Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΠΕΡΙ ΜΑΣΚΑΡΑΔΟ-ΣΤΟΛΩΝ (γενικώς)


Κουδουνίσματα

  Όσοι λοιπόν προαιρείσθε να συμμε- τάσχετε στις αποκριάτικες εκδηλώσεις της πόλεως της Αμφίσσης, διότι ως γνωστόν η Άμφισσα είναι η πρωτεύουσα του Δήμου Δελφών και ως εκ τούτου είναι το πολιτιστικό και πολιτισμικό κέντρο του Δήμου μας, όσοι λοιπόν πλήρεις καρναβαλικών διαθέσεων επιθυμείτε να “ξεφαντώσετε” στις εκδηλώσεις τις οποίες ναι μεν οργανώνει ο Δήμος Δελφών, αλλά γίνονται μόνον στην Άμφισσα, έχετε την δυνατότητα να προμηθευθείτε μασκαροστολές (κατόπιν χορηγίας του Δήμου Δελφών βεβαίως), από το κτίριο των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου.
  Αυτό μας θυμίζει λίγο, ένα Δελτίο Τύπου του αποκλεισμένου εκείνες τις ημέρες του Ιανουαρίου Δημάρχου μας, ο οποίος από ένα Σαλέ (Chalet) του Παρνασσού, παρότρυνε τους αποκλεισμένους επίσης λόγω της “Αριάδνης”, κατοίκους της Πολυδρόσου (Σουβάλας), της Επταλόφου (Αγόριανης), του Αθανασίου Διάκου (Άνω Μουσουνίτσα) και του Μαυρολιθαρίου, να μεταβούν (!...) στην Άμφισσα και να παραλάβουν δωρεάν αλάτι για χρήση στις αυλές και στα πεζοδρόμιά τους...

  Αυτό λοιπόν, την προμήθεια δηλαδή μασκαροστολών, μας προτρέπουν να κάνουμε  σύμφωνα με το παρακάτω αναδημοσιευόμενο Δελτίο Τύπου, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αμφίσσης και ο Πρόεδρος Δ.Κ. Αμφίσσης, ακολουθώντας την “γραμμή” του Δημάρχου, του οποίου ο πόνος για την απώλεια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, τον έχει στρέψει στις παρουσιάσεις βιβλίων, στις ποιητικές βραδιές και τώρα στις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Βεβαίως, για τις υπόλοιπες Δ.Ε. του Δήμου Δελφών, δεν γεννάται ούτε λόγος, ούτε θέμα (για στολές και ...ονειρεμένες εκδηλώσεις), μιας και οι τοποθεσίες ανά Δ.Ε. από τις οποίες οι κάτοικοι έχουν την δυνατότητα να προμηθευθούν μασκαροστολές, είναι γνωστές. 
Για την ιστορία και μόνον, εμείς (και με δική μας ευθύνη), τις επαναλαμβάνουμε :

- Ιτέα                  : Υδραγωγείο
- Γαλαξείδι         : Βιολογικός
- Πολύδροσος    : Γυμνάσιο
- Γραβιά             : Χάνι
- Μαυρολιθάρι   : Ρεζέρβα
- Δεσφίνα           : Ποταμοί
- Δελφοί             : Ε.Π.Κ.


Άντε και καλή ...Ανάσταση!

*****************************************


Η Δ.Ε Άμφισσας κι η Δ.Κ. Άμφισσας γνωστοποιούν ότι οι στολές για τις απκριάτικες εκδηλώσεις της Άμφισσας διατίθενται στο κτίριο των οικονομικών υπηρεσιών στην Πλατεία Κεχαγιά.

Καθημερινά το πρωί από τις 10 ως τις 2 και απογεύματα Δευτέρα και Πέμπτη 6 ως 8 το απόγευμα.


Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας                       Ο Πρόεδρος Δ.Κ. Άμφισσας


Αριστείδης Αγγελόπουλος              Νικόλαος Βενετσάνης

1 σχόλιο: