Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Ν. ΜΟΛΙΩΤΗΣ (δ.σ.) : ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ - ΑΙΤΗΜΑ - ΑΡΧΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΩΣ



ΜΟΛΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Ανταπόκριση και εκτέλεση στο αίτημά μας για το έργο «Οδοσήμανση και φωτισμός της επικίνδυνης διασταύρωσης της οδού Πολυδρόσου – Σ.Σ. Λιλαίας – Αμφίκλειας»


Πολύδροσος, 18/1/2018
Προς:
Τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Φωκίδας
κ. Κατσαγούνο Ευάγγελο
Γιδογιάννη 31 – Άμφισσα 33100
Κοινοποίηση:
1. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
κ. Μπακογιάννη Κωνσταντίνο
2. Δήμαρχο Δήμου Δελφών
κ. Παναγιωτόπουλο Αθανάσιο

ΘΕΜΑ: Οδοσήμανση – φωτισμός Επαρχιακού και Εθνικού Δικτύου
αρμοδιότητας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Αξιότιμε κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

Η διασταύρωση της Επαρχιακής Οδού Πολυδρόσου – Σ.Σ. Λιλαίας – Αμφίκλειας με την Παλαιά Εθνική Οδό Λιβαδειάς – Λαμίας (τμήμα Αμφίκλεια – Μπράλος), στη θέση «Γεφύρι – Μύλος Νερούτσου», στα κοινά διοικητικά όρια μεταξύ των Π.Ε. Φωκίδας και Φθιώτιδας, εγκυμονεί κινδύνους σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, αφενός λόγω της συχνής και πυκνής κυκλοφορίας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί υπέρμετρα, με τη διέλευση μεγάλων φορτηγών αυτοκινήτων (νταλίκες)- κυρίως τις νυχτερινές ώρες – που χρησιμοποιούν το δίκτυο αυτό για να αποφύγουν τα διόδια και αφετέρου της έλλειψης ανάλογης οδοσήμανσης και νυχτερινού φωτισμού.
Σας παρακαλούμε, για να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, να ενεργήσετε ώστε οι αρμόδιες Υπηρεσίες σας, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες της όμορης Π.Ε. Φθιώτιδας, να ελέγξουν την περιοχή και να προβούν το ταχύτερο στις δέουσες επεμβάσεις, με διαγραμμίσεις οδοστρώματος, αναγκαίες πινακίδες κυκλοφορίας, αλλά κυρίως με νυχτερινό φωτισμό της διασταύρωσης τοποθετώντας ανάλογο αριθμό φωτιστικών πυλώνων.
Σημειώστε, ότι η επίλυση του θέματος είναι από πολλών ετών αίτημα των κατοίκων των χωριών του βόρειο-ανατολικού τμήματος του Παρνασσού, οι οποίοι καθημερινώς μετακινούνται με τα οχήματά τους προς Λαμία ή προς Λιβαδειά.
Ευελπιστούμε να ανταποκριθείτε στο αίτημά μας με την παράκληση να μας ενημερώσετε.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΜΟΛΙΩΤΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών
τηλ.: 6974854838

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους συνδημότες μας στην Πολύδροσο, στην Επτάλοφο και στη Λιλαία ότι το ανωτέρω έργο εγκρίθηκε, θα εκτελεστεί από την Π.Ε. Φθιώτιδας και έχει ανατεθεί στον εργολάβο κ. Καραγκούνη Γεώργιο – Λαμία. Σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες.
Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κ. Κατσαγούνο, τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Φθιώτιδας και την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Αραβαντινού Πέγκυ για τις ενέργειες και το ενδιαφέρον της.
Νικόλαος Μολιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου