Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

ΕΝΑ (δημαρχοπρεπές) ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ιτέα :
Οι Άγιοι Ανάργυροι φωτιζόμενοι
και το Μουσείο κρυπτόμενο


(άποψη Δελφών και ελαιώνος από τον λόφο των Αγίων Αναργύρων)

Συγκαλείται για την Δευτέρα 26-11-2018 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, με 24 (είκοσι τέσσερα) θέματα εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξή του.  Εξ αυτών τα 12 τυγχάνουν εισηγήσεων, ενώ για τα υπόλοιπα 12, οι δημοτικοί σύμβουλοι (όσοι παρευρεθούν στην συνεδρίαση), θα πληροφορηθούν δια ζώσης τις όποιες εισηγήσεις τους κατά την διάρκεια της συνεδριάσεως του σώματος και τότε θα διαμορφώσουν άποψη και θα αποφασίσουν, για το τι θα πρέπει να ψηφίσουν.  Έτσι γίνεται εδώ...

   Εκτός όμως από την ...καθιερωμένη ανά συνεδρίαση του Δ.Σ. αναμόρφωση του προϋπολογισμού (με το τέλος του οικονομικού έτους;...), υπάρχουν και 3 (τρία) θέματα με εισηγητή τον Δήμαρχο (τα υπ' αρ. 11, 12, 13) και τα οποία έχουν σχέση με την Άμφισσα (διότι ως γνωστόν, η πόλη είναι προσωπική του υπόθεση), αλλά όμως σε ένα από αυτά "εγγίζεται" και η Ιτέα.  Πιό συγκεκριμένα, στην υποβολή προτάσεων τις οποίες επιθυμεί να υποβάλει ο Δήμαρχος προς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα CLLD Leader, συμπεριλαμβάνονται και οι :
- Μελέτη για τον φωτισμό του λόφου των Αγίων Αναργύρων (βορείως του Κοιμητηρίου)
- Μελέτη για την διαμόρφωση του (υπό σύσταση) Μουσείου Ιτέας.

  Προφανώς, αυτή η Μουσειακή Μελέτη θα είναι εκείνη η πτυχιακή εργασία την οποία παρουσίασε προ διετίας περίπου στο "Κυριακοπούλειο", φοιτήτρια του ΤΕΙ Αθηνών.  Και της οποίας την προσφορά, είχε αποδεχθεί  ο Δήμαρχος, με την δέσμευση, να την επεξεργασθεί η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και αφού την θέσει σε διαβούλευση, να εισηγηθεί την χρηματοδότησή της.
  Από τότε είχαν τεθεί κάποιες ενστάσεις για επί μέρους θέματα της Μελέτης και εδώ στην Ιτέα, αναμέναμε την δημοσίευση της Μελέτης για διαβούλευση και προτάσεις.  Αντί όλων αυτών, ο Δήμαρχος εθεώρησε σωστό να προτείνει την συγκεκριμένη Μελέτη για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα CLLD Leader, ακόμη και μη κάνοντας γνωστή την γνωμάτευση των Τεχνικών Υπηρεσιών για την Μελέτη.  Οι δε κάτοικοι της Ιτέας, δεν είναι ανάγκη σύμφωνα με την άποψη του Δημάρχου να γνωρίζουν, τι Μουσείο θα προκύψει για την πόλη τους.  Ούτε βεβαίως, να έχουν γνώμη για αυτό.
Κι όλα αυτά, μόλις έξι μήνες, πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
"Σωστός ο Δήμαρχος!..."

Παραθέτουμε το χαρακτηριστικό απόσπασμα του 12ου θέματος καθώς και ολόκληρον τον κατάλογο θεμάτων της ημερησίας διατάξεως

*******************************************

Πρόσκληση - Ημερήσια Διάταξη Θεμάτων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου