Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Η ΙΤΕΑ (αυτο)ΚΑΛΩΠΙΖΕΤΑΙ (αργά, αργά...)

Ο Παναγιώτης, βάφων!
   Μετά από ένα δίμηνο παραδόσεως σε κοινή θέα και μετά από ένα δίμηνο ...θαυμασμού του ήδη επιτελεσθέντος τμήματος του έργου της αναπλάσεως των κηπαρίων της Λεωφόρου Ηρώων, ήλθε η ώρα (επιτέλους!) της καθαριότητος και βαφής των φανοστατών.  
Και ναι μεν η ανάδειξη του χώρου είναι πασιφανής και το μαρμάρινο μνημείο λόγω του "ξηλώματος" των παρτεριών, είναι ορατό πλέον από την παραλιακή Λεωφόρο, όμως θα έπρεπε να "καλωπισθούν"  και τα στοιχεία τα συμμετέχοντα σε αυτό το επιχειρούμενο φουτουριστικό σκηνικό της πόλεως.  Για αυτόν τον λόγο, ο Παναγιώτης (Καστανόπουλος), δίκην εναερίτη, καθαρίζει και βάφει από το πρωΐ τους υψηλούς φανοστάτες της Λεωφόρου Ηρώων.


  Όλα τα υπόλοιπα "συστατικά" του έργου, (ακόμη) αναμένονται. Όπως οι τριανταφυλλιές, οι τσιμεντόπλακες των εγκαρσίων διαδρόμων,  ο χλοοτάπητας, το σύστημα ποτίσματος και τα υλικά "εξωραϊσμού" των πλαϊνών στηθαίων.

Οι εξηγήσεις, πολλές :
- ή λόγω κορωνοϊού,
- ή λόγω ακριβούς ...προγραμματισμού,
- ή λόγω αναμονής για να ...μεγαλώσουν λίγο οι τριανταφυλλιές,
- ή λόγω μη υπάρξεως ...χορηγών, 
- ή ακόμη και λόγω ελλείψεως ...εκλογών!

Το σίγουρο είναι ένα :  Η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον κατά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, θα γίνει με την Λεωφόρο Ηρώων "κούκλα"! 
Υπάρχουν πληροφορίες επιβεβαιώσεως του γεγονότος, από "διαρροές"  κύκλων, υψηλόβαθμων δημοτικών αξιωματούχων...

2 σχόλια:

  1. ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΤΙΣ ΚΑΜΜΕΝΕΣ ΛΑΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ.ΤΑ ΛΑΜΠΟΓΥΑΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΒΡΩΜΑ ΕΠΑΝΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ;ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι γίνεται καλό είναι. Θα πρέπει όμως οι κύριοι του τοπικού συμβουλίου να κάνουν μια βόλτα στις γειτονιές βράδυ για να δουν τον υποτονικό φωτισμό ιδίως στο Τροκαντερό. Κι΄αυτό γιατί οι χελώνες που περικλείουν τους λαπτήρες έχουν βρωμίσει και χρειάζονται καθάρισμα και αρκετοί αντικατάσταση. Ελπίζω να δείξουν την ίδια σπουδή με τη Λεωφόρο Ηρώων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή