Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ

"ανάγκα και θεοί πείθονται"
  Αυτό το ερείπιο, αυτό το "κουφάρι" από μια άλλοτε όμορφη νεο-αστική κατοικία της Ιτέας, αυτός ο σωρός πλίνθων και κεράμων και ότι άλλο απέμεινεν από το την προ δυο μηνών κατάρρευση του ακινήτου, έχει κριθεί σύμφωνα με την γνωμάτευση των "αρμοδίων" (Επιτροπή Επικινδύνων & Ετοιμόρροπων Κατασκευών της Π.Ε. Φωκίδος αρ. πρωτ. 2432/22-10-2018),  ως μη επικινδύνως ετοιμόρροπον.  Και συνεπώς, δεν απαγορεύονται οι γύρωθεν του σημείου δραστηριότητες, είτε αυτές είναι οι διελεύσεις τροχοφόρων, είτε οι διαβάσεις πεζών, είτε ακόμη και οι καθ' εκάστην Παρασκευή λειτουργίες της Λαϊκής Αγοράς της Ιτέας.  Η υποχρέωση δε για την "τακτοποίηση" της εκκρεμότητος, μεταφέρεται στην ευθύνη των ιδιοκτητών, οι οποίοι εντός τακτής προθεσμίας θα πρέπει με ενέργειές τους "να προβούν στην άρση του επικειμένου κινδύνου"!...  Άλλως, θα παρέμβη η Αστυνομία!


   Παρασκευή σήμερα, τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου, με μια ευεργετική ηλιοφάνεια να φωτίζει την πόλη, αλλά με τον βόρειον άνεμο, σχεδόν να  απαγορεύει τις μετακινήσεις πεζών.  Ακύμαντη είναι από το πρωΐ και η θάλασσα στον λιμένα της πόλεως.  Μόνο στο βάθος του ορίζοντος, νοτίως του κόλπου της Ιτέας, ήταν κάπως διακριτή, η αναταραχή στην επιφάνειά της.  Ενώ η χαμηλή  θερμοκρασία, περιόρισε κατά πολύ την επισκεψιμότητα των κατοίκων στα καταστήματα και στην Λαϊκή Αγορά της πόλεως.

  Μισο-άδεια λοιπόν η Λαϊκή από εμπόρους και παραγωγούς, με τους λιγοστούς αγοραστές να περιφέρονται με μικρό "πουγγί" διαθέσιμο (λόγω του τέλους του μηνός), διερευνώντας τιμές και ποιότητες των πωλουμένων, ανάμεσα από τους αραιοτοποθετημένους πάγκους και τα "χαλάσματα"...

Αυτό όμως, δεν αλλοιώνει σε τίποτε την εορταστική διάθεση της ημέρας.  Του Αγίου Ανδρέα σήμερα και οι ευχές έχουν προτεραιότητα.

Χρόνια Πολλά λοιπόν, σε όλους στους εορτάζοντες!



 Αναμένοντας τον πελάτη, εμπρός από το ...μη επικίνδυνον ακίνητο!

3 σχόλια: