Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ (Δελτίο Τύπου)

     
              ΑΜΦΙΣΣΑ, 17.02.2017
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                      
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Α.Δ.Τ.: 22/2017

ΘΕΜΑ: “ Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις δομές των Δελφών»

Με παρουσία πλήθους κόσμου καθώς και της πλειονότητας των θεσμικών εκπροσώπων της περιοχής πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στους Δελφούς συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αποψίλωση της ιστορικής πρωτεύουσας του δήμου μας από σειρά ζωτικής σημασίας υποδομών, όπως ενδεικτικά το Αστυνομικό Τμήμα, τα υποκαταστήματα τραπεζών και δομών υγείας.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Δελφών Θαν. Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαραλ. Παναγιώτοπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δελφών Λουκάς Αναγνωστόπουλος, αντιδήμαρχοι άλλων Δ.Ε., δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δελφών Λέων. Σακελλαρίου, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας Αθανασία Ψάλτη, ο εκπρόσωπος της Π.Ε. Φωκίδας Ευστ. Κάππος, πολιτευτές του νόμου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς φυσικά και πολλοί δημότες των Δελφών και του Χρισσού, οι οποίοι πλήττονται πρωταρχικά και άμεσα από τις αρνητικές αυτές εξελίξεις.

Κοινός τόπος των τοποθετήσεων όλων όσοι πήραν το λόγο ήταν η κατηγορηματική αντίθεσή τους στην απογύμνωση των Δελφών από καίριας σημασίας υποδομές και η βούληση τους για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι την τελική δικαίωση. Επισήμανση όλων ήταν πως είναι αδύνατο οι Δελφοί, με την τεράστια σημασία τους για τον ελληνικό τουρισμό συνολικότερα αλλά και με τον απαράγραπτο συμβολισμό που περικλείει το όνομα των Δελφών σε υπερεθνικό επίπεδο, να στερούνται αστυνόμευσης ή ιατρικής περίθαλψης όσο και τραπεζικού υποκατάστηματος, επισημαίνοντας τον αντίκτυπο όχι μόνο για τα συμφέροντα της περιοχής, αλλά και για την εικόνα που επιθυμεί να προβάλλει η Ελλάδα στα πέρατα της γης, από όπου ακριβώς προέρχονται και οι επισκέπτες των Δελφών.

Ο Δήμαρχος Δελφών κι ο Αντιδήμαρχος της ιστορικής πόλης κάλεσαν την κυβέρνηση να αναθεωρήσει άμεσα τους σχεδιασμούς της, ενώ απαιτήθηκε από όλους τους ομιλητές να τύχει σεβασμού η ανταποδοτικότητα των φόρων που καταβάλλει η περιοχή, της οποίας μέγιστο σημείο αναγνωρισιμότητας είναι οι Δελφοί, προστατεύοντας ένα ιδιαίτερα καίριο, μοναδικό όσο κι ευαίσθητο πολιτιστικό και οικονομικό συγκριτικό πλεονέκτημα τόσο της χώρας όσο και του τόπου μας .

Καθολική απόφαση που επιστέγασε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν η βούληση για την εξακολούθηση της αγωνιστικής κινητοποίησης, ώστε όχι μόνο να μην διακυβευτούν και υπονομευτούν οι αναπτυξιακές και τουριστικές προοπτικές των Δελφών, αλλά να διεκδικηθεί συντεταγμένα και αποφασιστικά η δραστική ενίσχυση τους.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου