Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Cine Itea : ΘΕΪΚΕΣ ...ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ, ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ.



ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

Παρασκευή 30/1/2015 στις 9.15μμ

Η ταινία «Θεϊκό κόλπο» του Βίνκο Μπρέσαν

Μια έξυπνη, αφοριστική κωμωδία που σατιρίζει τις τακτικές της καθολικής εκκλησίας, αλλά και τη ζωή στις μικρές κοινωνίες. Με πολλές απολαυστικές σκηνές και έξυπνες ατάκες, αυτή η ταινία από την Κροατία
είναι γεμάτη κωμικούς χαρακτήρες, πανέμορφα τοπία και γερές δόσεις χιούμορ.
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΟ 54Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο πατήρ Φαμπιάν, ένας νεαρός παπάς σε ένα μικρό νησί των Δαλματικών ακτών που μαστίζεται από υπογεννητικότητα, συλλαμβάνει ένα ιδιόμορφο σχέδιο: Με τη βοήθεια του περιπτερά του χωριού τρυπάνε όλα τα προφυλακτικά που είναι προς πώληση, ενώ αργότερα συμμετέχει στο πρωτοφανές σχέδιο και ο φαρμακοποιός του χωριού, ο οποίος αντικαθιστά τα αντισυλληπτικά χάπια με βιταμίνες!
Σύντομα μία σειρά από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες θα προκαλέσουν το απόλυτο χάος. Το αφελές σχέδιο θα φανερώσει σταδιακά όλες τις τραγικές αδυναμίες του μιας και οι κάτοικοι σταματούν πλέον να είναι κυρίαρχοι της μοίρας τους.

Όπως λέει ο σκηνοθέτης στο σημείωμά του: «Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερο σκηνικό για την ιστορία της ταινίας από τα Βαλκάνια που βρέχονται από τη Μεσόγειο. Κι εγώ εκεί μεγάλωσα, σε μια μικρή πόλη της Αδριατικής Ακτής. Αυτή η περιοχή διαθέτει μια καταπληκτική, συναισθηματική «τρέλα», ενώ η καθολική εκκλησία και τα δόγματα της κουβαλάνε αντιφάσεις ειλικρίνειας και μεθόδευσης, θρησκείας και υποκρισίας...»
Η ταινία που, χρησιμοποιώντας τους κώδικες της κωμωδίας, σατιρίζει αριστοτεχνικά τη καθολική εκκλησία στα Βαλκάνια του σήμερα, αγαπήθηκε από το κοινό και έγινε εμπορική επιτυχία όπου προβλήθηκε.
Την επόμενη βδομάδα, το Σάββατο 7/2/2015 στις 8μμ η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας παρουσιάζει την τραγουδοποιό ΕΥΣΤΑΘΙΑ στην Ιτέα. Ξεκινώντας από την belle epoque του ελαφρού τραγουδιού, η Ευσταθία, ερμηνεύει με αισθαντικότητα, αυτοσαρκασμό και φρέσκια, ανατρεπτική διάθεση, τραγούδια δικά της, δισκογραφημένα και ακυκλοφόρητα και όχι μόνο.. Μαζί της ο Μάρκος Κώτσιας στο πιάνο και ο Γιώργος Πατσιώτης στη κιθάρα.
Πληροφορίες: τηλ 6978006709 και 6948805670

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου