Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

"ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΤΡΙΠΛΑ" ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΩΚΙΔΟΣ - Διαμαρτυρία




                                        Άμφισσα, 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ: 49/2018


ΠΡΟΣ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

ΚΟΙΝ: .......

ΘΕΜΑ: «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΔΙΜΟΙΡΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΩΣ Δ.Α.ΦΩΚΙΔΑΣ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ».

Συνάδελφοι,

Σας γνωρίζουμε ότι με την υπ΄αριθ. 7953/18/2198742, από 30/10/2018 Διαταγή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η Δ.Α. Φωκίδας διατάχθηκε όπως σήμερα 01/11/2018 συγκροτήσει τη Διμοιρία Υποστηρίξεώς της, προκειμένου όπως αυτή μεταβεί για εκτέλεση υπηρεσίας σε προγραμματισμένο αγώνα ποδοσφαίρου στην Πάτρα.
Εντύπωση και απορία προκαλεί το γεγονός ότι παρόλο που η Δ.Α. Αχαΐας είχε ζητήσει εγκαίρως ενισχυτικές δυνάμεις για τον εν λόγω αγώνα, από 25/10/2018, η Διαταγή του Αρχηγείου προς την Γ.Π.Α.Δ.Σ.Ε. ,εκδόθηκε μόλις μία ημέρα πριν την τέλεση του συγκεκριμένου αγώνα.

Όπως εύκολα γίνετε αντιληπτό, η εκδοθείσα εβδομαδιαία υπηρεσία τροποποιήθηκε σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες της Δ.Α. Φωκίδας, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία σοβαρή ή επείγουσα υπηρεσιακή ανάγκη.
Οι συνάδελφοί μας που υπηρετούν στη Δ.Α. Φωκίδας, έχουν πάμπολλες φορές αποδείξει τον επαγγελματισμό τους και σε περιπτώσεις που υπήρξαν πραγματικά σοβαρές ανάγκες, ήταν και είναι εθελοντές.
Δεν είναι όμως δυνατό για ένα ποδοσφαιρικό αγώνα να επικαλείται η ηγεσία μας το έκτακτο και το επείγον, διασαλεύοντας και τον υπηρεσιακό προγραμματισμό αλλά κυρίως τον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων μας, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τις διατάξεις του Π.Δ. 173/2013, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων την εβδομαδιαία υπηρεσία, καταστρατηγώντας τα δικαιώματα των συνάδελφών μας, ενώ παράλληλα το σχέδιο εμφανούς αστυνόμευσης (ΠΕΡΣΕΑΣ) για τους πολίτες της Φωκίδας, δε μπορεί σε καμία περίπτωση να εφαρμοσθεί, μιας και κάποιες υπηρεσίες μετά βίας διαθέτουν ακόμα και σκοπό καταστήματος.
Η ένωσή μας πιστεύει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσης αναθεώρησης των διατάξεων ΄΄ περί εβδομαδιαίας υπηρεσίας ΄΄ και η θέσπιση νέων, οι οποίες σε καμία περίπτωση δε θα αφήνουν παραθυράκια για παρόμοιες τροποποιήσεις, τροποποιήσεις που επιφέρουν μόνο αναστάτωση και προβληματισμό στο συνάδελφο και στο οικογενειακό του περιβάλλον και πρέπει να σταματήσουν το συντομότερο δυνατό, ακόμα και με τη θέσπιση πειθαρχικών αλλά και ποινικών ευθυνών.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΑΡΙΘΜΟΙ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου