Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

"ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ - Ανακοίνωση


ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
        ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ
 
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ 
ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ    
 
Αθήνα 2/7/2020  
    Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες
    Μετά από 9 χρόνια συνεχών περικοπών στα προγράμματα Κοινωνικού Θεραπευτικού Τουρισμού, εκδρομών, αγοράς βιβλίων, εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων. Έγινε κατορθωτό μετά από συνεχείς επαφές της ΣΕΑ με το Υπουργείο Εργασίας και Τουρισμού να βρουν ικανοποίηση ορισμένα από τα αιτήματα μας.

    Στη συνάντηση που έγινε στις 2 Ιούλη 2020 με το Υπουργείο Τουρισμού οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων, (εκτός ΟΓΑ που υπάρχει ξεχωριστό πρόγραμμα),
δικαιούνται Κοινωνικό Τουρισμό μέσα από το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»
έτους 2020. Οι αιτήσεις λήγουν στις 5 Ιούλη, αλλά θα δοθεί παράταση ώστε να μπορέσουν όσοι συνταξιούχοι το επιθυμούν να κάνουν αίτηση και εφόσον έχουν κάνει φορολογική δήλωση του 2018 και το ατομικό τους εισόδημα είναι μέχρι 16.000 ευρώ και το οικογενειακό 28.000 ευρώ.
     Στη κατάθεση του συνόλου των αιτημάτων μας για Κοινωνικό Θεραπευτικό Τουρισμό μας απάντησαν ότι βρίσκονται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Εργασίας και τον ΕΦΚΑ για την καλύτερη επίλυση τους. Εάν καλυφθεί το ποσό από τους αιτούντες τότε θα διεξαχθεί ηλεκτρονική κλήρωση.
   Οι αιτήσεις συμμετοχής των δικαιούχων υποβάλλονται προς το Υπουργείο Τουρισμού αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής (www.tourism4all.gr)
   Όποιοι επιλεγούν θα λάβουν διατακτική ταξιδιού (e – voucher) το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 ημέρες (4 διανυκτερεύσεις) με συμμετοχή των συνταξιούχων 50% ή 40% σε άτομα με αναπηρία πάνω από 67%.
   Οι συνταξιούχοι μέσα από τους αγώνες τους θα διεκδικήσουν για όλους όλα όσα τους ανήκουν !
 
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου