Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ "ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ - Δελτίον Τύπου


Αφάνεια


  Σύμφωνα με το παρακάτω αναδημοσιευόμενο και από εμάς Δελτίον Τύπου του Δημάρχου μας, το Πανελλήνιο Δίκτυο SDG 17 GREECE του οποίου προΐσταται η κα Πατούλη και στο οποίο έχει προσχωρήσει και ο Δήμος μας μαζί με άλλους 100 Δήμους της χώρας μας, είναι το "εργαλείο" για την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη του Δήμου Δελφών.  Διότι ως γνωστόν, τόσον η εξωστρέφεια όσον και η ανάπτυξη, είναι τα ζητούμενα στον "μηδαμινό" Δήμο μας.
  Η δραστηριοποίηση και η διείσδυση (σύμφωνα με τον Δήμαρχο) του εν λόγω Δικτύου επικεντρώνεται στους τομείς :

Πολιτισμός (μόνον πανηγύρια ευδοκιμούν στον Δήμο μας και στην "αυλή" του Απόλλωνος)
Παιδεία (όπως λέμε κλείσιμο-συρρίκνωση σχολείων, ΤΕΙ, κ.λ.π.)
Περιβάλλον (να διασφαλίσουμε και να διατηρήσουμε την αρχέγονη ομορφιά στην Γκιώνα, στην Οίτη και στο Λαρνάκι...)
Ανάπτυξη (κάτι ανάμεσα από το Δελφικό Τοπίο και τις ανεμογεννήτριες...).

Δήμαρχε, δεν πάμε καλά.  Δεν είναι δυνατόν σαν Δήμος να "φτιασιδωνόμαστε" και να πηγαίνουμε σε "μπλά μπλά μπλά σαλόνια", ενώ την ίδια ώρα αγοράζουμε "βερεσέ" την επιβίωσή μας.

Ας κάνουμε καλού-κακού κι ένα τρισάγιο, απ' έξω όμως κι όχι μέσα, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών...

*********************************************** 


ΑΜΦΙΣΣΑ, 17.07.2020
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Α.Δ.Τ.: 73/2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στη Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Δικτύου SDG 17 GREECE ο Δήμαρχος Δελφών
Π. Ταγκαλής: «Αξιοποιούμε προς όφελος του Δήμου κάθε εργαλείο εξωστρέφειας και ανάπτυξης»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 η Α’ Τακτική Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Δικτύου SDG 17 GREECE για τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για τον Πολιτισμό, την Παιδεία, το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Δελφών, το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής.
Το εν λόγω Δίκτυο είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας και έχει ως σκοπό να συμβάλει στη διάχυση και την εμπέδωση από την ελληνική κοινωνία των στόχων που έχουν τεθεί από τον ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Το δίκτυο ήδη αριθμεί περισσότερα από 100 μέλη- Δήμους, και λειτουργεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών, Παιδείας και Ανάπτυξης, καθώς και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στόχοι και προτεραιότητες του Δικτύου
Η δραστηριοποίηση του Δικτύου SDG 17 Greece επικεντρώνεται σε τέσσερα πεδία διείσδυσης και δραστηριοποίησης: Πολιτισμός, Παιδεία, Περιβάλλον και Ανάπτυξη.
Ανάμεσα στα εργαλεία διάχυσης και διείσδυσης του Δικτύου περιλαμβάνονται: i) Διαδραστικός ιστότοπος, για την αύξηση της εξωστρέφειας των Δήμων. ii) Ευρωπαϊκή Δικτύωση. Το SDG 17 Greece συμμετέχει στα ευρωπαϊκά δίκτυα Culture Action Europe, Europeana Pro και Europa Nostra iii) Χρηματοδοτικά εργαλεία με επίκεντρο τους 8 άξονες – Στόχους όπως α) απευθείας διεκδίκηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων β) Αξιοποίηση χρηματοδοτικών δυνατοτήτων μέσω ΕΣΠΑ γ) Εθνικοί πόροι δ) Χορηγίες iv) Συνεργασίες με ακαδημαϊκά ιδρύματα και φορείς.
Όσον αφορά στο επόμενο διάστημα, οι προτεραιότητες του Δικτύου για το 2020 – 2021 είναι οι εξής:
– Η επικοινωνιακή επένδυση στην εξωστρέφεια και στη διάχυση της ταυτότητας, των στόχων και των δράσεων του Δικτύου μέσα από στοχευμένες εκδηλώσεις
– Η διοργάνωση Ημερίδας σε συνεργασία με τους Έλληνες Πρέσβεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τη συμμετοχή μελών του Δικτύου, αιρετών και παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης με σκοπό την ενημέρωση για τις ευκαιρίες που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών
– Η ευαισθητοποίηση τοπικών κοινωνιών -πολιτών -επιχειρήσεων -φορέων για τη νέα βιώσιμη αναπτυξιακή κουλτούρα Δήμων και Τοπικών Κοινωνιών στη βάση μίας ενιαίας εκστρατείας ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης
– Η ανάπτυξη προγραμμάτων σε συνεργασία με τον ακαδημαϊκό και επιστημονικό χώρο με σκοπό την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, προόδου και ευημερίας.
Πρόεδρος του ΔΣ του Δικτύου είναι η κ. Μαρίνα Σταυράκη- Πατούλη, Αντιπρόεδρος ο κ. Δ. Καφαντάρης, Γραμματέας ο κ. Δ. Καϊτεζίδης και Μέλη οι κ. Η. Αποστολόπουλος, κ. Ι. Φωστηρόπουλος, κ. Ν. Μελετίου, κ. Γ. Παναγόπουλος, κ. Γ. Μαρκόπουλος, κ. Ε. Μπουρνούς, κ. Δ. Στανίτσας, κ. Α. Κονδύλης και κ. Γ. Καλαφατέλης.
Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής σε δήλωσή του εστίασε στη σημασία που έχει για το Δήμο η συμμετοχή του σε συλλογικούς φορείς και προσπάθειες, μέσω των οποίων θα μπει ένα ακόμα λιθαράκι στην επίτευξη του στόχου της εξωστρέφειας, και όχι μόνο, που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή. «Ο Δήμος Δελφών συνειδητά βαδίζει στον παράλληλο δρόμο, τόσο εντός όσο και εκτός των γεωγραφικών του ορίων, με στόχο την αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας που παρουσιάζεται, κι αφού πριν έχει εξετάσει σοβαρά τα οφέλη που μπορούμε να αποκομίσουμε», τόνισε καταλήγοντας.
Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου