Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

(κάπως αργά..) ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Α.μ.Ε.Α. ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ


ΑΜΦΙΣΣΑ 23.07.2020

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 77/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για τη δημιουργία υποδομών που θα εξυπηρετούν ΑμεΑ σε παραλίες του Δήμου Δελφών

Π. Ταγκαλής: «Κάθε κοινόχρηστος χώρος ελεύθερα προσβάσιμος σε όλους»

Ξεκίνησε από το Δήμο Δελφών η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχου για την προμήθεια εξοπλισμού στα πλαίσια της πράξης «Δημιουργία προσβάσιμων, ολοκληρωμένων, θαλάσσιων, τουριστικών προορισμών».

Η ολοκλήρωση του έργου θα σημάνει ταυτόχρονα και την εγκατάσταση άκρως απαραίτητων υποδομών προκειμένου ΑμεΑ και άτομα με κινητικά προβλήματα να μπορούν αυτόνομα και ανεμπόδιστα να έχουν πρόσβαση σε δύο παραλίες του Δήμου Δελφών.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία κατάλληλων μη μόνιμων υποδομών για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα, σε επιλεγμένες θέσεις των ακτών κολύμβησης του Δήμου Δελφών και συγκεκριμένα στην παραλία Μαϊάμι καθώς και στην παραλία Γαλαξειδίου.

Κάθε μια από τις προτεινόμενες θέσεις πρόκειται να περιλαμβάνει:

- Αποδυτήρια

ντουζ

- WC για ΑμΕΑ

- Χώρους σκίασης

Διάταξη αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα

- Διαδρόμους σύνδεσης των ανωτέρω δομών, οι οποίοι θα διευκολύνουν την κίνηση των ατόμων με αναπηρικό τροχοκάθισμα.

- Ενημερωτικές πινακίδες

Σήμανση

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 95.800€, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, η χρηματοδότησή της προέρχεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-20». Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος με ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών την 24/7/2020 και ώρα 15:00 και καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους την 7/8/2020 και ώρα 15:00.

Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής με δήλωση του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση μίας πολύ σημαντικής παρέμβασης για το Δήμο Δελφών, η οποία θα έπρεπε, όπως συνέβη σε άλλους Δήμους της χώρας, να έχει από χρόνια πραγματοποιηθεί. «Η οργάνωση των παραλιών μας και η μέριμνά μας ώστε να είναι προσβάσιμες σε όλους τους ανεξαιρέτως συμπολίτες μας δεν αποτελεί γεγονός για το οποίο θα πρέπει να επιχαίρουμε», σημείωσε ο κ. Ταγκαλής, συμπληρώνοντας: «Αποτελεί χρέος μας η δημιουργία όλων εκείνων των υποδομών που θα καταστήσουν κάθε κοινόχρηστο χώρο του Δήμου Δελφών ελεύθερα προσβάσιμο σε όλους, αποδεικνύοντας στην πράξη πως είμαστε ένας σύγχρονος Δήμος που καλύπτει το σύνολο των αναγκών των πολιτών του».

Από το Γραφείο Δημάρχου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου