Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

ΕΝΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

Όψιμη Καλοκαιρινή Μεγαλειότητα!...
  "Δεν λέει να ξεκινήσει ο φθινόπωρος στην μεριά την δικιά μας. Δεν λέει να ξεκόψει απ' τις λιακάδες, την άπνοια και την αβροχιά, ετούτη εδώ η εποχή.  Κλείσαμε τις πρώτες 4 μέρες του Νοέμβρη κι όμως ακόμα, η ψυχρούλα ούτε φάνηκε, ούτε και μαζί της έφτασε η συννεφιά και η μουντάδα στον ουρανό μας. Μονάχα το κιτρίνισμα και το πέσιμο των φύλλων απ' τις λεύκες, μαζί με το μέστωμα των λεμονιών και των νερατζιών απάνω στα δέντρα των πεζοδρομίων, δείχνουν ότι το καλοκαίρι πέρασε κι ότι ο αιώνιος κύκλος της εναλλαγής των εποχών, συνεχίζεται κανονικά.

  Αρχές του Νοέμβρη και τα κρουαζιερόπλοια συνεχίζουν νάρχονται στο λιμάνι μας, ενώ η θάλασσά μας, πιο πέρα απ' το αναμάλιασμά της, δεν έχει δείξει ακόμα ότι ήρθε η ώρα της να βγάλει κύματα και να φοβερίσει έστω και για λίγο, τα μικρά πλεούμενα και τις ψαρόβαρκες.
Τα παραλιακά μαγαζιά, κρατούν ακόμα ολημερίς την πελατεία τους κάτω απ' τα σκιάδια τους, δίπλα στην θάλασσα και μόνο μετά το σούρουπο, που δροσερεύει ο αγέρας, αρχίζουν να δείχνουν ότι δεν είναι πια καλοκαίρι.
  Κι ακούμε ετούτες τις μέρες, ότι αλλού υποφέρει κόσμος από βροχές, πλημμύρες και κρύο, όπως κι ότι περνάγανε προ ημερών από πάνω μας κακοκαιρίες με αρχαιοελληνικά ονόματα, αλλά εμείς δεν πήραμε είδηση τίποτα.  Τι τόπος είναι ετούτος εδώ!...

  Το σίγουρο είναι ότι το χάλασμα του καιρού θάρθει.  Ας άργησε.  Θα φτάσει και σ' εμάς, όσο και να το εμποδίζουν η ηλιοφάνεια, τα βουνά κι η θάλασσά μας.  Κι εικόνες σαν κι αυτές απ' το λιμάνι της πόλης μας, σε λίγο καιρό δεν θάναι τίποτα άλλο, παρά έγχρωμες αναμνήσεις απ' το φετινό καλοκαίρι, που δεν λέει να φύγει.
Ιτέα, Κυριακή 4 Νοέμβρη 2018."
  

Πίνοντας καφέ, με θέα την Μαρίνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου