Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟ - Δελτίον Τύπου


 
                              ΑΜΦΙΣΣΑ 26.07.2020
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
Α.Δ.Τ.: 81/2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διάκεια 2020, εκδήλωση προς τιμήν του ήρωα της Επανάστασης του 1821

Σήμερα, Κυριακή 26 Ιουλίου 2020, ο Δήμος Δελφών σε συνεργασία με την Κοινότητα Αθανασίου Διάκου και την Αδελφότητα Αθανασίου Διάκου απέτισαν φόρο τιμής στον ήρωα της Επανάστασης του 1821, Αθανάσιο Διάκο.
Η εκδήλωση “Διάκεια” έλαβε χώρα στο ομώνυμο χωριό. Μετά τη Θεία Λειτουργία στο εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώπιον του ανδριάντα του ήρωα, στην κεντρική πλατεία του χωριού. Ακολούθως εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας, από τον φιλόλογο καθηγητή κ. Αθανάσιο Ραφτόπουλο, ο οποίος με επιτυχία ανέλυσε το ‘’γιατί’’ της τιμής προς τους ήρωες, κατά την εποχή μας.
Χαιρετισμούς απηυθύναν ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ο Βουλευτής Φωκίδας, κ. Ιωάννης Μπούγας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αθανασίου Διάκου, κ. Κωνσταντίνος Μαστροκωστόπουλος και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Αθανασίου Διάκου, κ. Νικόλαος Κωνσταντέλλος. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ο Εθνικός Ύμνος.
Ο Δήμαρχος Δελφών στο χαιρετισμό του, εξήρε το μέγεθος της θυσίας του Διάκου και σημείωσε ότι αυτή θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους εορτασμούς των 200 ετών από την κήρυξη της Επανάστασης το επόμενο έτος.
Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου