Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

"ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΕΣ" ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΓΝΩΣΤΩΝ "ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ" - Δελτίον Τύπου


"Υπ' ευθύνη σας"

  "Αγχός βαρύς ακού- γεται, αλλά τουφέκια ακόμη δεν πέφτουν", σύμφωνα με τις διαχε- όμενες πληροφορίες (φήμες) από 'κύκλους'  του Δήμου Δελφών.  
Το οποίον σε απλά ελληνικά μεταφράζεται, ότι έχουν υπάρξει αντιδράσεις (;), πιέσεις (;) και παράπονα (;), για την στάση του Δήμου, όσον αφορά την αντιμετώπιση και τον χειρισμό της δημιουργηθείσας καταστάσεως, λόγω του καταρρεύσαντος ακινήτου στην γωνία των οδών Καποδιστρίου και Σκαρίμπα στην Ιτέα.
  Για λόγους οι οποίοι δεν εξηγούνται, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ιτέας, θέλησε με ένα Δελτίον Τύπου, να "ενημερώσει" τους κατοίκους της Ιτέας, για "ενέργειες" αφορώσες την "ετοιμόρροπη" (!...) κατασκευή στην Ιτέα.
  Όμως, παρ' ότι μας εξηγεί ότι κάποια και εκ του νόμου Επιτροπή, υπαγόμενη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δεν έκρινε ως επικινδύνως ετοιμόρροπο ότι απέμεινε όρθιο μετά από την κατάρρευση του ακινήτου και ότι πλέον το "μπαλάκι" (ασφάλεια, επισκευή, ευθύνη) πηγαίνει στους ιδιοκτήτες, δεν μας αναφέρει ποιές είναι οι ενέργειες στις οποίες προέβη ο Δήμος, προκειμένου να εξασφαλίσει την υγιεινή και την ασφάλεια των κατοίκων, καθώς και την απρόσκοπτη και άνευ φόβου λειτουργία της σε εκείνο το σημείο πραγματοποιούμενης Λαϊκής Αγοράς της Ιτέας.  Άλλως, για ποιόν λόγο εξεδόθει το παρακάτω αναδημοσιευόμενον και από εμάς  Δελτίον Τύπου;

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι :
-  Το εν λόγω ακίνητο, πρώην κατοικία Κουτσολιούτσου, είναι εγκαταλελειμμένο, ανεπισκεύαστο και απεριποίητο, τουλάχιστον για μια 50ετία.  Συνεπώς, η κατάστασή του, δεν εμπνέει από πλευράς ασφαλείας και υγιεινής, ούτε τους από καιρό μοναδικούς ενοίκους του, ...τα τρωκτικά.
-  Δεν είναι πλέον "ετοιμόρροπο", αλλά ότι έχει απομείνει από την κατάρρευσή του. Κοινώς, ένα "κουφάρι".
-  Να "επισκευασθεί" αυτό το ακίνητο;... Ο λόγος;
-  Τέλος, στον ιδιοκτήτη του ακινήτου αναλογεί ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό, από το σύνολο των απαιτήσεων της εξ Αμφίσσης  οικογενείας Παπαθανασίου, από την διεκδίκησή της ως αποζημίωση, επί της πλατείας Θεάτρου.  Υποθέσεως η οποία ταλαιπωρεί από την 10ετία του 1960 την Κοινότητα και τον Δήμο στην συνέχεια της Ιτέας. Και η οποία μετά από τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις, έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους περιοίκους της πλατείας (όπου και το εν λόγω ακίνητο), όπως επίσης και τον Δήμο Δελφών.

 Συμπέρασμα : Υπάρχει αποχρών λόγος για τον οποίον εξεδόθη το συγκεκριμένον Δελτίον Τύπου;

*****************************************
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                      Ιτέα, 12 Νοεμβρίου 2018
Γραφείο Αντιδημάρχου

ΘΕΜΑ : «Ενημέρωση ενεργειών για την ετοιμόρροπη κατασκευή επί των οδών Καποδιστριού & Σκαρίμπα στην Ιτέα»

Αναφορικά με την ετοιμόρροπη κατασκευή επί των οδών Καποδιστρίου & Σκαρίμπα στην πόλη της Ιτέας, ενημερώνουμε τους δημότες ότι η Επιτροπή Επικίνδυνων και Ετοιμόρροπων Κατασκευών της ΠΕ Φωκίδας η οποία υπάγεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και είναι εκ του νόμου αρμόδια για τέτοιου είδους θέματα, αποφάσισε (αρ. πρωτ. 2432/22-10-2018 ) ότι τα κτήρια που δεν κατέρρευσαν, δεν κρίνονται επικινδύνως ετοιμόρροπα και δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 1 παρ2,του άρθρου 2 και του άρθρου 7 του ΠΔ 13/22-04-1929 (ΦΕΚ 153/Α/22-4-1929) και ότι συνεπώς πρέπει να επισκευαστούν.
Παράλληλα οι φερόμενοι ιδιοκτήτες πρέπει να προβούν άμεσα στην άρση του επικείμενου κινδύνου, αφού ενημερώσουν όλους τους αρμόδιους φορείς, πάρουν τις τυχόν σχετικές εγκρίσεις και εφαρμόσουν τα μέτρα ασφαλείας όπως αναλυτικά αναφέρονται στην Έκθεση της Επιτροπής.
Σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η προθεσμία, το οικείο Αστυνομικό τμήμα πρέπει να εφαρμόσει τις κείμενες διατάξεις και ειδικότερα την Εγκ48320/216γ/23/01 της 23-05-2001 παρ.1 περ 1β.
Ο Δήμος Δελφών και οι αρμόδιες υπηρεσίες του, ήδη κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δοθεί άμεση λύση στο σημαντικό αυτό πρόβλημα το οποίο έχει να κάνει με την υγιεινή και την ασφάλεια των περιοίκων καθώς και με την ορθή λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς της Ιτέας.

Ο Αντιδήμαρχος Δελφών
Δημοτικής Ενότητας Ιτέας


Λουκάς Ι. Αναγνωστόπουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου