Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ : ΟΤΑΝ Η ΚΑΚΗ(;) ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΑΠΟΚΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄ΕΣΚΑΣΕ: ΜΑΚΑΡΟΣ-Γ.Σ. ΙΤΕΑΣ 66-61 - Ήττα με 5 πόντους από τον Μάκαρο στην Άμφισσα με πολλά παράπονα από τη διαιτησία (Video με επίμαχη φάση...)

Χρ. Μωραΐτης: ‘Ασέλγησαν στο πτώμα μας’
Ο κόουτς Χρήστος Μωραΐτης χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη του Μάκαρου στο τοπικό ντέρμπι, αλλά παράλληλα είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Χουγιάζου, κυρίως για την επίμαχη φάση με πρωταγωνιστή τον Γεωργαντά.
Ο προπονητής της ομάδας μας είπε χαρακτηριστικά, πως ‘η διαιτησία ασέλγησε στο πτώμα μας’ ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο που ακολούθησε την ομάδα του στην Άμφισσα και ταυτόχρονα τους ζήτησε συγνώμη για το θέαμα που παρακολούθησαν.
Δείτε τι ακριβώς δήλωσε στο δημοφιλές μπασκετικό portal stereabasket.gr:
Ξεκινώντας να δώσω συγχαρητήρια στην διοίκηση του Μακαρου και του ΧΒΑ για την κίνηση να μαζέψουν χρήματα για το κοριτσάκι. Στα του αγώνα, να σημειώσω ότι ο Μάκαρος ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και κέρδισε τελικά δίκαια. Εμείς είχαμε κακή εικόνα κυρίως στο τελείωμα του ημιχρόνου και στο τρίτο δεκάλεπτο. Δεν είχαμε κυκλοφορία της μπάλας και δημιουργία. Ο Μάκαρος έπαιζε under στα pick and roll και με αυτό τον τρόπο γυρίζεις γύρω γύρω από το screen χωρίς να μπορείς να δημιουργήσεις. Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι είναι τα ριμπάουντ στα οποία ηττηθήκαμε κατά κράτος. Στο τέλος προσπαθήσαμε με χαμηλό σχήμα να αντιδράσουμε, αλλά την ώρα που είχαμε ρυθμό μας τον έκοψε ο κύριος Χουγιάζος! Θεωρώ πως το ματς όπως πήγε, δυο ήταν τα σημεία που μας επηρέασαν. Ο τραυματισμός του Μπαντελά που είναι πολύ σημαντικός στο παιχνίδι μας στο 12 λεπτό και το καθαρό φάουλ που δεν πήραμε στα 2’40’’λεπτά πριν το τέλος με το σκορ στο -5. Αντίθετα στην επίθεση του αντιπάλου έδωσαν φάουλ συν τεχνική ποινή και αποβολή του Γεωργαντά! Για το τέλος, αφήνω να πω δυο λόγια για την διαιτησία για έχω ήσυχη την συνείδηση μου. Η διαιτησία σήμερα ασέλγησε στο πτώμα μας! Θεωρώ πως ήταν σε κακή μέρα και επειδή φοράω παντελόνια το είπα και στον κύριο Χουγιάζο ο οποίος ήταν ειρωνικότατος. Επειδή λοιπόν κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται γνωστά και να λέγονται, η φάση θα αναζητηθεί από το βίντεο και θα αναρτηθεί ώστε ο κόσμος να δει (που είδε) και να μην με περνάει γραφικό! Ο Γεωργαντάς σουτάρει σε κάθε ματς 11 βολές μέσο όρο και σήμερα ενώ ο Μάκαρος τον έπαιζε squeeze σούταρε μόνο 3! Πιθανότατα επειδή δεν μιλάω για διαιτησία εκλαμβάνεται ως αδυναμία! Ίσως ο σύλλογος μου δεν έχει κερδίσει τον σεβασμό από κάποιους μετά από τόσα χρόνια! Τελειώνοντας, να πω ευχαριστώ στον κόσμο που ήρθε μαζί μας στην Άμφισσα αλλά και συγνώμη για το μπάσκετ που είδε τουλάχιστον από εμάς’. 
Σχετικά με τον αγώνα τώρα:
Στην πρώτη περίοδο οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο με την α’ περίοδο να τελειώνει με 16-16. Στο β’ 10λεπτο των ανατροπών, ο Γ.Σ. Ιτέας ξέφυγε ακόμα και με 7 πόντους αλλά ο Μάκαρος απάντησε στο τέλος με ένα σερί 10-0 και πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 34-31.
Στη γ’ περίοδο οι γηπεδούχοι με πολύ καλή άμυνα έφτασαν σε ένα επιμέρους σκορ 18-5 που τους έδωσε αέρα 16 πόντων στον αγώνα (52-36).
Ο Χρήστος Μωραΐτης πήγε στο τέλος σε κοντό σχήμα, πίεσε και βγάζοντας στην επίθεση σκορ κυρίως με τον Σταύρου  - που ενίσχυσε πολύ την ομάδα - μείωσε μέχρι και τους 5 πόντους στα 3’ λεπτά για το τέλος, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για ένα φάουλ στον αιφνιδιασμό που δεν δόθηκε στον Γεωργαντά, με τον Μάκαρο να πετυχαίνει καλάθι και φάουλ στην επόμενη επίθεση και κάπου εκεί να τελειώνει ουσιαστικά το ματς καθώς οι γηπεδούχοι διατήρησαν την υπέρ τους διαφορά μέχρι τέλους φτάνοντας στην τρίτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας στο τοπικό ντέρμπι του Γ.Σ.Ιτέας με 66-61.
Αξίζει να σημειωθεί, πως οι διαιτητές κράτησαν το δελτίο του Γεωργαντά!
Διαιτητές: Χουγιάζος-Αρτσίτας.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-16, 18-15, 18-5, 14-25.
ΜΑΚΑΡΟΣ (Γίδας): Δρίβας 2, Μαμαρέλης 9 (2), Οικονόμου 1, Κυριακίδης 14, Φουσέκης 4, Φωτητζόγλου 13, Λούπουλ 4, Νασάκης 19 (2).
Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ (Μωραΐτης): Αναγνωστάκος, Παπαθεοχάρης 8 (2), Μπαντελάς 1, Γεωργαντάς 7, Αγγελόπουλος 4, Πράππας 7 (2), Δημητρίου 2, Παπαδήμας 2, Σταύρου 19 (3), Παπαδρόσος 9 (2), Περδίκης.
Επόμενος αντίπαλός μας η Αναγέννηση λαμίας σε αγώνα που θα πραγματοποιηθεί εντός έδρας, στο κλειστό γήπεδο της Ιτέας, την 1η ημέρα του Δεκεμβρίου, ημέρα Σάββατο. 
ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ & ΒΑΘΟΛΟΓΙΑ:


1 σχόλιο:

  1. Το κακό είναι ότι δε μπήκατε καν στο κόπο να διαβάσατε το κείμενο που κάνατε αντιγραφή από άλλο site και στο οποίο ο ίδιος ο κόουτς Μωραϊτης λέει ότι ο αντίπαλος κέρδισε δίκαια. Ξέρετε πόσες τέτοιες φάσεις έγιναν εκατέρωθεν? Πολύ κακή η προσπάθεια εκμετάλλευσης μιας αμφισβητούμενης φάσης με σκοπό τη δημιουργία κλίματος και η ενθάρρυνση των κάφρων της κερκίδας για συνέχιση της βλακείας τους. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το κάνετε. Πρέπει να μάθετε και να χάνετε και να μη φταίνε πάντα οι κακοί άλλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή