Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΝΑ "ΘΟΡΥΒΩΔΕΣ" ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!...


Εν μέσω των Απόκρεω

   Παρ’ ολίγον να μετατραπεί σε αρένα η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Άμφισσα εχθές το απόγευμα, όταν κυριολεκτικά μαινόμενος και σχεδόν εκτός εαυτού ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτριος Ν. Καραγιάννης, επετέθη φραστικά εναντίον του προέδρου του Σώματος, του Δημάρχου και ενός Αντιδημάρχου.

 Αιτία ήταν, η προ 3 ημερών (10-2-2017) έκδοση της αποφάσεως του Πρωτοδικείου Αμφίσσης, η οποία αθώωνε τον Δημ. Καραγιάννη από τις κατηγορίες περί οικονομικών ατασθαλιών επί θητείας του ως Προέδρου σε Σχολική Επιτροπή στην Άμφισσα. Να υπενθυμίσουμε ότι κατήγοροί του ήσαν οι Αθ. Παναγιωτόπουλος (Δήμαρχος) και Αθ. Τσονάκας (Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γαλαξειδίου).
Αφορμή δε, ήταν η διανομή εντός της αιθούσης, της παρακάτω αναδημοσιευόμενης και από εμάς Δηλώσεως του Δημ. Καραγιάννη.

Οι εκφράσεις έφεραν η μία την άλλη και το αποτέλεσμα ήταν επί 3 λεπτά περίπου, ο μόλις αθωωθείς Δημοτικός Σύμβουλος, να περιφέρεται φωνασκών και χειρονομών εμπρός από τους Πρόεδρο του Σώματος και Δήμαρχο, επιδεικνύοντας την γραπτή Δήλωσή του και ζητώντας από τους κατηγόρους του να παραιτηθούν από την θέση των στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η αποφυγή της κλιμακώσεως του επεισοδίου με την δημιουργία δυσαρέστων και εκτός ελέγχου πράξεων επετεύχθη, χάριν της παρεμβάσεως των ψυχραιμοτέρων, οι οποίοι (2-3 τον αριθμόν) προσπαθούσαν επί 3λεπτον και με χαμηλούς τόνους, να απομακρύνουν τον Δημ. Καραγιάννη από τα έδρανα του Προέδρου και του Δημάρχου.

Τελικώς η συνεδρίαση του Σώματος εξεκίνησε κανονικά, με τον Δημ. Καραγιάννη να έχει απομακρυνθεί από τον χώρο, ακούωντας τις παραινέσεις αυτών των 2-3 ανθρώπων (ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Ιτέας Τέντ Γουώρθ !...).
Το περιστατικό "αποθανάτισαν" σε φωτογραφίες, παρευρισκόμενοι στην αίθουσα με κινητά τηλέφωνα.


Δήμος Δελφών. Ένας Δήμος χωρίς σοβαρή καθημερινότητα. Ένας Δήμος ανομοιόμορφος, χωρίς όραμα για όλες τις Δ.Ε. Ένας Δήμος με αβέβαιο μέλλον.

************************************* 

ΔΗΛΩΣΗ του Δημητρίου Καραγιάννη του Νικολάου ,πρώην Αντιδημάρχου-Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Δελφών.
(Άμφισσα 13-02-2017)


Συμπολίτισσες-ες

Αισθάνομαι την ανάγκη ,αλλά και την υποχρέωση, να επικοινωνήσω μαζί σας, προκειμένου να γνωστοποιήσω σε όλους σας την απόφαση του Πρωτοδικείου της Άμφισσας (με ημερομηνία 10-02-2017) η οποία με έκρινε ΑΘΩΟ από κάθε κατηγορία.
Η απόφαση αυτή αφορά την υπόθεση δήθεν ατασθαλιών της Σχολικής Επιτροπής στο διάστημα της οποίας προσωπικά προέδρευα.
Οι κατήγοροί μου (Παναγιωτόπουλος – Τσονάκας) ,πρώην φίλοι-συνεργάτες-συνάδελφοι, με παρουσίασαν ως καταχραστή ,παραπέμποντας με στη Δικαιοσύνη και εκδίδοντας ταυτόχρονα Δελτίου Τύπου δυσφημιστικό – συκοφαντικό για το πρόσωπό μου.
Ακυρώνοντας χρόνια προσφοράς και παρουσίας μου στον ιστορικό αυτό τόπο της Φωκίδας , προσπάθησαν, με περίσσεια εμπάθεια και πολιτικό-αυτοδιοικητικό αμοραλισμό , να με εμφανίσουν ως κοινό κακοποιό του Δήμου και των πολιτών του.
Με την απόφαση του Πρωτοδικείου , που με παραδίδει «λευκό και αμόλυντο» στην κοινωνία των Δελφών και της Φωκίδας γενικότερα, η προσπάθειά τους αυτή κατέπεσε στο κενό.
Ανεξάρτητα από την θέλησή μου να τους διώξω δικαστικά ή όχι ,η ντροπή για αυτή την πράξη αφιλίας, χαιρεκακίας, εμπάθειας, συκοφαντίας θα τους καταδιώκει και θα τους βαρύνει για πάντα (και παντού) και ας έχουν υπόψη τους αυτό που ο θυμόσοφος λαός λέει: « στη ζωή ότι δίνεις , παίρνεις και ότι κάνεις ,το βρίσκεις» .
Θέλω να ευχαριστήσω ,από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους-ες εσάς που πιστέψατε σε μένα και είχατε τη βεβαιότητα της αθώωσής μου, όλους-ες όσους-ες σταθήκατε δίπλα μου εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη βοήθειά σας.
Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που όχι μόνο μου συμπαραστάθηκε ,αλλά έδωσε με μοναδική αξιοπρέπεια και υπηρηφάνεια τον δικό της αγώνα (για 2 περίπου χρόνια) για να λάμψει η αλήθεια και να μην κηλιδωθεί στο ελάχιστο το πρόσωπό μου και η ίδια.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της νομικής υποστήριξής μου, που αταλάντευτα και δυναμικά έδωσαν το δικό τους αγώνα για την πανηγυρική αθώωσή μου.

Δηλώνω ότι παραμένω πιο δυνατός και πιό «μάχιμος» στις επάλξεις του αγώνα για ένα καλύτερο Δήμο Δελφών , τιμώντας τη διαχρονική εκτίμηση και εμπιστοσύνη σας.

Με τιμή


Δημήτριος Νικ. Καραγιάννης




4 σχόλια:

  1. Η Δημοτική αρχή δεν είναι απλώς ανίκανη...είναι ένα μεγάλο καφενείο...Είναι γιά γέλια οι άνθρωποι...αλλοίμονό μας πατριώτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλοι μόνο σε αυτους που έβγαλε αυτή τη δημοτική αρχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αθώος ή το έκανε χωρίς δόλο; Έχουμε και αυτά τα ωραία που τα κάνουνε γαργάρα πολλοί "παρεξηγημένοι" κατά τ' άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή