Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΕΊΑ : ΟΙ "ΕΥΡΩΠΑ-ΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε." ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΥΟΥΣΑ ΑΡΧΗ (Υπουργείο Εργασίας)

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ 
«ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ ΑΕ»
- Ε Ρ Γ Ο Τ Α Ξ Ι Α Κ Ο

Aρ.πρ. 38                                                      Άμφισσα 12  / 07 / 2020

Το υπουργείο εργασίας δηλώνει αναρμόδιο για θέματα εργασίας

    Συνάδελφοι,
    Στις επίμονες προσπάθειές μας - εδώ και κοντά 4 μήνες - να μας απαντηθεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας:
  1.  Εάν είναι νόμιμη η ΙΜΕΡΥΣ να παρατείνει μονομερώς το αποτέλεσμα της διαβούλευσης το οποίο έληξε στις 15 Απρίλη.
  2.   Εάν είναι επίσης νόμιμη για την με το έτσι θέλω χορήγηση αδειών, στους ευπαθείς συναδέλφους μας και
  3.   Εάν μπορεί να καταπατά τον Ν.1264/82, μην αναγνωρίζοντας στην ουσία το Σωματείο μας, με τη νόμιμη διοίκησή του…
  …αυτό, το Υπουργείο (που κατ’ ευφημισμό λέγεται εργασίας) δηλώνει αναρμόδιο!!!!  Μας ζητάει μάλιστα αν θέλουμε κάτι από την εργοδοσία να ζητήσουμε τη διαμεσολάβησή του για να καλέσει «συμφιλιωτική διαδικασία». Για τα κρίσιμα ερωτήματα που θέτει το Σωματείο μας, μόνο που δεν μας παρέπεμψε στο αντίστοιχο υπουργείο παιδείας ή πολιτισμού!
    Το υπουργείο με τη σιωπή του καλύπτει την εργοδοσία, όπως και όλες οι υπηρεσίες του απο την Άμφισσα έως την Πάτρα και μέχρι την Αθήνα. Δεν απαντούν για να μην πάρουν θέση υπέρ των εργαζομένων!!!
     Ακόμη και σε αυτό το κοινοβούλιο δεν έχουν τοποθετηθεί στις αναφορές και στις ερωτήσεις για τα έργα και τις ημέρες της ΙΜΕΡΥΣ.
    Ακριβώς αυτή η συνειδητή αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου αλλά και η ένοχη, απόλυτη, σιωπή των τοπικών φορέων δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας, ώστε η διοίκηση της εταιρείας στην προχθεσινή μάζωξη του συνόλου των εργαζομένων να επιτεθεί κατά του Σωματείου υπαγορεύοντας του πως θα πρέπει, κάθε πότε, και τι θα περιέχουν οι ανακοινώσεις μας, επιρρίπτοντας στην ουσία και ευθύνες γιατί από τη στάση μας αργούν οι αδειοδοτήσεις των κοιτασμάτων!!!!!
    Σκορπάνε ψέματα προσπαθώντας να στρέψουν τους εργαζόμενους στην πολιτική τους κατά του Σωματείου και της διοίκησής μας. Για να βάλουν πλάτη στην εξαήμερη εργασία (εκβιάζοντας για μάζεμα υπογραφών σε δήθεν εθελοντική βάση). Που θα αποδεχθούν και την 7ήμερη λειτουργία όταν γίνει μετά απο λίγο καιρό όπως άφησε να εννοηθεί ο διευθυντής («όχι ακόμη» όπως είπε κατά λέξη).
    Επιμένουμε και επαναδιατυπώνουμε τα παραπάνω ερωτήματα αναμένοντας να λάβουμε απαντήσεις αλλά και να επιβληθούν κυρώσεις στην εργοδοσία και όπου αλλού. Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία της συμφιλιωτικής διαδικασίας, που σε αυτή τη φάση θα χρησιμοποιηθεί για να στραφεί η συζήτηση σε θέματα εκτός αυτών που θέτει το Σωματείο μας. Θέματα που δεν θα αγγίζουν τα προβλήματα που μας αφοράν.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου