Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΛΦΩΝ


Πρόσκληση 

  Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 η ΕΦΑ Φωκίδος διοργανώνει διημε- ρίδα και στρογγυλή τράπεζα για το αρχαίο θέατρο των Δελφών και το έργο ανάδειξής του.

  Στο πρόγραμμα της 7ης και 8ης Δεκεμβρίου, παίρνουν μέρος στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής.  Στο πλαίσιο της διημερίδος θα λάβει χώρα μουσικό δρώμενο υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μαραμή με τιτλο "Η Μουσική που κάνει τη σιωπή και κλαίει" για τέσσερις φωνές κι ένα όργανο, στις 7 Δεκεμβρίου ώρα 20:00 με ελεύθερη είσοδο. Είναι η συνέχεια της "Μουσικής της Ροτόντας" (Θεσσαλονίκη 2018), μίας σύνθεσης που αποδομεί την έννοια της συναυλίας - καθώς οι ερμηνευτές δεν θα φαίνονται αλλά κυρίως ακούγονται - με πρόθεση να ζωντανεύει ο ίδιος ο χώρος μέσα από τα σπαράγματα και τις σιωπές της μουσικής. 

Συμμετέχουν: Ήρα Ζέρβα (σοπράνο) Αντωνία Τζίτζικα (Μέτζο) Γιάννης Μανιατόπουλος (τενόρος) Βασίλης Δημακόπουλος (μπάσος). 
Η διημερίδα γίνεται με τη στήριξη του ΥΠΠΟA, της Περιφέρειας Στ. Ελλάδος, του Δήμου Δελφών, των εκπαιδευτηρίων Πάνου Ναυπάκτου και της εταιρείας "Πλαστικά Κοτρώνη".Το πρόγραμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου