Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2015
Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αποτελούν τις πιο κρίσιμες εκλογές της Μεταπολίτευσης. Είναι οι εκλογές όπου ο Ελληνικός λαός καλείται σε μια περίοδο ύφεσης,
επαναπροσδιορισμού, φτώχειας, εξαθλίωσης, να αποφασίσει ποια πολιτική θέλει να ακολουθήσει, του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ. Στα πλαίσια αυτών των κρίσιμων εκλογών της 25ης Ιανουαρίου συν τοις άλλοις άσκηση στο εκλογικό τους δικαίωμα έχουν και οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι γεννηθέντες του 1997.
Ο Υπουργός Εσωτερικών αποφάσισε στην υπ’ αριθμ. Πρωτ. 389/7-1-2015 εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών για τις εκλογές, να στερήσει το δικαίωμα του εκλέγειν στους γεννηθέντες του 1997. Ένα δικαίωμα, το οποίο κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα των Ελλήνων, το οποίο ορίζει πως δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι πολίτες που συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, με υποσημείωση πως ορίζεται ως μέρα συμπλήρωσης του 18ου έτους, η πρώτη μέρα κάθε έτους.
Η 15μελής Μαθητική κοινότητα του Γενικού Λυκείου Ιτέας καταδικάζει την πολιτική αυτή κίνηση της στέρησης του δικαιώματος του εκλέγειν στους γεννηθέντες του ’97.
Βιώνουμε μια περίοδο πολύ δύσκολη. Μια περίοδο όπου έρχεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Μια περίοδο όπου η φωνή της ΝΕΟΛΑΙΑΣ είναι αυτή που θα δώσει το στίγμα της για την ΝΕΑ, ΜΕΤΑΠΕΛΑΤΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, των Αξιών και των Θεσμών. Είναι απαράδεκτο σε αυτήν την γενιά να απαγορεύεται και να στερείται με τέτοιον τρόπο το θεμελιώδες βασικό αυτό δικαίωμα. Φυσικά και λύσεις υπήρχαν. Παραθέτουμε τις προτάσεις του συνηγόρου του πολίτου :
Ο Συνήγορος του Πολίτη προτείνει δύο εναλλακτικές λύσεις και παραθέτει τα αντίστοιχα πλεονεκτήµατα και µειονεκτήµατα:
είτε να τροποποιηθεί µε Πράξη Νοµοθετικού Περιεχοµένου το άρθρο 10 § 1 π.δ. 26/2012, προκειµένου να επιτραπεί πέραν πάσης αµφισβητήσεως η επίµαχη εγγραφή ακόµη και κατά µήνα Ιανουάριο,
είτε να παραγγελθεί µε ρητή και σαφή εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών προς τις Εφορευτικές Επιτροπές η εφαρµογή, ειδικά για τους δεκαοκταετείς, της επικουρικής διαδικασίας του άρθρου 8 § 4-5 π.δ. 26/2012, σύµφωνα µε το οποίο οι παραλειφθέντες εκλογείς ψηφίζουν µε απλή επίδειξη πιστοποιητικού εγγραφής σε δηµοτολόγιο.
Κάποιοι όμως ήθελαν να στερήσουν από την εκλογική αυτή διαδικασία 100.000 νέους ψηφοφόρους , 1,009% του συνολικού πληθυσμού, ένα ποσοστό το οποίο μπορούσε να δώσει την περίφημη αυτοδυναμία στο πρώτο κόμμα, ή την περίφημη Τρίτη θέση για την Διερευνητική εντολή ή ακόμη ακόμη και το ποσοστό του 3% για την εισρροή ενός ακόμη κόμματος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Αξίζει λοιπόν να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια και να δεχτούμε αυτήν την κίνηση;;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου