Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

ΔΡΑΚΑΚΗΣ (δ.σ.) vs ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (αντιδήμαρχος) : ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΣ!...

Παραθέτουμε δύο κείμενα, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητος σήμερα, εκ των οποίων :
-  Το πρώτο, εστάλη σε όλα τα τοπικά blogs, ιστοσελίδες και ΜΜΕ από τον συντάκτη του Γεώργιο Δρακάκη και το οποίον αποτελεί απάντηση στο ...δεύτερο.
-  Το δεύτερο κείμενο, με συντάκτη του τον αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Ιτέας Λουκά Αναγνωστόπουλο εμπεριέχεται στο πρώτο, με πρωτοβουλία του ίδιου του Γ. Δρακάκη, καθ' όσον, εδημοσιεύθη μόνον στο facebook στον λογαριασμό του Δήμου Δελφών. Και αυτό φανταζόμεθα, το έκανε ο Γ. Δρακάκης, για να αντιληφθούμε όλοι μας, σε ποιόν και για ποιόν λόγο αναφέρεται με το κείμενό του ο ίδιος.
  Συνεπώς, ο αναγνώστης και των δυο κειμένων του δημοσιεύματός μας, θα έχει πλήρη εικόνα για τα γεγονότα, για τις προθέσεις, για τις πράξεις, τις διασυνδέσεις και τις επιδιώξεις των αυτοδιοικητικών μας.  Εάν δε σε αυτά όλα, προστεθεί και η προϊστορία όλων αυτών και η σχέση τους με την Ιτέα, τότε σίγουρα ο κάθε νοήμων κάτοικος Ιτέας, θα έχει αντιληφθεί το "ποιός δουλεύει ποιόν".
Και όλα αυτά , για το καλό μας και για το καλό της πόλεώς μας.
Υπομονή.  Έξι μήνες έμειναν...

*******************************************
Αγαπητέ κ. Λουκά Αναγνωστόπουλε,

Δεν είναι ανάγκη να βροντοφωνάζεις την θέση που έχει η Ιτέα στις προτεραιότητές σου! Πού την τοποθετείς και που την κατατάσσεις και κυρίως ότι πανηγυρίζεις την κυβερνητική βούληση εναντίον του τόπου αντί να διεκδικείς το καλό του, είναι γνωστό!
Εμείς γνωρίζαμε αυτή σου την επιλογή γι αυτό και σε αποκαλέσαμε «εισαγόμενο Αντιδήμαρχο». Το γιατί εσύ επιλέγεις να το επιβεβαιώνεις σε όλους τους Ιτιώτες και σε όλους τους δημότες, είναι απορίας άξιο!
Προφανώς το να γίνεσαι μέτοχος στην παράβαση της Δημοτικής Αρχής σε ικανοποιεί και μπορεί… να σε εξυπηρετεί, ίσως…;; Αυτό το έδειξες άλλωστε και με το θέμα των ΡΟΜΑ και με το κυκλοφοριακό της Άμφισσας. Στην Ιτέα θα σκοντάψουμε;

Εντελώς φιλικά, κ. Λουκά, σας ενημερώνω ότι πολύ εύκολα κρίνεται ΠΟΙΝΙΚΑ ο χαρακτηρισμός των εγγράφων του ΥΠΕΣ ως «ψευδή». Εμείς παρουσιάζουμε ΕΓΓΡΑΦΑ, κύριε Λουκά και μάλιστα του Υπουργείου Εσωτερικών
Εσείς;;
Δεν θα ασχοληθώ με το πανικό σας αλλά λύστε μου μία απορία:
Πώς γνώριζε ο δήμαρχος Δελφών κι εσείς κ. Αναγνωστόπουλε, την πρόθεση των Γραμματέων, «να αξιολογηθεί πλήρως και να περάσει από αναλυτική διαβούλευση σχετική μελέτη που εκπονείται για λογαριασμό του Υπουργείου» ΜΟΝΟΝ το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας απ όλη την χώρα (διότι όλα τα άλλα έχουν γίνει δημοτικά);
Σας είχε ενημερώσει κανείς, το έχει ζητήσει ο δήμαρχος, το συζητήσατε με κάποιον από τους τοπικούς ή κεντρικούς παράγοντες; Πώς το γνωρίζατε; Ο υπουργός το γνωρίζει;
Η διαφορά μας, κ. Λουκά είναι ότι πέρα από την κατανόηση στους κυβερνητικούς κομματισμούς, προσωπικά , επιλέγω να επιζητώ το καλό του τόπου μου και να το διεκδικώ.
Εσείς επιλέγετε χάριν της καρέκλας να εξυπηρετείτε κομματικά συμφέροντα. Ασφαλώς, πάντα μαζί με τον απερχόμενο δήμαρχο. Και επιζητάτε και την αποδοχή με θριαμβευτικό τρόπο!

Αν είναι ο στόχος σας, να σας συγχαρούμε! ΜΠΡΑΒΟ και εις ανώτερα!

Πέραν αυτού, καλούμε όλους τους πρώην Δημάρχους και Αντιδημάρχους Ιτέας να πάρουν θέση επί του ζωτικού θέματος της μεταφοράς των απομεινουσών αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας στον Δήμο Δελφών, ζήτημα που αποτελεί αίτημα δεκαετιών για τον τόπο.
Δεν το έχετε ξανακούσει εσείς αυτό, κ. Λουκά, ε;
Εισαγόμενος, είπαμε…


Γεώργιος Δρακάκης
Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης Δήμου Δελφών


*****************************************


Αυτό το κείμενο αναρτήθηκε στο προφίλ του Δήμου Δελφών στο fb


ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ, κ. ΔΡΑΚΑΚΗ
Από τα πιο επίσημα χείλη, χθες βράδυ 16 Νοεμβρίου εδώ στην Ιτέα, κατακρημνίστηκε το παραμύθι του κ. Δρακάκη και κάποιων άλλων «προθύμων», ότι δήθεν η δημοτική αρχή παρεμποδίζει την ίδρυση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με έδρα την Ιτέα.
Οι δύο γενικοί γραμματείς του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, κ.κ. Τεμπονέρας και Λαμπρίδης, παρουσία και της νομικής συμβούλου του Υπουργείου, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου με κατηγορηματικό τρόπο και κατ’ επανάληψη δήλωσαν ότι αποτελεί επίσημη σταθερή κυβερνητική πολιτική να μην υπάρξει καμία μεταβολή στις υφιστάμενες δομές των Λιμενικών Ταμείων ανά τη χώρα, μέχρι να αξιολογηθεί πλήρως και να περάσει από αναλυτική διαβούλευση σχετική μελέτη που εκπονείται για λογαριασμό του Υπουργείου.
Αποδεικνύεται λοιπόν περίτρανα ότι αυτά που ισχυριζόταν ο Δήμος μας (περί διαφορετικής κυβερνητικής πολιτικής) ήταν και είναι αληθή, ενώ αυτά που ισχυριζόταν ο κ. Δρακάκης και οι συν αυτώ (ότι δήθεν τα Υπουργεία είναι πρόθυμα, αλλά ο Δήμος καθυστερεί σκόπιμα και προσχηματικά να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις) είναι ψευδή!
Τέλος λοιπόν η σπέκουλα για κάποιους! Ο δράκος του παραμυθιού δεν υπάρχει στην πραγματικότητα…
Κι όμως, επί 6-7 μήνες ολόκληρος ο Δήμος Δελφών χόρεψε πάνω στο ρυθμό της παράνοιας και της συνωμοσιολογίας, που κάποιοι προσπάθησαν να εγκαταστήσουν ως κεντρικό εργαλείο για την πολιτική τους επιβίωση, εις βάρος των πραγματικών συμφερόντων του τόπου μας. Κρίμα!
Υ.Γ. Οφείλουμε να δηλώσουμε ότι η επίσκεψη των δύο γενικών γραμματέων (πρωτοβουλία του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας) υπήρξε ιδιαιτέρως ουσιαστική και παραγωγική, αφού θίχτηκαν ζητήματα μεγάλης αξίας για τις δύο ζώνες λιμένων του Δήμου μας (Ιτέας και Γαλαξιδίου) και δόθηκαν απαντήσεις σε σημαντικά ζητήματα, που απασχολούν τόσο τους θεσμικούς φορείς, όσο και τους επαγγελματίες. Επιβεβαιώθηκε ταυτόχρονα η εγκατεστημένη πλέον άριστη συνεργασία του Δήμου μας με το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, προς όφελος του τόπου μας.
Ιτέα, 17/11/2018
Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ιτέας και Δελφών
Λουκάς ΑναγνωστόπουλοςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου