Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ : ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ (13) ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ


                             ΑΜΦΙΣΣΑ, 15.11.2018
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

Α.Δ.Τ.: 53/2018

Θέμα: «Αναβαθμίζονται οι παιδικές χαρές του Δήμου Δελφών».

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, εντάσσονται στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», ώστε να αναβαθμιστούν δεκατρείς (13) Παιδικές Χαρές του Δήμου Δελφών.
Η χρηματοδότηση του ΥΠ.ΕΣ. ανέρχεται στις 204.000,00 ευρώ, ενώ ο Δήμος Δελφών συνεισφέρει δικούς του πόρους ύψους 69.000,00 ευρώ, σ’ ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 273.000,00 ευρώ, που θα δημοπρατηθεί άμεσα, αφού έχει πλήρη ωριμότητα.
Πρόκειται για την αναβάθμιση υφισταμένων υπαιθρίων παιδοτόπων σε 13 Κοινότητες του Δήμου μας και συγκεκριμένα στην Άμφισσα, στην Κίρρα, στους Δελφούς, στο Γαλαξίδι, στη Δεσφίνα, στο Χρισσό, στην Πολύδροσο, στην Επτάλοφο, στη Γραβιά, στα Καστέλλια, στην Καλοσκοπή και στον Αθανάσιο Διάκο.
Οι πιο πάνω Παιδικές Χαρές θα έχουν μια πλήρη ανακαίνιση τόσο σε εγκαταστάσεις, όσο και στον εξοπλισμό τους, ώστε αμέσως μετά να λάβουν και την εκ του νόμου προβλεπόμενη πιστοποίηση.
Παράλληλα ο Δήμος Δελφών ενεργεί ώστε στο προσεχές χρονικό διάστημα να αναβαθμιστούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές της υφιστάμενης νομοθεσίας μέσω ιδίων πόρων, καθώς και μέσω του προγράμματος Leader, αρκετές ακόμη Παιδικές Χαρές σε άλλες Κοινότητες του Δήμου μας.

-------------------------------------------------------------------------------------

Από το Γραφείο Τύπου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου