Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΩΚΙΔΟΣ : ΕΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΔΕΛΦΩΝ & ΔΩΡΙΔΑΣ
( Mέλος της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α.)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Αριθμ.1/ 11.02.2017

Στην Ιτέα σήμερα την 11ην Φεβρουαρίου του έτους 2017 ,ημέρα Σάββατο και ώρα 18.00΄μ.μ. και στην αίθουσα του 3ου ορόφου του Δημοτικού Καταστήματος της Δ.Ε. Ιτέας, συνήλθαν σε ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση τα Μέλη του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΔΕΛΦΩΝ & ΔΩΡΙΔΑΣ» ,για συζήτηση και λήψη αποφάσεων, επί των θεμάτων που αναγράφονται στο πρόγραμμα εργασιών της Γ.Σ.
Κατά την Συνέλευση αυτή, εξεδόθη ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:


Εμείς οι εργαζόμενοι των «Καλλικρατικών Δήμων Δελφών και Δωρίδας», διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για τα παρακάτω:

1. Άμεση κατάργηση των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών Νόμων.
2. ΔΙΑΓΡΑΦΗ του ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΡΑ, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει η χώρα μας προς όφελος του λαού και της κοινωνίας.
3. Άμεση κατάργηση του Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και όλων των χαρατσιών που επιβλήθηκαν σε μισθωτούς και συνταξιούχους.
4. Ριζική αλλαγή του φορολογικού συστήματος της χώρας μας, ώστε να μπει ένα τέλος στη φοροδιαφυγή, την φοροκλοπή και τη φορολογική καταιγίδα που επιβαρύνει εξοντωτικά μόνο τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους σε αντίθεση με την οικονομική ελίτ ,που συνεχίζει να απολαμβάνει τα προνόμιά της.
5. Προώθηση όλων των αναγκαίων ρυθμίσεων, για την κατοχύρωση της μόνιμης και σταθερής εργασίας και την κατάργηση όλων των μορφών «ελαστικής απασχόλησης», καθώς και την κατάργηση της «νοικιαζόμενης» εργασίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
6. Άμεση αντιμετώπιση των δαπανών μετακίνησης μεγάλου αριθμού εργαζομένων των Δήμων, που αναγκάζονται καθημερινά να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα ,για να βρεθούν στην έδρα του Δήμου, όπου είναι υποχρεωμένοι από 1-1-2011 να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.
7. Άμεση υπογραφή Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Δημοσίου Δικαίου και Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.) των Δήμων.
8. Αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια. Άμεση παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), στις υπηρεσίες των Δήμων.
9. Κατάργηση του νέου μισθολογίου της φτώχειας (Ν.4354/2015). Ενιαίο δίκαιο και αξιοκρατικό μισθολόγιο με πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις . Άρση της μισθολογικής καθήλωσης και επαναφορά των αποδοχών και συντάξεων, στην προ-μνημονίων περίοδο, με ανάλογη αύξηση του βασικού εισαγωγικού μισθού.
10. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
11. Αναγνώριση και μισθολογικά, της προϋπηρεσίας στον Ιδιωτικό Τομέα.
12. Αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού, αντικειμενικό σύστημα προσλήψεων, αξιοκρατική στελέχωση, καμία κατάργηση οργανικών θέσεων.
13. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ,για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν σήμερα σε ανθρώπινο δυναμικό, σε όλες τις Υπηρεσίες και Δομές των Δήμων.
14. Διασφάλιση της συνέχισης και διεύρυνσης της λειτουργίας των Προνοιακών Δομών μεταξύ των οποίων, «Βοήθεια στο Σπίτι», «Κοινωνική Μέριμνα», «Κ.Δ.Α.Π. ΑμεΑ», «Κ.Η.Φ.Η.», με εξασφάλιση της χρηματοδότησης.
15. Εξασφάλιση του κόστους της Μισθοδοσίας, όλων των εργαζομένων στα Προνοιακά Προγράμματα ,με πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό, για να μην μένουν οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων απλήρωτοι, για πολλούς μήνες
16. Διασφάλιση των ανωτέρω προϋποθέσεων, έτσι ώστε οι Δήμοι να προχωρήσουν σε σύσταση Διεύθυνσης Κοινωνικής Υπηρεσίας ,και των ανάλογων οργανικών θέσεων, προκειμένου να παρέχονται όλες οι υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας ,σε όλους τους πολίτες αδιακρίτως.
17. Τακτοποίηση του προσωπικού που ήδη υπηρετεί στις Κοινωνικές Δομές, με αδιάκοπη συνέχεια τα τελευταία χρόνια.
18. Αναβάθμιση του δημόσιου και παιδαγωγικού ρόλου των Παιδικών Σταθμών
19. Υπεράσπιση του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
20. Άμεση τακτοποίηση του προσωπικού που απασχολείται, μέσω των προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α. στις Δομές των Παιδικών Σταθμών, και η συνεχής χρηματοδότησή τους από τον Κρατικό προϋπολογισμό.
21. Να σταματήσουν επιτέλους, οι ανεπίτρεπτες και παράνομες μετακινήσεις των υπαλλήλων , σε διαφορετικά καθήκοντα από αυτά για τα οποία προσλήφθηκαν.
22. Απομάκρυνση των αδέσποτων ζώων, που βρίσκονται εγκατεστημένα στο χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας « καταφύγιο αδέσποτων ζώων» στον χώρο των παλαιών σφαγείων της Άμφισσας, δίπλα από τον χώρο που στεγάζονται οι εργαζόμενοι του γραφείου κίνησης και των συνεργείων του Δήμου Δελφών.
23. Δηλώνουμε αντίθετοι στην δημιουργία Δ.Ε.Υ.Α. στον Δήμο Δελφών που θα επιβαρύνει επιπλέον τους δημότες με τέλη, ειδικά την σημερινή εποχή , που με πρόσχημα τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείματος της χώρας, οι Δ.Ε.Υ.Α. έχουν απαξιωθεί, παραχωρώντας υπηρεσίες σε ιδιώτες.
24. Τήρηση της δέσμευσης για την μονιμοποίηση των εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.).
25. Μετατροπή σε αορίστου χρόνου όλων των συμβάσεων που ανανεώνονται κάθε χρόνο, στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων, και που εξυπηρετούν επίσης πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μεταφορά των εργαζομένων στους Δήμους
26. Υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Άμεσα μέτρα για την ρύθμιση των δανείων των εργαζομένων ,που πλέον αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, μετά τη δραματική μείωση των αποδοχών τους.
27. Κατάργηση των Νόμων εκχώρησης των αρμοδιοτήτων των Δήμων σε ιδιώτες, όπως του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων.
28. Ακύρωση του νέου μνημονιακού κυβερνητικού προγράμματος για την αξιολόγηση και την κινητικότητα στο δημόσιο, που στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων ,στοχεύει στην συρρίκνωση και την κατάργηση δομών-υπηρεσιών των Δήμων .
Διεκδικούμε τα αυτονόητα . Διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί και στους δύο Δήμους και να δημοσιευθεί στο τοπικό τύπο και στις Ιστοσελίδες ανάρτησης δελτίων τύπου και ανακοινώσεων.

AKΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ

Άμφισσα 12 Φεβρουαρίου 2017

                                  Ο                                                                           Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.                                         ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Σπυρίδων Λύτρας                                                Νικόλαος Δημολάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου