Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Η "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΡΕΑ" ΓΙΑ ΤΟ "ΑΤΟΠΗΜΑ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑ & ΚΑΛΟΣΚΟΠΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΚΟΥΚΟΥΒΙΣΤΑ» ΕΠΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΡΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΚΑΛΟΣΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ
 
Με μεθοδεύσεις και διαδικασίες που δεν προβλέπονται από τη Νομοθεσία, ο Δήμος Δελφών ανέτρεψε τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου του 2018, καθώς και τις ομόφωνες αρνητικές γνωμοδοτήσεις των Τοπικών Συμβουλίων των Κοινοτήτων Καλοσκοπής και Καστελλίων.

Για να το πετύχει αυτό, εμφάνισε μια «δήθεν» νέα Μελέτη
Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο αυτό, με «δήθεν» τροποποιήσεις, αλλάζοντας αυθαίρετα και τη διοικητική υπαγωγή του  έργου. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία, καθώς δεν υπήρξε νέα διαβούλευση όπως προβλέπεται από τη αυτή. Έτσι η θετική γνωμοδότηση του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου είναι παράνομη και γι’ αυτό το λόγο η Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας δεν πρέπει να γνωμοδοτήσει για κάτι που δεν έχει ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες.

 Η τοπική κοινωνία έχει εκφράσει αρνητική γνώμη με βάση τις νόμιμες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν το 2017 – 2018. Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί αυτές οι αρνητικές γνωμοδοτήσεις δεν προωθήθηκαν στη Περιφέρεια τότε, αλλά «εξαφανίστηκαν» ; Η απάντηση είναι ότι αυτό δεν «βόλευε» κάποιους και τώρα που έκριναν ότι άλλαξαν οι συσχετισμοί, χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες, το επανέφεραν για να δοθεί θετική γνωμοδότηση.

Η Περιφέρεια δεν πρέπει να νομιμοποιήσει σε καμία περίπτωση αυτές τις παράνομες διαδικασίες.
Εμείς σαν Περιφερειακή παράταξη στηρίζουμε τις νόμιμες αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων και του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών και απαιτούμε να τις σεβαστεί και η Περιφέρεια.

Παράταξη ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΡΕΑ
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου