Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ : ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΙ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ" - ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ "ΚΙΝΕΖΟΙ"

Όταν η νοσηρή πραγματικότητα, ξεπερνά την υγιή φαντασία
(σ.σ. : Οποιαδήποτε ομοιότης προαναγραφέντων χαρακτήρων, με υπαρκτά φυσικά πρόσωπα, είναι τελείως συμπτωματική)
Σύμφωνα με τις δημοσιευθείσες σήμερα εισηγήσεις των θεμάτων για το Δημοτικό Συμβούλιο,  4 (τέσσερις)  αξιωματούχοι (Δήμαρχος και 3 αντιδήμαρχοι) του Δήμου Δελφών θα "εκδράμουν" στις Η.Π.Α., όπου όπως έχουμε δημοσιεύσει σε άρθρο μας στις 19 Αυγούστου 2018, θα δημοσιοποιηθεί η Μελέτη των τεσσάρων Ελλήνων καθηγητών πανεπιστημίων, με θέμα τον ελαιώνα του Δελφικού Τοπίου.

Όπως εισηγείται του θέματος ο Δήμαρχος, υπάρχει πρόσκληση προς τον Δήμο Δελφών από το πανεπιστήμιο Yale των Η.Π.Α. για το Συνέδριο (και όχι Συμπόσιο), καθ' όσον η Μελέτη πραγματεύεται την ύπαρξη και τα προϊόντα του δελφικού ελαιώνος, ο οποίος ως επί το πλείστον υπάγεται χωροταξικά, στον Δήμο Δελφών. Και για αυτό, θα πρέπει να ταξιδεύσουν στις Η.Π.Α. προκειμένου να παραστούν στην παρουσίαση της Μελέτης, ο Δήμαρχος και 3 αντιδήμαρχοι (με έξοδα του Δήμου βεβαίως...).
(αυτό το "με αεροπλάνο", θα ήταν δυνατόν να είναι "με ..ατμόπλοιο";)

Να επισημάνουμε δυο δεδομένα :
1.  Δεν υπάρχει "πρόγραμμα" όπως αναφέρεται στην εισήγηση.  Και την Μελέτη την πραγματοποίησαν οι τέσσερις καθηγητές, με την υποστήριξη της Π.Στ.Ε. και μόνον.
2.  Ενώ γράφεται αυτός ο πρόλογος για το θέμα, αγνοούμε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του, από την εντός ολίγου λήγουσα  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 Αντί σχολίου όμως, θα αναφέρουμε τους μοναδικούς και πάντα επίκαιρους στίχους του Γεωργίου Σουρή :

"Τ' αγγειά γινήκαν θυμιατά
και τα σκατά λιβάνι,
οι γύφτοι γίναν δήμαρχοι
κι οι κλέφτες καπετάνιοι"

Οι εισηγήσεις των θεμάτων 21 & 22

***********************************************
21
Έγκριση μετακίνησης αιρετών του Δήμου Δελφών στο Συμπόσιο που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο του Yale 02-06/10/2018 και εξειδίκευση πιστώσεων.
(Εισηγητής: κ. Δήμαρχος).

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Σε συνέχεια πρωτοβουλίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Δήμος μας έχει προσκληθεί να συμμετάσχει σε συμπόσιο που θα πραγματοποιήσει το Πανεπιστήμιο του Yale (Yale School of Public Health) με θέμα «Olive Oil and Health: New Frontiers and Partnerships for Research and Education» (μετάφραση- Ελαιόλαδο και Υγεία: Νέοι Ορίζοντες και Συνεργασίες για Έρευνα και Εκπαίδευση).

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην προβολή και αναβάθμιση των δελφικών ελαιώνων (Ελαιώνας της Άμφισσας) και βασίζεται στη λογική ότι το Πανεπιστήμιο του Yale θέλει να εστιάσει σε έναν αγροτικό χώρο της Μεσογείου ο οποίος συνδυάζει την παραγωγική οικονομία με το πολιτιστικό περιβάλλον. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να επιλεγούν οι δελφικοί ελαιώνες.

Το πρόγραμμα είναι τετραμερές (Δήμος Δελφών, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Πανεπιστήμιο του Yale), έχει βάθος χρόνου και έχει δυο άξονες: από τη μια την αναβάθμιση του ελαιώνα μας και την πλήρη απαλλαγή του από κάθε είδους λύματα (αστικά, γεωργικά, ελαιοτριβείων κλπ) καθώς και ένα πλήρες σχέδιο αποτροπής φυσικών καταστροφών (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ) και από την άλλη θα εστιάσει στην ανάδειξη και στην επιστημονική τεκμηρίωση των ειδικών χαρακτηριστικών και της διατροφικής αξίας της ελιάς Αμφίσσης και του ελαιολάδου μας.

--------------------------------------------------------------------------------------

Ύστερα από τα ανωτέρω σας καλούμε:

Να εγκρίνετε την μετακίνηση αντιπροσωπίας αιρετών του Δήμου Δελφών, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο και τους Αντιδημάρχους Δελφών κ.κ. Αριστείδη Αγγελόπουλο, Μαρία Ανδρεοπούλου και Νεκτάριο Μίχο, με σκοπό τη μετάβαση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και συγκεκριμένα στην πόλη New Haven, CT προκειμένου να συμμετάσχουν στο ανωτέρω αναφερθέν συμπόσιο του Πανεπιστημίου του Yale. Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί από τις 02 Οκτωβρίου 2018 έως και τις 06 Οκτωβρίου 2018 (πέντε ημέρες εκτός έδρας), ενώ η μετάβασή τους στις Η.ΠΑ. θα πραγματοποιηθεί με αεροπλάνο.




22.
Έγκριση μετακίνησης αιρετών του Δήμου Δελφών στη διεθνή διοργάνωση συνεργασίας στο Δήμο ΡΙΖΑΟ 11-17/09/2018 και εξειδίκευση πιστώσεων.
(Εισηγητής: κ. Δήμαρχος).



5 σχόλια:

  1. Ξέρουν αγγλικά;΄ή δεν είναι προαπαιτούμενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι ότι αρπάξ ο Κ @ @ @ @ μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο φαταουλισμός σε όλο του το μεγαλείο.
    Πού είσαι Μαυρογιαλούρε, Παπαγιαννόπουλε, Αυλωνίτη και όλη η ονειρική αυτή παρέα, να σας ακούσουμε να λέτε ξανά και ξανά το ανεπανάληπτο και πάντα επίκαιρο Φάτε , Φάτε , Φάτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...το τελευταίο τους ταξίδι θα είναι...ας το απολαύσουν...Ανίκανοι και άχρηστοι μαζί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι απαραίτητη η γνώση αγγλικών για να γίνεις αντιδήμαρχος;

    Έστω ότι εκεί πάνε να παλέψουν για χρηματοδότηση και έρευνα με αντικείμενο τον ελαιώνα σαλώνων. Τι ακριβώς θα παρουσιάσουν οι τρείς αντιδήμαρχοι στους Γεϊλαίους του Νιού Χέιβεν; Τι ξέρουν να παρουσιάσουν; Έχουν κάνα πάουερ-πόιντ έτοιμο;

    Μπας και κουβαλήσουν τενεκέδες με κολυμβάδες και έλαια; Αν χρειάζονται εργατικά χέρια τότε να τους κάνουμε τα εισιτήρια να πάνε στους εκλεκτούς μας. Εμείς τους αρχόντους μας τους έχουμε κορώνα κι ας τρώμε κριθάρι και θρούμπες.

    Go Team Delphi! Go Mayor and little Mayors!

    Κοιτάξτε να γυρίσετε πίσω να μας πείτε τι κάνατε και τι καλά τρώνε πίνουνε εκεί στο Γέιλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή