Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΣΤΟΛΟΥ



Με ''όπλο'', τον πηγαίο αυθορμητισμό

        Δημοσιεύουμε κυριολεκτικά στο ''παρά 5'' του ανοίγματος της κάλπης των εθνικών εκλογών, αποσπάσματα από την ανοιχτή επιστολή ενός έντιμου ένστολου, ενός ''διπλανού'' μας ανθρώπου, του οποίου η ακεραιότητα, η απλότητα και ο αλτρουϊσμός, έχουν τύγχει εκτιμήσεως από τους συναδέλφους του, το εργασιακό του περιβάλλον και την τοπική κοινωνία.
Με ευθύνη δική μας, προβάλουμε τα τμήματα της επιστολής του, τα οποία περιγράφουν μόνον, την αγωνία, τις απορίες και τον προβληματισμό του. 
Είναι ένας έντιμος ''φίλος'' όλων μας και εκπροσωπεί πολλούς.  
Και η ευχή μας είναι :  Ας είναι όλοι ωσάν αυτόν!




******************************

 " ... όταν σύσσωμα, όλα τα συστημικά ΜΜΕ,  με συγκεκριμένους παρουσιαστές και παρουσιάστριες  (δεν αναφέρω την λέξη δημοσιογράφους γιατί η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα ιερό) βομβάρδιζαν την κοινή γνώμη με κατηγορίες του τύπου ¨άνδρο βασανιστών το Α.Τ Ιτέας¨ με αποτέλεσμα να οπλίσουν τα χέρια διεστραμμένων μυαλών και να κινδυνέψουν ζωές αθώων Αστυνομικών. Φυσικά η  κυρία ... απουσίαζε από δίπλα μας όπως και σε όλα τα θέματα μας, δεν έκανε τον κόπο να απαντήσει στις αγωνίες μας ...
... δεν μας επισκέφτηκε ούτε μια φορά να τα ακούσει από κοντά,  μας απαξίωσε για ακόμα μια φορά, δεν πειράζει όμως συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια.
...  Γιατί  πήρατε τα αποθεματικά από τα επικουρικά μας ταμεία τα οποία λειτουργούν εδώ και 50 χρόνια μόνο από ίδιους πόρους και χωρίς την παραμικρή κρατική χρηματοδότηση για να καλύψετε τρύπες που Ε.Τ.Ε.Α  με κούρεμα  70%;,  έτσι  θα φέρνατε την ανάπτυξη και μας βγάζετε από τα μνημόνια ;
........

...Πάμε λοιπόν όλοι μαζί,  με όπλο αυτήν την φορά την ψήφο μας,  να ξαναβρούμε τις χαμένες αξίες μας,  τον ρόλο που θα έχει ο καθένας στην Δημοκρατία μας, όλα όσα χάθηκαν στον εφιάλτη των μνημονίων. Φίλες και φίλοι όλα όσα αναφέρω πιο πάνω είναι μια απλή κατάθεση ψυχής από έναν απλό εκπρόσωπο εργαζομένων και τίποτα περισσότερο.
Καλή αντάμωση και  ΨΥΧΗ  ΒΑΘΙΑ."

  

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο κ. Παρασκευά
    Αν και υπάλληλος διατυπώνεις με παρρησία τις απόψεις σου, σήμερα, που όλοι σιωπούν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας ή για τον ίδιο λόγο: απο φόβο, σε μία λανθάνουσα δημοκρατία που ζούμε.
    Εκφράζεις τις σκέψεις σου , που λίγο πολύ, είναι σκέψεις της κοινωνίας μας,προς μία και μονοσήμαντη κατεύθυνση : να αλλάξουν όλα αυτά που μας έχουν συνθλίψει, πρόσωπα και καταστάσεις. ΤΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή