Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ (για τον Βιο.Κα. Γαλαξειδίου)

            Γαλαξειδιώτικο δρομάκι 
  
           Υπομονή...

   Για όλα ευθύνονται οι κάτοικοι (και οι επισκέπτες) του Γαλαξειδίου!  Εξακολουθούν να χρησιμοποιούν (ανοήτως) τον ηλικίας μόλις 10 ετών Βιολογικό Καθαρισμό της πόλεως. Ενώ θα έπρεπε να χρησιμοποιούν άπαντες ...δοχεία νυκτός, έτσι ώστε να μην έλθη σε τόσον δύσκολη θέση η Δημοτική μας Αρχή, απολογούμενη (και υπόλογη;) για αυτή την παρατεταμένη αλλά κατ' εξακολούθηση ανεπιτυχή προσπάθεια δημιουργίας πολιτισμένων συνθηκών υγιεινής για την πόλη.
  Και τι να πρωτοκάνει ο Δήμος;  Να οργανώσει μουσικο-θεατρικές παραστάσεις στην πέρα-πάντα, να ξανα-εγκαινιάσει το ήδη από 10ετίας τοποθετημένο άγαλμα, το αφιερωμένο στην Γαλαξειδιώτισσα γυναίκα,
να βραβεύσει Συλλόγους (όσους εν πάση περιπτώσει...) σε εξοχικά κέντρα, να κλείνει "ραντεβού" Γαλαξειδιωτών προκειμένου να συναντήσουν τον Δήμαρχο κατά την διάρκεια της ολιγοώρου  παραμονής του στο Γαλαξείδι, ή να ασχοληθεί με το τριτοκλασσάτο πρόβλημα του Βιολογικού της πόλεως;
   Σε όλα αυτά θα πρέπει να συνυπολογισθεί και η συνεχής απουσία των αξιωματούχων του Δήμου μας στο εξωτερικό, όπου για λόγους δυσνόητους για εμάς, έπρεπε να παρευρίσκονται σε ποικίλες εκδηλώσεις, από τις Η.Π.Α., την Βρετανία και το Ισραήλ, έως την μακρινή Κίνα. Τι να πρωτοπρολάβουν να κάνουν οι άνθρωποι!...

Απορία :  Εάν κατά τον γενόμενον στον Δήμο μας εδώ και μερικές εβδομάδες διαχειριστικό έλεγχο, τον οποίον δεν μας γνωστοποίησε με Δελτίον Τύπου το γνωστό Αυτοτελές Τμήμα, αλλά τον πληροφορηθήκαμε από "σπόντα", εάν λοιπόν προκύψουν ευθύνες (διαχειριστικές βεβαίως βεβαίως) σε Υπηρεσίες ή πρόσωπα, τι θα συμβεί;...

*********************************************

                                                              ΑΜΦΙΣΣΑ, 26.11.2018
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

Α.Δ.Τ.: 56/2018

ΘΕΜΑ: «ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΓΙΑ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ»

Σχετικά με χθεσινό δημοσίευμα περί «διαχειριστικών ελέγχων» σε διάφορους Δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Δελφών, επιθυμούμε να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους συνδημότες μας σχετικά:

1. Ο διαχειριστικός έλεγχος πράγματι γίνεται και είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες, μετά από καταγγελία συνδημότη μας.
2. Αντικείμενο του ελέγχου αποτελεί ο Βιολογικός Καθαρισμός (ΒΙΟ.ΚΑ.) του Γαλαξιδίου και ερευνάται η χρονική περίοδος από το έτος 2007 έως το έτος 2017.
3. Η έρευνα αφορά σε δύο αντικείμενα και συγκεκριμένα: α) Αν υπήρξε κακή συντήρηση και λειτουργία του ΒΙΟ.ΚΑ. Γαλαξιδίου κατά το άνω χρονικό διάστημα και β) Αν τα τέλη αποχέτευσης που κατέβαλαν οι κάτοικοι του Γαλαξιδίου αντιστοιχούσαν με τις δαπάνες του Δήμου για το σύστημα αποχέτευσης της πόλης, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.
4. Από την πλευρά μας, οφείλουμε να πούμε ότι κατά την παρούσα δημοτική θητεία έχει γίνει μια σοβαρότατη προσπάθεια αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και της λειτουργίας του Βιο.Κα. Γαλαξιδίου, καθώς και των αντλιοστασίων και εν γένει του αποχετευτικού συστήματος και προς τούτο διατέθηκαν και ιδιαίτερα σημαντικοί πόροι.
5. Μολονότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου από την αρχή της θητείας μας, εντούτοις δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο επιθυμητό αποτέλεσμα, διότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα εισροής θαλασσινού νερού στο κυρίως αποχετευτικό δίκτυο του Γαλαξιδίου (που δυστυχώς δεν εντοπίστηκαν κατά την παραλαβή του έργου), τα οποία εμποδίζουν εν τέλει την ορθή λειτουργία του ΒΙΟ.ΚΑ. Γαλαξιδίου.
6. Στη φάση αυτήν επεξεργαζόμαστε και ολοκληρώνουμε μία προμελέτη με αντικείμενο την αντιμετώπιση των κατασκευαστικών προβλημάτων της αποχέτευσης του Γαλαξιδίου. Ταυτόχρονα αναζητούμε πόρους από διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα για να πραγματοποιήσουμε το αντίστοιχο έργο (απαιτείται χρηματοδότηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ), που είναι δύσκολο να βρεθούν, διότι οι χρηματοδοτήσεις Ε.Σ.Π.Α., «Φιλόδημος» κ.λπ. προβλέπουν αναβαθμίσεις εγκαταστάσεων σχετικά παλιών (που έχουν παραληφθεί προ εικοσαετίας και περισσότερο), ενώ στην περίπτωση του Γαλαξιδίου το έργο της αποχέτευσης έχει παραληφθεί περίπου προ δεκαετίας.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Γραφείο Τύπου Δήμου Δελφών

1 σχόλιο:

 1. Αγαπητέ Επίκουρε
  Το εύστοχο κείμενό σου με την εκφραστική αναγλυφικότητα και τη διείσδυση στην ουσία, είναι αυτό που αποκαλούμε Ζωγραφική του Λόγου.
  Αποδίδει πλήρως την πραγματικότητα για το μαύρο χάλι της δημοτικής μας αρχής και δεν θα ήτο καθόλου υπερβολή εάν χρησιμοποιούσαμε μία μόνον λέξη από τη ντοπιολαλιά μας για την επάλειψή την οποία της επιφύλαξες : μπατάνισμα.
  Δυστυχώς, από τους αναμενόμενους, πολλαπλούς και εμπεριστατωμένους διαχειριστικούς ελέγχους, καταλήξαμε μόνον εις έναν και αυτόν ελλειπή.
  Ίσως ανωτέρα τις δύναμις να φυλάει από το κακό, το κακό αυτό σινάφι. Και πρέπει να το διαφυλάξει αφού ο υπάρχων ακόμη δήμαρχος λέει τόσο γλυκά και πειστικά, ότι έχει γίνει μια σοβαροτάτη προσπάθεια και βήματα προόδου για τον ΒΙΟλογικό ΚΑθαρισμό Γαλαξιδίου ( όπως και για τους βιολογικούς καθαρισμούς των άλλων πόλεων του Δήμου που έχουν την ίδια τύχη ).
  Εν αγνοία των λεγομένων του όμως, λέει ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα από την εισροή θαλασσινού νερού στο αποχετευτικό δίκτυο και για τον λόγο αυτό δεν λειτουργεί.
  Και ο έλεγχος εντοπίζεται μόνο σε δύο σημεία, ΑΝ υπήρξε κακή συντήρηση και λειτουργία του ΒΙΟΚΑ και ΑΝ τα τέλη που πληρώνουν οι κάτοικοι ( και οι πιστώσεις του δημοσίου χρήματος που διατέθηκαν ), έπιασαν τόπο.
  ΟΥΤΕ λοιπόν το έργο λειτούργησε γιατί το θαλασσινό νερό δεν αφήνει τις βιολογικές διεργασίες να ολοκληρωθούν, ΟΥΤΕ συντήρηση έγινε, γιατί η ουσιαστική συντήρηση είναι να στεγανοποιηθεί το δίκτυο για να μην μπαίνει μέσα νερό από τη θάλασσα και όχι να αλλάζουμε αντλίες και να σφίγγουμε τις βίδες.
  Επακόλουθα, πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όλους, εργολάβους, επιτροπές παραλαβής, επιβλέποντες μηχανικούς, αιρετούς που ευθύνονται για τις ''σπατάλες'' εκατομμυρίων ευρώ.
  Αφού ο Γιάννος Παπαντωνίου μπήκε φυλακή πρέπει να είμεθα ευτυχείς, γιατί αυτός και ο Άκης πληρώνουν και για τις χιλιάδες ατιμώρητους που κυκλοφορούν ελεύθεροι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή