Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ - ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ : ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!...


Μονόχνωτα (;...)

   Δεν χρειάζεται να υπεν- θυμίσουμε το τι έχει κάνει ο Δήμος Δελφών για το αντίστοιχο θέμα της εγκα- ταστάσεως των ανεμογεν- νητριών δηλαδή, στην Δ.Ε.  Δεσφίνης, καθώς επίσης και στην περιοχή της Δ.Ε. Γαλαξειδίου. Ούτε χρειάζεται να συγκρίνουμε την στάση του, με την αντίστοιχη του Δήμου Δωρίδος για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Ψαρομύτα
 Εμείς εδώ, στον Δήμο ο οποίος φέρει το όνομα της παγκοσμίου οικίας του Απόλλωνος, στον Δήμο του οποίου το κέντρο είναι η “καρδιά” ενός μνημείου Παγκοσμίου Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στον Δήμο του οποίου το περίγραμμα “ακουμπά” όλες τις ιστορικές και μη περιόδους της Ελληνικής Ιστορίας, εμείς εδώ λοιπόν, δεν αντιλαμβανόμεθα για ποιόν λόγο όλοι οι υπόλοιποι, είναι αντίθετοι με την ιδεολογία μας. Διότι, η καταστροφή του περιβάλλοντος επ’ ωφελεία ελαχίστων, η απαγόρευση της αναπτύξεως σε ολόκληρη την περιοχή με αντίτιμο ένα ενοίκιο και η με οποιονδήποτε τρόπο εξυπηρέτηση αυτού του είδους των “επενδύσεων”, μόνον ως ιδεολογία είναι δυνατόν να ταυτισθεί. Διότι ως λογική πολιτισμένων ανθρώπων, δεν υφίσταται.


  Το πιο κάτω ανηρτημένο κείμενο, προέρχεται από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Πάρου. Όπου ως φαίνεται, με πρωτοβουλία και με πρωτοστάτη τον Δήμο, διεκδικείται το αυτονόητο : 
Δικαίωμα και απόφαση των κατοίκων το μέλλον του τόπου τους, με υψηλή ποιότητα ζωής και με ανάπτυξη.

   


***********************************

Λέει όχι η Πάρος στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών


Ο Δήμος Πάρου σε συνεργασία με την Δημοτική Επιτροπή για τις ανεμογεννήτριες, τους φορείς του νησιού και τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους,   καλεί τους Πολίτες της Πάρου να συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στο καίριο ζήτημα της εγκατάστασης αιολικών σταθμών παραγωγής ενέργειας στην Πάρο.
Σ΄ανακοίνωσή του  , τονίζει ότι «επειδή, εκτιμάται ότι η  σχεδιαζόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών θα έχει ανεπανόρθωτο περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό κόστος χωρίς κανένα όφελος για την τοπική κοινωνία.
Επειδή, η υπάρχουσα νομοθεσία για την εγκατάσταση ΑΠΕ όχι μόνο δεν προστατεύει το φυσικό περιβάλλον, αλλά αντιθέτως επιτρέπει την εγκατάσταση ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές και στην περίπτωσή της Πάρου, σε καταφύγια άγρια ζωής.
Επειδή, η βιώσιμη ανάπτυξη προϋποθέτει την κοινωνική συνοχή και την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου και όχι την καταστροφή τους.
Επειδή, οι ανεμογεννήτριες  είναι θορυβώδεις, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, και  καταστροφικές για τη βιοποικιλότητα του τόπου μας.
Γι’ αυτό εμείς,
Λέμε ΟΧΙ στη αλλοίωση του φυσικού και πολιτιστικού μας περιβάλλοντος και την καταστροφή του τουρισμού.
Λέμε ΟΧΙ στην ακύρωση της όποια αναπτυξιακής πορεία του νησιού μας.
Διεκδικούμε το δικαίωμά μας να αποφασίζουμε εμείς για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας, και επιθυμούμε υψηλή ποιότητα ζωής μακριά από βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
Όποιος πολίτης θέλει να συμμετέχει ενεργά με τις γνώσεις του και τις απόψεις του, καλείται να πλαισιώσει την Δημοτική Επιτροπή για τις Ανεμογεννήτριες. Επίσης, αναρτούμε στο διαδίκτυο σχετικό ψήφισμα για να συγκεντρωθούν υπογραφές από τους Παριανούς και τις Παριανές, τους κατοίκους και φίλους του νησιού μας και όλους τους ενδιαφερόμενους.
Όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας
Πληροφορίες, ενημερωτικό υλικό και αφίσες είναι διαθέσιμα στον ιστοχώρο του Δήμου Πάρου dimosparou.blogspot.gr».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου