφθήκατε και μοιραστήκατε μαζί μας τη χαρά σας …και κυρίως Εσάς τους εθελοντές που αψηφώντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν δώσατε πνοή στις φετινές εκδηλώσεις.
Δίνουμε ραντεβού για του χρόνου γεμάτοι ελπίδα πως θα είμαστε ακόμα καλύτεροι για να προσφέρουμε περισσότερη χαρά στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης.

Για το Δήμο Δελφών

Ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε.                        Ο Πρόεδρος της Δ. Κ.
  Δημήτρης Καραγιάννης                           Νίκος Βενετσάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου