Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Η ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ (ερωτά) Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ (σιωπά) ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ (αγνοείται)


"Τσιμέντο να γίνει;..."

 Η "αφημένη" στην τύχη της Δ.Ε. Παρνασσού, όπως είναι βεβαίως αφημένες και όλες οι υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες αυτού του  "κακοπεσμένου" και κακοδια- χειζόμενου Δήμου Δελφών, σώζει κατά τα φαινόμενα την υπόληψη των δημοτών ολοκλήρου του Δήμου, αντιδρώντας-ερωτώντας για μια ανάθεση και την τύχη της, η οποία ανάθεση, παρ' ότι τους αφορά και ήδη έχει "τακτοποι- ηθεί" και οικονομικά,  εξακολουθεί ακόμη να είναι ...αόρατη.
Η πρώτη επιστολή-ερώτηση του Χρήστου Μουτσιανά, την απάντηση της οποίας αναμένουν με αγωνία όλοι οι Σουβαλιώτες, έχει αποσταλεί στον Δήμο Δελφών από τις 5 Σεπτεμβρίου 2018 και ενώ ήδη διανύουμε την 76η ημέρα αναμονής, ο Ταχυδρόμος δεν έχει επισκεφθεί ακόμη την Λατρεμένη Κοινότητα.    Ενδεχομένως οι πυρετώδεις προετοιμασίες για την υποδοχή της εφετινής χειμερινής περιόδου, ίσως οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ή το κυκλοφοριακό της Αμφίσσης,
πιθανόν δε και οι άδειες προσωπικού, δεν έχουν δώσει ακόμη την δυνατότητα στην Δ/νση Περιβάλλοντος και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, να απαντήσουν στο ερώτημα : "Που θα πάει το τσιμέντο;..."

Τώρα, με την δευτέρα παρόμοια επιστολή του ο Χρήστος Μουτσιανάς, πηγαίνει το θέμα "ολίγον τι" παραπάνω :
 Απευθύνεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στο αρμόδιο Υπουργείο.  Οι οποίοι θα ευθυμήσουν με τις δυο επισυναπτόμενες φωτογραφίες, όπου ένας εργαζόμενος παρασκευάζει μόνος του σκυρόδεμα για να επιστρωθεί λακκούβα σε μια μικρή και όχι κεντρική οδό της Επταλόφου.  Το οποίον σημαίνει ότι το παραγγελθέν και ήδη εξοφληθέν από τον Δήμο Δελφών σκυρόδεμα, δεν έφθασε ποτέ εκεί, για να καλύψει τις ανάγκες της πόλεως.  Άρα;...

Η απάντηση αναμένεται μετά βαΐων και κλάδων στην Πολύδροσο και θα επικολληθεί στον μεγάλο πλάτανο της πλατείας.  Προς γνώση των κατοίκων.

Παραθέτουμε την επιστολή και τον πρόλογό της από τον συντάκτη της Χρήστο Μουτσιανά, μαζί με τα συνημμένα της, με αντιγραφή από polydrososparnassou.blogspot.gr


*********************************
Σημείωση συντάκτη επιστολής :
Η παρούσα επιστολή με ημερομηνία 16-9-2018 γίνεται γιατί ήδη έχουν περάσει περισσότερες από 70 ημέρες από την πρώτη επιστολή μου προς τον Δήμο Δελφών (5-9-2018) και ακόμη δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση.
Η χειμερινή τουριστική περίοδος όμως έχει αρχίσει και η κακή κατάσταση στην οδοποιία εντός και εκτός Πολυδρόσου, δεν έχει τύχει καμιάς φροντίδας από την Δημοτική Ενότητα και τον Δήμο Δελφών. Δεν έχει γίνει καμία συντήρηση και αυτό θα έχει αντίκτυπο στην προσβασιμότητα των επισκεπτών μας, από την περιοχή μας προς το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού.
Επανασημειώνω ότι για την ερώτησή μου, την οποία διατυπώνουν μέσω εμού και πλήθος συντοπιτών μου, δεν υπάρχει αντιπολιτευτική διάθεση, παρά μόνον το ενδιαφέρον όλων μας εδώ στην Πολύδροσο, για την ποιότητα της ζωής μας και για την ανάπτυξη της κοινότητάς μας.

Για αυτό και τώρα η ερώτησή μου επαναλαμβάνεται προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Υπουργείο. Μήπως επιτέλους μάθουμε κι εμείς εδώ, από αυτές τις ποσότητες σκυροδέματος, τι μας αναλογεί και που θα χρησιμοποιηθούν.
********************************* 

Μουτσιανάς Χρήστος
Πολύδροσος Παρνασσού
ΤΚ 33051                                                  Πολύδροσος 19-11-2018
Τηλ. επικ. : 6984724443

                                                      Πρός
                                                     Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας -
                                                     Στερεάς Ελλάδας
                                                     Σωκράτους 111 Λάρισα 413.36
                                                    Κοινοποιήσεις :
                                                     Ως πίνακας αποδεκτών

Θέμα : Ενημέρωση για την προμήθεια σκυροδέματος

Κύριοι,
Με επιστολή μου από τις 5-9-2018 την οποία σας επισυνάπτω, είχα ζητήσει από Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δελφών με κοινοποίηση και προς τον αντιδήμαρχο και τους Προέδρους των Τοπ. Κοινοτήτων της Δ.Ε. Παρνασσού, να ενημερωθώ για την ανάθεση σε εργολάβο δημοσίων έργων, την προμήθεια σκυροδέματος, το οποίο και θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την απόφαση, για τις ανάγκες τριών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Δελφών.
Για το ίδιο θέμα με επιστολή του στις 22-10-2018, αμέσως μετά από την έκδοση εντάλματος πληρωμής του Δήμου Δελφών με δικαιούχο τον ανάδοχο του έργου, ερωτά την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος Νικόλαος Μολιώτης.
Τόσον ο κος Μολιώτης όσον και εγώ, μετά από εβδομήντα (70) ημέρες από την επιστολή μου, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση. Αντί της αναμενομένης απαντήσεως από την αρμόδια θεματική αντιδήμαρχο κα Μαίρη Ανδριοπούλου ή από τις υπηρεσίες του Δήμου Δελφών, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Παρνασσού κος Βασίλειος Πανάγου, προς τον οποίον είχε κοινοποιηθεί η επιστολή μου, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (facebook) μερικές φωτογραφίες από επικάλυψη μιας λακκούβας του οδοστρώματος με τσιμέντο στην δημοτική κοινότητα Επταλόφου, η οποία ανήκει στην Δ.Ε. Παρνασσού.
Χαρακτηριστικό στις φωτογραφίες είναι, ότι το σκυρόδεμα παρασκευάζεται εκεί, επί τόπου, από έναν εργαζόμενο και δεν είναι δυνατόν να λογισθεί ότι προέρχεται από το σκυρόδεμα της αναθέσεως.
Όπως αναφέρω και στην επιστολή μου της 5ης Σεπτεμβρίου 2018, το ενδιαφέρον μου είναι μόνον ως ενός κατοίκου της Πολυδρόσου και η απορία μου για το θέμα, είναι απορία και πάρα πολλών συντοπιτών μου, μαζί με τους οποίους περιμένουμε την απάντηση.
Η περιοχή μας, έχει πάρα πολύ χειμερινό τουρισμό λόγω της γειτνιάσεως με το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, με πλήθος από καταλύματα και ταβέρνες-εστιατόρια και η εικόνα των 3 κοινοτήτων, θα πρέπει να ετοιμάζεται όσον αφορά τις υποδομές της, από το καλοκαίρι. Ειδικά δε για την οδοποιΐα, η οποία δεν είναι σε καλή κατάσταση, ο Δήμος θα έπρεπε να έχει φροντίσει από καιρού για την αποκατάσταση των ζημιών. Και μάλιστα με άσφαλτο και όχι με σκυρόδεμα, το οποίο δεν είναι ανθεκτικό στον παγετό και στα χιόνια.
Κατόπιν όλων αυτών, παρακαλώ για τις ενέργειές σας.
Αναμένοντας

Με Τιμή


Μουτσιανάς Χρήστος

Αποδέκτες :
1. Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Δ/νση Δομών Διαδικασιών & Αρχείων
Τμήμα ΚΕΛ Β. Σοφίας 15 Αθήνα 106.74
2. Επίτροπος Ελεγκτικού Συνεδρίου
Νικηφόρου Λύτρα 6
Άμφισσα 331.00
3. Δήμος Δελφών
Πλατεία Κεχαγιά Άμφισσα 331.00
4. Επικεφαλής παρατάξεων του Δήμου Δελφών
Π. Ταγκαλή, Π. Μέγγο. Γ. Ιωσηφίδη, Γ. Δρακάκη
5. Δημοτικό Σύμβουλο Νικ. Μολιώτη

Συνημμένα :
1. Επιστολή Χρ. Μουτσιανά 5-9-2018
2. Επιστολή Νικ. Μολιώτη 22-10-2018
3. Ανάθεση έργου ΑΔΑ ; 61ΘΨΩ9Θ-Τ95
4. Ένταλμα Πληρωμής ΑΔΑ : 6ΘΘΛΩ9Θ-ΛΦΦ
5. Δύο (2) φωτογραφίες
***********************************************
1. 
Μουτσιανάς Γ. Χρήστος

Πολύδροσος Παρνασσού                                 Πολύδροσος 5-9-2018
Τηλ. επικοινωνίας 6984724443                       Αρ. πρωτ.17189/5-9-2018
                                       Προς τον
                                           ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ
                                           Δ/νση Περιβάλλοντος &
                                               Πολιτικής Προστασίας
                                                Άμφισσα
                                          Κοινοποίηση :
                                           - Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Παρνασσού
                                              κον Βασίλειον Πανάγου
                                          - Τοπικούς Προέδρους Πολυδρόσου,
                                             Επταλόφου, Λιλαίας.                  

 Θέμα : Ενημέρωση για την προμήθεια σκυροδέματος

 Σύμφωνα με την απόφαση της αντιδημάρχου Δήμου Δελφών κυρίας Μαρίας Ανδρεοπούλου της 30ης Αυγούστου 2018, και όπως αυτή δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια (ΑΔΑ: 61ΘΨΩ9Θ - Τ95), εγκρίθηκε η ανάθεση της προμήθειας σκυροδέματος για τις Δ.Ε. Γραβιάς, Παρνασσού και Καλλιέων, στον κ. Γρηγόριο Δήμο, πολιτικό μηχανικό-Ε.Δ.Ε, ΒΟΥΝΙΧΩΡΑ, Α.Φ.Μ 109165557, ΔΟΥ ΆΜΦΙΣΣΑΣ, αντί ποσού 23.999,89 € με τον ΦΠΑ.
3. Η προμήθεια περιλαμβάνει:
-  215 m3 σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 προς 78 €/ m3 χωρίς τον ΦΠΑ.
-  Τη μεταφορά 10.339 m3 σκυροδέματος προς 0,25€/km χωρίς τον ΦΠΑ.
Ως πολίτης της ΔΕ Παρνασσού θα ήθελα να με ενημερώσετε:
  1. Τι προβλέπετε για την ΔΕ Παρνασσού και που θα τοποθετηθεί το σκυρόδεμα.
  2. Αν υπάρχουν σχετικές αποφάσεις των Τοπ. Κοινοτήτων της ΔΕ Παρνασσού και ποιες είναι οι προτάσεις τους.
  3. Εάν η συγκεκριμένη προμήθεια σκυροδέματος και η μεταφορά της υπερ-πολλαπλάσιας ποσότητας επίσης σκυροδέματος έχει προταθεί και εγκριθεί για τα Τεχνικά Προγράμματα και των τριών Δ.Ε. και τι ποσότητες από αυτά αναλογούν στην Δ.Ε. Παρνασσού.
  4. Πότε προβλέπετε να αρχίσει να υλοποιείται η συγκεκριμένη προμήθεια σκυροδέματος και  εάν θα παραδοθεί στο σύνολό της, εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.
Ως δημότης της ΔΕ Παρνασσού προβληματίζομαι αν τελικά αυτή η τραγική κατάσταση με τις λακκούβες στους δρόμους της περιοχής μου, θα αποκατασταθεί άμεσα με σκυρόδεμα, ή με κάτι άλλο.  Γιατί η Πολύδροσος, η Επτάλοφος και η Λιλαία σαν χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί, περιμένουν επισκέπτες το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα και δεν θα πρέπει η κατάσταση των δρόμων, να είναι έτσι όπως είναι τώρα.
Παρακαλώ για την ενημερωτική σας απάντηση.

Χρήστος Μουτσιανάς

*******************************************


2.
 Πολύδροσος, 22 Οκτωβρίου 2018

Αριθ. Πρωτ. 20930/22.10.2018

Προς
Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Παρνασσού
κ. Πανάγου Βασίλειο
Κοινοποίηση:
1. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
κ. Κοτσάνου – Ρομβοτσάνου Ελισάβετ
2. Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων
- Πολυδρόσου κ. Μουλαρά Αργύρη
- Επταλόφου κ. Λιάπη Αλέκο
- Λιλαίας κ. Τσαούση Κων/νο

Ε Ρ Ω ΤΗ ΣΗ
(άρθρα 4 και 10 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημ. Συμβουλίου)
--------------------

ΘΕΜΑ: «Προμήθεια σκυροδέματος για τις Δ.Ε. Γραβιάς, Παρνασσού, Καλλιέων»
(σχετ. η αριθ. 16879/30.8.2018 απόφαση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος
ΑΔΑ: 61ΘΨΩ9Θ-Τ95 ποσού 23.999,89 €) – Χρηματικό ένταλμα πληρωμής
της 15/10/2018 ποσού 19.511,09 € ΑΔΑ: 6ΘΘΛΩ9Θ-ΛΦΦ

Κύριε Αντιδήμαρχε,
Μετά την απάντηση που λάβαμε από τους Προέδρους των τριών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Παρνασσού, ότι δεν γνωρίζουν για την ανωτέρω προμήθεια, και τα έντονα ερωτήματα που έχουμε δεχτεί από κατοίκους, παρακαλούμε, για να είμαστε ενήμεροι στην άσκηση των καθηκόντων μας και να τους ενημερώσουμε με τη σειρά μας, να απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα:
  1. Από την εκτελεσθείσα προμήθεια, ποια ποσότητα αναλογούσε σε κάθε μια από τις τρεις Κοινότητες;
  2. Οι παραληφθείσες κατά Κοινότητα ποσότητες, ποιες εργασίες συγκεκριμένες εξυπηρέτησαν και πότε πραγματοποιήθηκαν;
  3. Σε ποια εγκεκριμένα Τεχνικά Προγράμματα των Κοινοτήτων έχουν ενταχθεί οι συγκεκριμένες προμήθειες;
  4. Ποιο το συνολικό κόστος της προμήθειας για τη Δ.Ε. Παρνασσού;
Την απάντησή σας παρακαλούμε να έχουμε εντός νομίμου προθεσμίας.
Συνημμένα: φωτοτυπίες της απόφασης και του χρηματικού εντάλματος


ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΜΟΛΙΩΤΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών

******************************************
3. 


***************************************
4.

****************************************
5. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου