Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

''ΛΑΡΝΑΚΙ'' : ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ


Ένα απρόβλεπτο  ''αγκάθι''

Ένα μεγάλο ''αγκάθι'' έχει εμφανισθεί στα πλευρά της Δημοτικής Αρχής. Ένα απρόβλεπτο και επίπονο εμπόδιο στις σχέσεις του Δημάρχου, με τους κατοίκους της Ιτέας. Και όχι μόνον με αυτούς. 
Όπως έγινε γνωστό, στις 25 Ιανουαρίου 2015, λήγει η άδεια παραχώρησης και χρήσης της χερσαίας γης, βορείως του κολπίσκου ''Λαρνάκι'' στην Ιτέα. Το οποίον σημαίνει ότι
η οποιαδήποτε εταιρεία η οποία θα ήθελε να κάνει χρήση αυτής της περιοχής για τις ανάγκες φορτω-εκφορτώσεως του εμπορεύματός της σε πλοία, θα πρέπει να έχει την άδεια 3 Υπουργείων και την σύμφωνη γνώμη αρκετών Φορέων του Νομού και της Περιφέρειας. Από αυτόν όμως τον Κατάλογο, των εμπλεκομένων στην διαδικασία της εγκρίσεως, την κορυφαία θέση κατέχει ο Δήμος Δελφών, μιας και η επίμαχη περιοχή ευρίσκεται εντός των διοικητικών και γεωγραφικών του ορίων. Και αυτό, δεν θα πρέπει να το περίμενε ο νέος Δήμαρχος.

Ο υποσχόμενος προεκλογικός ριζοσπαστισμός του και η μετά βδελυγμίας αποστασιοποίησή του από τις τακτικές, τις δεσμεύσεις και τις λογικές του προκατόχου του, είναι σίγουρο ότι θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τις όποιες ...επιθυμίες, εξω-παρα-πολιτικών παραγόντων, για την ''τακτοποίηση'' το δυνατόν συντομώτερα και πλέον αθόρυβα της ...εκκρεμότητος.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει η Ιτέα. Με τα προβλήματά της, με τις προσδοκίες της για αποδέσμευση από την ''κόκκινη'' σκόνη, με τις τουριστικές ανάγκες της και πάνω από όλα με τους ψηφοφόρους της, οι οποίοι πίστεψαν και στηρίχθηκαν στην εντιμότητα και την ακεραιότητα του πολλά υποσχόμενου νέου Δημάρχου.
Αυτό σημαίνει αντιπαράθεση. Και το ''αγκάθι'' στα πλευρά της Δημοτικής Αρχής, θα γίνει ανοικτή πληγή, εάν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, οι προερχόμενοι από την Δ.Ε. Ιτέας, συμφωνήσουν με την θέληση των κατοίκων και απαιτήσουν το αυτονόητο : ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ!
Με θητεία μόλις 3 μηνών στον Δημαρχιακό θώκο, ο κύριος Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση και να αποδείξει ότι, καλώς του έχουν εμπιστευθεί οι κάτοικοι του Δήμου Δελφών, το αξίωμα του Δημάρχου. Ότι είναι με την πλευρά τους και ότι σκοπός του (και όρκος του) είναι, να προασπίζεται τα συμφέροντα της τοπικής Κοινωνίας, να επιδιώκει την ανάπτυξη του τόπου και να προστατεύει το μοναδικό μας Φωκικό περιβάλλον.
Αναμένουμε με μεγάλη προσοχή τους χειρισμούς του. Διότι, η οποιαδήποτε άποψή του, θα βαρύνει την περιοχή της Ιτέας για πάρα πολλά χρόνια. Και αυτό είναι πολύ σοβαρό.

2 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.ΑΠΛΑ ΘΑ ΦΕΡΘΕΙ ΕΝΤΙΜΑ,ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ.Η΄ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνούμε απόλυτα μαζί σας : Απλά να φερθεί έντιμα!
      Όλα τα άλλα υπάρχουν.

      Διαγραφή