Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

ΕΝΑ "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟ" ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


"Της Αλεφάντως..."

  Συνέρχεται την Δευτέρα 12 Νοεμ- βρίου 2018 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών (σε κανονική-απογευματινή πλέον ώρα) και σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, θα συζητηθούν 58 (πενήντα οκτώ) θέματα, εκ των οποίων, περισσότερα από 30 (τριάντα) αφορούν πάσης φύσεως εγκρίσεις.  Από διαγραφές τελών και μισθωμάτων, έως βοηθήματα κληροδοτημάτων και χρηματικά βραβεία.  Βεβαίως, υπάρχει και η καθιερωμένη ...μηνιαία αναμόρφωση του προϋπολογισμού, ενώ υπάρχουν και θέματα "φωτιά" για τον Δήμο, όπως η έγκριση για πρακτική άσκηση σπουδαστών Ι.Ε.Κ. καθώς επίσης και η παράταση εργασιών για τσιμεντοστρώσεις (!...) δημοτικών οδών στην Δ.Ε. Γραβιάς.

  
Οι δε νυκτερινοί (πολυπληθείς...) περιπατητές στον λόφο των Αγίων Αναργύρων της Ιτέας, τον ευρισκόμενον ακριβώς επάνω από το κοιμητήριο της πόλεως, επιτέλους θα έχουν την χαρά να περπατούν ή να τρέχουν μέσα στην νύχτα με θέα τα μνήματα, υπό το φως των δημοτικών λαμπτήρων!...:  Θα εγκριθεί η παραλαβή της μελέτης του έργου "Κατασκευή Δικτύου Φωτισμού Λόφου Αγίων Αναργύρων Δ.Κ. Ιτέας".

  Η συντάκτρια της ημερησίας διατάξεως των προς συζήτηση θεμάτων και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, το ζήτημα-πρόβλημα της κοινότητος Καστελλίων και στο οποίον εμπλέκονται και οι γύρω από αυτήν κοινότητες, το πρόβλημα λοιπόν με την πρόθεση της γνωστής στην Φωκίδα μεταλλευτικής εταιρείας να προβεί σε επιφανειακές εξορύξεις στα όρια του οικισμού, το αξιολόγησε ως ελάσσονος σπουδαιότητος, για αυτό και το κατέταξε στον κατάλογο των θεμάτων, ως 49ον επί συνόλου 58

49. Επικαιροποίηση αριθ. 78/2013 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Λήψη απόφασης σε σχέση με πιθανές επιφανειακές εξορύξεις βωξίτη στη θέση ΆΛΕΦΑΝΤΑΚΙΑ ́  της Τ.Κ. Καστελλίων». (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος).

Ενώ ως γνωστόν, το αίτημα με τις υπογραφές των κατοίκων μαζί με μια λεπτομερέστατη περιγραφή για το διακύβευμα της εκεί υπάρξεως κατοίκων και απαξιώσεως περιουσιών και αναπτύξεως της περιοχής, έχει παραληφθεί από τον Δήμο Δελφών, πλέον του ενός μηνός.  Οι δε 2 ισχνές προσπάθειες για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση του θέματος κατά τα δυο προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια, απέβησαν άκαρπες.
  
  Η "ΑΛΕΦΑΝΤΩ" λοιπόν (και όχι τα "ΑΛΕΦΑΝΤΑΚΙΑ"), θα συζητηθούν αργά και ο Δήμαρχος ως εισηγητής, δεν εισηγείται κάτι και προφανώς θα ζητήσει να επικαιροποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπ' αρ. 7/29-3-2013 (με Δήμαρχο τον Ν. Φουσέκη και πρόεδρο Δ.Σ. τον νυν Δήμαρχο).  Εν ολίγοις, ο νυν Δήμαρχος "νίπτει τάς χείρας του".

  Παραθέτουμε το εγκριτικό απόσπασμα από εκείνην την απόφαση και θα περιμένουμε με αγωνία να ειδούμε τις ψήφους των τότε διαφωνούντων με την πρόταση Φουσέκη, η οποία τελικά ενεκρίθη κατά πλειοψηφία.

Πέραν της όποιας έως τώρα αντιμετωπίσεως του θέματος, πιστεύει κανείς, ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή, είναι σε θέση να ορθώσει το ανάστημά της και να επιληφθεί ενός τόσον σοβαρού προβλήματος για τους κατοίκους, για τον Δήμο ολόκληρον και για το περιβάλλον;...


*********************************************








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου