Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

ΔΩΡΙΔΟΣ (επικοινωνιακά) ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ


04/07/2020
Οργάνωση της τελευταίας στιγμής

Για ακόμη μία φορά η δημοτική αρχή Καπεντζωνη στέκεται κατώτερη των περιστάσεων. Για ακόμη μία φορά η έλλειψη οργάνωσης είναι εμφανής καθώς δεν μπορούν να συντονίσουν ούτε βασικές επιτροπές όπως η οικονομική και η ποιότητα ζωής ώστε να μπορούν να φέρουν στην ώρα τους τα θέματα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.
Θέματα όχι έκτακτα άλλα γνωστά εδώ και καιρό όπως η εύρεση χώρου για το πυροσβεστικό κλιμάκιο στο Κροκύλειο που έχει καθυστερήσει πολύ. Ή οπως η εξουσιοδότηση της δημοτικής αρχής για να καταθέσει αίτηση για χρηματοδότηση για τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια που θα καθορίσουν της χρήσης γης ( πχ. αδειοδοτήσεις ή μη ανεμογεννητριών και σε ποιους χώρους), Η προκήρυξη που λήγει στις 10 Ιουλίου και που γνώριζαν εδω και καιρό πως θα βγει ώστε να προετοιμαστούν την άφησαν πάλι τελευταία στιγμή.

Όμως η ανεπάρκεια τους φαίνεται και από την έλλειψη οράματος για το μέλλον της Δωρίδας.
Όπως για την αξιοποίηση του ξενώνα του Κροκυλείου, που δεν μπορούν να σχεδιάσουν σωστά και να προσελκύσουν επενδυτές για να τον λειτουργήσουν. Ενα ακίνητο 600 τμ που παζαρευουν απο 100-200 ευρώ και με επενδυτές που ζητούσαν και οικονομική στήριξη ή επισκευές από το ταμείο του δήμου. Ή ακόμα και για την ενοικίαση χώρου για τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο Τρίκορφο, όπου η εταιρεία προτείνει 3500€ ετησίως για 9 χρόνια γιατί η πολεοδομία την υποχρεώνει να νοικιάσει χώρο, χρήματα που θα αξιοποιηθούν στο χωριό για έργα και στην αντιπρόταση της παράταξης μας να ζητήσουμε παραπάνω πχ 5000€ ενώ η αντιπολίτευση συμφώνησε, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Καπεντζώνη προτίμησαν τα 3500€. Φοβήθηκαν μήπως μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας με τζίρους εκατομμυρίων πέσει έξω με τα 1500€ παραπάνω ενοίκιο; Ή δεν τους έχουν ενημερώσει ότι πρέπει να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των δημοτών και όχι να ψηφίζουν χωρίς δεύτερη (κριτική) σκέψη "Ότι λέει ο εισηγητής".
Τέλος η προχειρότητα με την οποία αντιλαμβάνονται τη διοίκηση είναι εμφανής και στο τρόπο που τρέχουν να δείξουν ότι χαρίζουν χρήματα, με εισηγήσεις (διαγραφή τελών επιχειρήσεων λόγω κορονοϊου) χωρίς την προβλεπόμενη διαδικασία, με αποτέλεσμα να κόβονται από τον επίτροπο ως προς τη νομιμότητά τους και να επιστρέφονται για να ξαναγίνει ολη η διαδικασία ξανά όπως ορίζει ο νόμος.

Τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα.. στα 10 είναι, θα μάθουν!
ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΙΔΑ
ΘΑΝΟΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου